Τριτη 30 Σεπτεμβριου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Σχέδιο Κατασχέσεων Για Όσους Χρωστάνε Σε Εφορία - Ταμεία

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Έχεις δεν έχεις... πληρώνεις - "αμ πως" όπως έλεγε και ο Χατζηχρήστος

Σχέδιο πάταξης όσων εκ συστήματος χρωστούν και, ενώ μπαίνουν σε ρυθμίσεις, συνεχίζουν να μην ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους μελετά από κοινού η αρμόδια επιτροπή των ασφαλιστικών και των φορολογικών εισφορών. Ειδικότερα, όπως πληροφορείται το «business stories», η ομάδα ελέγχου που συναποτελείται από τεχνοκράτες των υπουργείων Οικονομικών και Εργασίας μελετά τις τελευταίες ημέρες την πραγματοποίηση σχεδίου αποπληρωμής των ληξιπρόθεσμων οφειλών με «δύο ταχύτητες» αλλά και την αυστηροποίηση των ποινών σε όσους ενώ θα έχουν ενταχθεί σε αυτούς τους ευνοϊκούς όρους τελικά δεν θα είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Οπως είχε γράψει το «ΘΕΜΑ» πριν από ενάμιση μήνα, απαίτηση της τρόικας ήταν να οριστούν μεν παραπάνω δόσεις αποπληρωμής των υποχρεώσεων στα ασφαλιστικά ταμεία και στις εφορίες, με αντάλλαγμα όμως τη θέσπιση ποινών που θα φτάνουν μέχρι και τη δήμευση περιουσιών και ακινήτων. Κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει δεκτό από την ελληνική πλευρά, όμως μια νέα, αναθεωρημένη βερσιόν έρχεται να δείξει πως υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο. Η αρμόδια λοιπόν κυβερνητική επιτροπή ναι μεν καταλήγει σε σχέδιο δύο ταχυτήτων για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών σε Εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, αλλά παράλληλα ετοιμάζεται να θέσει και αυστηρούς όρους σε μια λογική καρότου και μαστιγίου. Συγκεκριμένα, το σχέδιο που πριν από λίγες ημέρες διέρρευσε, πως για οφειλές έως 15.000 ευρώ οι δόσεις θα φτάνουν τις 100, ενώ για χρέη άνω των 15.000 ευρώ θα φτάνουν τις 72, φαίνεται να έχει βάση και να μελετάται διεξοδικά. Επίσης σκέψεις υπάρχουν ώστε να μειωθεί στο μισό το επιτόκιο που χρεώνει σήμερα το Δημόσιο για τις οφειλές, και συγκεκριμένα από το 8% να φτάσει στο 4%, ενώ σε κάποιες ειδικές περιπτώσεις ακόμα και πιο χαμηλά.

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες κατασχέσεις    εφορία    Ταμεία   
Κατηγορία Οικονομία
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 21 Σεπτεμβρίου 2014 22:31

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Ο 11ος Μήτσος Του Ανδρέα Πετρουλάκη από protagon.gr
Ποια Εναλλακτική Λύση Για Την Ελληνική Οικονομία; (Άρθρο Του Φίλιππου Σαχινίδη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - Πρ. Υπουργού Οικονομικών στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
Η ΚΝΕ, Η Άρση Βαρών Και Το Μοντέλο Της ΕΣΣΔ Του Πέτρου Κρίκη, μέλους του τμ. Φ.Α.& Αθλητισμού της Κ.Ε. του ΚΚΕ…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΟικονομιαΣχέδιο Κατασχέσεων Για Όσους Χρωστάνε Σε Εφορία - Ταμεία Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων