Τριτη 7 Οκτωβριου 2014

Σέργιος, Πολυχρόνης

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Εφοριακοί Στο Νομό Λάρισας «Έκλεβαν» Την... Εφορία!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Την παροιμία «έκαστος στο είδος του» φαίνεται πως αξιοποίησαν κάποιοι (επίορκοι πλέον) δημόσιοι υπάλληλοι, οι οποίοι

κατηγορούνται ότι εκμεταλλευόμενοι τις δημόσιες (και σπουδαίες) θέσεις τους, κανόνιζαν με φοροαπαλλακτικά κόλπα, «για την πάρτη τους» να μην πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για το ετήσιο εισόδημά τους, στην εφορία! Ποιοι θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό; Αρκετοί... Μα καλύτερα απ’ τον καθένα, οι ίδιοι οι... εφοριακοί!

Η υπόθεση «αναστάτωσε» δύο πόλεις (στο νομό Λάρισας αλλά και Μαγνησίας) και αφορά σε πρόσφατο εξονυχιστικό εσωτερικό έλεγχο των εντεταλμένων αρχών του Υπουργείου Οικονομικών, που διενεργήθηκε σε βάρος 6 ή 7 εφοριακών, που είτε κατάγονται, είτε ήταν αποσπασμένοι, στην Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία (ΔΟΥ) λαρισινής επαρχιακής πόλης.

Το χειρότερο όμως είναι ότι στα κόλπα αυτά των εφοριακών, συμμετείχαν όπως είναι επακόλουθο, σε τέτοιες περιπτώσεις και λογιστές! Και βέβαια αφού συμμετείχαν και λογιστές, απολύτως φυσικό είναι (στη λογική της φοροδιαφυγής που εξακολουθεί να ζει η χώρα) το κόλπο με τις «εικονικές δωρεές» να έχει περάσει και σε φορολογικές δηλώσεις αδιευκρίνιστου αριθμού πολιτών.

Για την ώρα, αυτοί που έχουν πληρώσει τη... νύφη, είναι οι επίορκοι υπάλληλοι που από την πρώτη στιγμή που έγιναν οι καταγγελίες σε βάρος τους και εξακριβώθηκε η ανυπαρξία παραστατικών για δωρεές σε ναούς και ιδρύματα, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Αυτές τις μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε βάρος τους η οριστική παύση, αν και οι ίδιοι όπως είναι φυσικό προχώρησαν σε προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ο έλεγχος για την υπόθεση που αφορά στη φοροκλοπή, από τους ίδιους τους εφοριακούς, έχει ολοκληρωθεί από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και το πόρισμα βρίσκεται στο γραφείο του υπουργού Οικονομικών για τα περαιτέρω.

Όσον αφορά στις ψευδείς βεβαιώσεις εισοδήματος αγνώστου αριθμού φορολογουμένων της επαρχιακής πόλης, έγινε γνωστό ότι η αρμόδια ΔΟΥ εξετάζει το θέμα και το πιθανότερο είναι πως, σε βάθος χρόνου όταν και ολοκληρωθεί ο έλεγχος, αρκετοί θα κληθούν να επιστρέψουν τα ποσά της φοροδιαφυγής.

Αν και δεν έγινε γνωστό η περίπτωση η διοικητική ποινή που επέβαλε το υπουργείο στους επίορκους υπαλλήλους του να αφορούσε και άλλα αδικήματα, αυτό που έγινε γνωστό ήταν ο τρόπος με τον οποίο «γλίτωναν την εφορία». Στην ετήσια δήλωση του εισοδήματός τους ανέγραφαν διάφορα χρηματικά ποσά που δώριζαν σε ναούς και ιδρύματα, αλλά όταν η υπηρεσία έψαξε στους ναούς δεν βρήκε παραστατικά των εν λόγω δωρεών. Το ίδιο έκαναν και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής, τα στοιχεία των οποίων βρίσκονται σε αντιπαραβολή με τα βιβλία δωρεών των μητροπόλεων.
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία (Του Χρήστου Τσαντήλα)

Ετικέτες Εφοριακοί    εκλεβαν    εφορία    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

40 Χρόνια Νέα Δημοκρατία Του Χρήστου Κέλλα
Κοροϊδία Για Τον Κατώτατο Μισθό Του Τάσου Τσιαπλέ, Προέδρου του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας
Ο 11ος Μήτσος Του Ανδρέα Πετρουλάκη από protagon.gr
Ποια Εναλλακτική Λύση Για Την Ελληνική Οικονομία; (Άρθρο Του Φίλιππου Σαχινίδη, Βουλευτή ΠΑΣΟΚ - Πρ. Υπουργού Οικονομικών στην "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ")
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕφοριακοί Στο Νομό Λάρισας «Έκλεβαν» Την... Εφορία! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων