Πεμπτη 26 Σεπτεμβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Η Praktiker Hellas Είναι Εδώ Για Να Μείνει

Ιουλ 31, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Σε συνέχεια δημοσιεύματός μας με τίτλο «Κατά "Διαόλου" Και Το Praktiker – Πάει Για "Λουκέτο";» που αναρτήσαμε

στις 16 Ιουλίου, λάβαμε σήμερα απαντητική επιστολή με τη θέση της εταιρίας Praktiker Hellas.

Σας παραθέτουμε ολόκληρη την επιστολή:

Σε συνέχεια αναπαραγωγής δημοσιεύματος με τίτλο «Κατά «Διαόλου» Και Το Praktiker – Πάει Για «Λουκέτο;» που φιλοξενήσατε στην ηλεκτρονική σας σελίδα στις 16 Ιουλίου, με την παρούσα επιστολή σας παραθέτουμε τη θέση της εταιρίας Praktiker Hellas και όλα τα στοιχεία που απαντούν στις ανακρίβειες που αποτυπώνονται στο αρχικό πρωτότυπο δημοσίευμα.  

Παρακαλούμε η συγκεκριμένη επιστολή να δημοσιευτεί στην ηλεκτρονική σας σελίδα, www.press-a.gr, για την έγκυρη ενημέρωση των αναγνωστών σας και την αποκατάσταση της  πραγματικής διάστασης του θέματος, όπως επιτάσσει και η δημοσιογραφική δεοντολογία.

Σημείο 1 

Σχετικά με τις επιπτώσεις στην ελληνική εταιρία, έχει καταστεί ξεκάθαρο τόσο  από την ανακοίνωση τόσο της Praktiker Hellas όσο και από το σύνολο των ελληνικών και διεθνών μέσων ενημέρωσης, ότι οι εξελίξεις στην Praktiker Γερμανίας δεν έχουν σχέση με την Praktiker International, στην οποία ανήκει η Praktiker Hellas. 

Οι εξελίξεις στην Praktiker AG αφορούν ενέργειες εξυγίανσης του χαρτοφυλακίου του Ομίλου για συγκεκριμένες δραστηριότητες στη Γερμανία. Η Praktiker Hellas, δεν επηρεάζεται από τις συγκεκριμένες διαδικασίες, είναι μια επαρκώς ανεξάρτητη μονάδα με μεγάλο βαθμό αυτοτέλειας, επιτυχημένα οικονομικά αποτελέσματα επί σειρά ετών και πάνω από 85% των εμπορευμάτων της να προμηθεύονται από Έλληνες προμηθευτές (παραγωγούς ή εισαγωγείς).

Σημείο 2

Τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρίας αποδεικνύουν την ευρωστία της Praktiker Hellas και δεν δικαιολογούν αυθαίρετους χαρακτηρισμούς όπως «δεινή θέση», καθώς η εταιρία ανταποκρίνεται με συνέπεια σε όλες τις υποχρεώσεις της στο ακέραιο. 

Αναφορικά με το επιχείρημα που υποστηρίζει ότι η εταιρία εμφάνισε ζημιές το 2011, που «λογιστικά» μετατράπηκαν σε κέρδη το 2012, θέλουμε να γνωρίζετε ότι η Praktiker Hellas εμφάνισε λειτουργική κερδοφορία και το 2011 και οι όποιες ζημιές το έτος αυτό εμφανίστηκαν λόγω της απομείωσης της αξίας των ακινήτων της. Επιπρόσθετα, η Praktiker Hellas παραμένει η μόνη κερδοφόρα αλυσίδα στον κλάδο της στην Ελλάδα, και μία από τις καλύτερες σε αποδόσεις στον Όμιλο Praktiker κατά τη διάρκεια λειτουργίας της, που για το  οικονομικό έτος 2012 είχε κύκλο εργασιών €196 εκ. & κέρδη προ φόρων € €3,5 εκ.

Σημείο 3

Όσον αφορά την λανθασμένη εικόνα που παρουσιάζεται γύρω από τα θέματα τιμών και εργαζομένων την εταιρίας, θα θέλαμε να σας παραθέσουμε τα ακόλουθα στοιχεία:

Η Praktiker Hellas δεν προέβη ποτέ σε μαζικές λήξεις συμβάσεων, ενώ το 2012 και 2013 προέβη σε 139 νέες προσλήψεις. Σας ενημερώνουμε δε ότι οι αμοιβές των εργαζομένων μας είναι μεγαλύτερες από αυτές του κλάδου του εμπορίου. Επιπλέον, η εταιρία επενδύει στη συνεχή εκπαίδευση και επιμόρφωση των εργαζομένων της αλλά και τις παροχές που τους προσφέρει, έχοντας διακριθεί επανειλημμένα για το εργασιακό της περιβάλλον τόσο από τις συνεχείς έρευνες που διεξάγει ετησίως στους εργαζομένους της όσο και από τη συνεχή της κατάταξη στις 15 πρώτες θέσεις στην κατηγορία των μεγάλων επιχειρήσεων της ετήσιας αξιολόγησης που πραγματοποιείται για το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον στην Ελλάδα από το διεθνές καταξιωμένο Ινστιτούτο “Great Place to Work”, στην οποία και συμμετέχει με συνέπεια τα τελευταία χρόνια. Επιπρόσθετα, δεδομένης της αναφοράς που γίνεται στο πρόγραμμα πεντάμηνης απασχόλησης μαθητευόμενων, όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΟΑΕΔ στο οποίο συμμετέχουν πολλές επιχειρήσεις, με στόχο την ενίσχυση κατάρτισης των νέων, καθώς και την υλοποίηση δράσεων εκπαίδευσης νεοεισερχόμενων στην αγορά εργασίας, που ζητούν την ευκαιρία να αποκτήσουν την πρώτη εργασιακή εμπειρία τους.

Σημείο 4

Σχετικά με το επιχείρημά της δήθεν αύξησης τιμών, σας διαβεβαιώνουμε ότι η Praktiker Hellas προσφέρει διαρκώς μια διευρυμένη γκάμα προϊοντικών επιλογών σε εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές, που απαντούν στις ανάγκες των Ελλήνων καταναλωτών. Κάθε χρονιά η εταιρία δείχνει ξεκάθαρα ότι έχει συγκεκριμένη στρατηγική μείωσης τιμών, μέσω της εντατικοποίησης των προσφορών της, της παροχής όλο και περισσότερων προϊόντων καλύτερης (πρώτης) τιμής και των σημαντικών πωλήσεων που σημειώνει σε προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας, των οποίων τον αριθμό αυξάνει συνεχώς. Οι όποιες αυξήσεις τιμών έχουν σημειωθεί, συνδέονται με αναπόφευκτες ανατιμήσεις από τους προμηθευτές μας με τους οποίους διαπραγματευόμαστε σκληρά για την αποφυγή όποιων αυξήσεων.

Σημείο 5

Η Praktiker δεν έχει καμία μετοχική σχέση με τον Όμιλο Metro AG από το 2005, επομένως η όποια διασύνδεση είναι εντελώς αυθαίρετη, όπως και ο ισχυρισμός ότι η δραστηριότητα της Praktiker στην Αλβανία ήταν θυγατρική της Praktiker Hellas. 

Η Praktiker Hellas συνεχίζει σταθερά να συμβάλλει στην οικονομία της χώρας, όπως κάνει για περισσότερα από 22 χρόνια, αντιμετωπίζοντας με ευθύνη και σεβασμό τους εργαζομένους της, καθώς και τους χιλιάδες καταναλωτές που επιλέγουν τα καταστήματά της καθημερινά, λειτουργεί απρόσκοπτα από το 1991, έχοντας σήμερα 14 καταστήματα και ηλεκτρονικό κατάστημα που πρόσφατα αναβαθμίστηκε, ενώ το εκτεταμένο πλάνο δραστηριοτήτων της συνεχίζεται εντατικά, αναμένοντας ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα για το 2013. 

Θεωρούμε υποχρέωσή μας να ενημερώσουμε εσάς προσωπικά, τους αναγνώστες σας, τους καταναλωτές, τους εργαζόμενους και τους εμπορικούς μας ετέρους, δημοσιοποιώντας τα πραγματικά δεδομένα και όχι υποθέσεις, εικασίες ή φήμες που απλώς εκμεταλλεύονται τη γενικότερη ανασφάλεια που υπάρχει λόγω της οικονομικής κρίσης. 

Σας ευχαριστούμε και θα αναμένουμε την ανάρτηση της επίσημης θέσης της εταιρίας, ως απάντηση στο αναληθές πρωτότυπο δημοσίευμα. 

Με τιμή, 

Κώστας Σταματάκης

Διευθυντής Marketing Praktiker Hellas

Ετικέτες Praktiker   
Κατηγορία Οικονομία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΟικονομιαΗ Praktiker Hellas Είναι Εδώ Για Να Μείνει Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων