Παρασκευη 27 Σεπτεμβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Όλα Τοις Μετρητοίς Για Τη ΣΕΚΑΠ

Ιουλ 21, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε μία νέα εποχή εισέρχεται πλέον η ΣΕΚΑΠ, καθώς ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της υπό εκκαθάριση ΑΤΕ,

που αντιστοιχεί σε ποσοστό 50,36%, αλλά και η μεταβίβαση των μετοχών της ΣΕΚΕ, που κατείχε το 34,18% της ελληνικής καπνοβιομηχανίας στη ρωσική εταιρεία Donskoy Tabak JSC, ιδιοκτησίας του επιχειρηματία κ. Ιβάν Σαββίδη, κατόπιν δεύτερου διεθνούς διαγωνισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ ΑΕ, το τίμημα μεταβίβασης των μετοχών ανήλθε σε 3.318.337 ευρώ και καταβλήθηκε σε μετρητά. Με την υπό ειδική εκκαθάριση ΑΤΕ, η ολοκλήρωση της συναλλαγής υπήρξε αποτέλεσμα μίας δημόσιας, διαφανούς και ανταγωνιστικής διαδικασίας, που διεξήχθη σε ένα ιδιαίτερα δυσχερές οικονομικό περιβάλλον. Παράλληλα, τονίζει, η συναλλαγή αυτή αποτελεί μία άμεση ξένη επένδυση, η οποία ενισχύει την ελληνική Περιφέρεια και την αγροτική παραγωγή σε μία κρίσιμη περίοδο για την ελληνική οικονομία, ενώ διασφαλίζει τη συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης, με τις συνακόλουθες θετικές συνέπειες. Χρηματοοικονομικός σύμβουλος της ΑΤΕ υπό ειδική εκκαθάριση διετέλεσε η Deloitte και νομικός σύμβουλος η Δικηγορική Εταιρεία Καρατζά.

Παράλληλα ολοκληρώθηκε η διαδικασία μεταβίβασης των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, που κατείχε η ΣΕΚΕ προς την Donskoy Tabak JSC, όπως δήλωσε στο «Κέρδος» ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Παναγιώτης Ταρενίδης. Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή που έδωσε η ρωσική εταιρία στη ΣΕΚΕ για την εξαγορά των μετοχών της ΣΕΚΑΠ ήταν ίδια με αυτήν που πρόσφερε στην ΑΤΕ ανά μετοχή. Ο πρόεδρος της ΣΕΚΕ κ. Ταρενίδης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ κ. Ιβάν Σαββίδης θα θέσει την επιχείρηση σε νέα αναπτυξιακή τροχιά, ενώ χαρακτήρισε ως θετικό το ότι είναι γνώστης της αγοράς παραγωγής και εμπορίας τσιγάρων, που είναι μία ιδιαίτερη αγορά. Ευχήθηκε κάθε επιτυχία προς τον νέο ιδιοκτήτη της ΣΕΚΑΠ, ενώ τόνισε ότι τώρα πλέον θα ηρεμήσουν και οι εργαζόμενοι, καθώς έχει διασφαλιστεί το αναπτυξιακό μέλλον της εταιρείας.

 

Πηγή: zougla.gr

Ετικέτες ΣΕΚΑΠ    Σαββίδης   
Κατηγορία Οικονομία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αλήθειες Και Ψέματα Για Το Εισιτήριο 25 Ευρώ Στα Νοσοκομεία Του Αντώνη Γερμανάκη - Προέδρου Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Λασιθίου
Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΟικονομιαΌλα Τοις Μετρητοίς Για Τη ΣΕΚΑΠ Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων