Τριτη 10 Σεπτεμβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Στις 11.00 Η Νέα Συνάντηση Μητσοτάκη - Τρόικας

Ιουλ 03, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στις 11.00 το πρωί θα έχει νέα συνάντηση με τους επικεφαλής της τρόικας ο υπουργός Διοικητικής

Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Οι εκπρόσωποι των δανειστών φέρονται να σταθμίζουν τα στοιχεία που έχουν δοθεί από το επιτελείο του κ. Μητσοτάκη για την πορεία των αναδιαρθρώσεων στον δημόσιο τομέα ώστε να αξιολογήσουν τα δεδομένα στη βάση των απαιτήσεων για πλήρη εφαρμογή των κυβερνητικών δεσμεύσεων. 

Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, επιδιώκει από την έναρξη των επαφών του με τους τροϊκανούς να διαχωρίσει τις απολύσεις από το σχέδιο κινητικότητας, κερδίζοντας χρόνο για την ένταξη σε καθεστώς διαθεσιμότητας και για μετατάξεις 12.500 υπαλλήλων στον ευρύτερο τομέα σε όσο το δυνατόν πιο σύντομο χρόνο. Ο προβληματισμός δεν λείπει από το ηγετικό επιτελείο του υπουργείου, αφού γνωρίζουν ότι οι τροϊκανοί ως σκληροί διαπραγματευτές απέναντι σε μια κυβέρνηση που έχει συνυπογράψει τα μέτρα θέτουν όρους. 

Σύμφωνα με εκτιμήσεις, εφόσον δεχθεί η τρόικα την παράταση για την κινητικότητα, αυτή δεν θα είναι χωρίς ανταλλάγματα - είτε στη βάση αντισταθμιστικών δράσεων είτε στη λήψη αποφάσεων και για άλλους «ξαφνικούς θανάτους» οργανισμών, για «ακαριαίες» καταργήσεις οργανικών θέσεων σε όλους τους τομείς και για απολύσεις-εξπρές. Από την άλλη, ένα «όχι» της τρόικας σε παράταση σβήνει ουσιαστικά το σχέδιο κινητικότητας, ανοίγει τον δρόμο για «οριζόντιο ψαλίδι» και «πάει περίπατο» η εδώ και καιρό επιχειρηματολογία - την οποία αντέκρουαν έτσι κι αλλιώς η αντιπολίτευση, στελέχη, εργαζόμενοι και συνδικαλιστές στη δημόσια διοίκηση- για ορθολογική κατανομή προσωπικού, για συγκρότηση διοικητικών δομών με διακηρυγμένο στόχο μια νέα αποτελεσματική διοίκηση.

 

Πηγή: zougla.gr

Κατηγορία Οικονομία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Αλήθειες Και Ψέματα Για Τις Δαπάνες Δημόσιας Υγείας Η Ε.Ε διαψεύδει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις δαπάνες υγείας
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.- 7.000 Εκπαιδευτικοί Σε… «Αναμμένα Κάρβουνα» Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν…
Ποιος Δήμαρχος Ή Ποια Λάρισα;  «Οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που τα ονόματά τους δεν μπαίνουν σε βιβλία…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΟικονομιαΣτις 11.00 Η Νέα Συνάντηση Μητσοτάκη - Τρόικας Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων