Τριτη 10 Σεπτεμβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Η Τρόικα Δίνει Τρεις Μέρες Διορία Στην Ελλάδα

Ιουλ 02, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ελλάδα έχει τρεις ημέρες για να επαναβεβαιώσει στους δανειστές ότι μπορεί να υλοποιήσει τους όρους που συνοδεύουν

το πακέτο διάσωσης, προκειμένου να λάβει την επόμενη δόση του δανείου, όπως μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο δηλώσεις Ευρωπαίων αξιωματούχων.

Όπως ανέφερε αξιωματούχος που εμπλέκεται στις διαπραγματεύσεις της Ελλάδας με την τρόικα, υπάρχει μια γενική δυσαρέσκεια για την πρόοδο που σημειώνει η χώρα σε θέματα που αφορούν την μεταρρύθμιση του δημόσιου τομέα, όπως ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός και οι υπηρεσίες υγείας.

«Όλοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να παρουσιάσει αποτελέσματα πριν το Eurogroup της Δευτέρας. Γι' αυτό πρέπει να υπάρχει πρόοδος μέχρι την Παρασκευή», σημείωσε η δεύτερη πηγή.

Πάντως, δια του εκπροσώπου του 'Ολι Ρεν, Σάιμον Ο΄Κόνορ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή διέψευσε τις πληροφορίες περί τελεσίγραφου.

Σύμφωνα με τον Σάιμον Ο΄Κόνορ, «το μόνο που είναι αλήθεια είναι ότι για να μπορέσει το Eurogroup να λάβει απόφαση ή να καταλήξει σε πολιτική συμφωνία την ερχόμενη Δευτέρα οι συζητήσεις στην Αθήνα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα».

«Δεν έχουμε θέσει καμία προθεσμία», πρόσθεσε ο Ο΄Κόνορ, αναφερόμενος στο σχετικό τηλεγράφημα του Reuters και είπε ότι πρόκειται για μια ιστορία «που βγαίνει από το πουθενά».

Οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης είναι προγραμματισμένο να συνεδριάσουν στις 8 Ιουλίου και να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα.

Για να πιέσουν την Αθήνα να παρουσιάσει αποτελέσματα, η τρόικα ενδεχομένως να αρνηθεί να πληρώσει ολόκληρο το ποσό της δόσης εφάπαξ, και να το διασπάσει σε τρεις μηνιαίες δόσεις, σημειώνει το πρακτορείο.

«Είναι μια πολύ δύσκολη διαπραγμάτευση», ανέφερε Έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις. «Κινούμαστε γρήγορα για να κλείσουμε όσο τον δυνατόν περισσότερα θέματα, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα».

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες Τρόικα    δόση   
Κατηγορία Οικονομία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Αλήθειες Και Ψέματα Για Τις Δαπάνες Δημόσιας Υγείας Η Ε.Ε διαψεύδει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις δαπάνες υγείας
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.- 7.000 Εκπαιδευτικοί Σε… «Αναμμένα Κάρβουνα» Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν…
Ποιος Δήμαρχος Ή Ποια Λάρισα;  «Οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που τα ονόματά τους δεν μπαίνουν σε βιβλία…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΟικονομιαΗ Τρόικα Δίνει Τρεις Μέρες Διορία Στην Ελλάδα Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων