Τεταρτη 5 Ιουνιου 2013

Απόλλων,Δωρόθεος,Δωροθέα,Δώρα,Νίκη,Πλούταρχος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Απάνθρωπη Η Εκμετάλλευση Της Αιμοδοσίας Για Ρατσιστικές Επιδιώξεις»

Απρ 25, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με την οποία καταδικάζεται η πρόθεση της «Χρυσής Αυγής»

 

να διοργανώσει αιμοδοσία… μόνο για Έλληνες. Πάντως, στην ανακοίνωση μόνον «φωτογραφίζεται» η Χ.Α., καθώς δεν γίνεται ευθεία αναφορά στο συγκεκριμένο κόμμα.
Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας αναφέρονται τα παρακάτω: «Βασικές αρχές που διέπουν το σύστημα της Αιμοδοσίας στην Ελλάδα, αποτελούν η εθελοντική μη αμειβόμενη προσφορά αίματος καθώς και η απαγόρευση οποιασδήποτε συναλλαγής που αφορά το αίμα. Επιπλέον η διαχείριση του αίματος αποτελεί καθήκον και ευθύνη των Υπηρεσιών Αιμοδοσίας και όχι των ομάδων Εθελοντών Αιμοδοτών ή και των Συλλόγων. Γίνεται δε με μοναδικό γνώμονα αυτών που πραγματικά το έχουν ανάγκη.
Η προσπάθεια εκμετάλλευσης της εθελοντικής αιμοδοσίας και ειδικότερα η εκμετάλλευση της χορήγησης ή η παρεμπόδιση συλλογής του πολύτιμου αυτού ανθρώπινου στοιχείου, του αίματος, για λόγους προώθησης πολιτικών και ρατσιστικών επιδιώξεων, είναι απάνθρωπη και καταδικάζεται απερίφραστα.
Η εθελοντική αιμοδοσία που οργανώνεται από φορείς της Πολιτείας, οφείλει να περιλαμβάνει κάθε συνάνθρωπο που διαμένει στη χώρα μας και έχει ανάγκη του βασικότερου ανθρώπινου αγαθού, όπως είναι το αίμα, χωρίς διακρίσεις.  
Οι φιάλες αίματος που συλλέγονται κατά την διάρκεια εθελοντικής αιμοδοσίας, χορηγούνται με αποκλειστικά ιατρικά κριτήρια, σε όσους έχουν ανάγκη μετάγγισης αίματος.
Οι γιατροί οφείλουν στα πλαίσια του ιατρικού λειτουργήματος τους να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κάθε πάσχοντα συνάνθρωπο μας, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (Ν. 3418/2005-Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας, Ν. 3402/2005- Αναδιάρθρωση τους συστήματος αιμοδοσίας).
Το ιατρικό λειτούργημα διέπεται από απόλυτο σεβασμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και απευθύνεται σε όλους τους ανθρώπους χωρίς διάκριση φύλου, φυλής, θρησκείας, εθνικότητας, ηλικίας, σεξουαλικού προσανατολισμού κοινωνικής θέσης ή πολιτικής ιδεολογίας (άρθρο 2, παρ.3 του ΚΙΔ).
Η ίση πρόσβαση στις Υπηρεσίες Υγείας είναι δικαίωμα προστατευόμενο από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Συνθήκη των δικαιωμάτων του ανθρώπου».

Ετικέτες Ιατρικός    Σύλλογος    αιμοδοσία   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Από Τη Λάρισα Η «Πράσινη» Απάντηση Για Τους Πλειστηριασμούς Μείζον ζήτημα και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέκυψε από…
Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Πλαστές Προϋπηρεσίες Για Παράνομες Προσλήψεις Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων…
Μοιράζει Καρέκλες Ο «Μικρός Πρωθυπουργός»; Άργησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός να φτάσει στα εγκαίνια της…
Με Ομπρέλες Στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Μπορεί η ζέστη να κάνει δύσκολη τη ζωή των Λαρισαίων, όμως κάποιοι…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΤοπικα Νεα«Απάνθρωπη Η Εκμετάλλευση Της Αιμοδοσίας Για Ρατσιστικές Επιδιώξεις» Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων