Δευτερα 5 Οκτωβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Διαμάντος Εναντίον Καλογιάννη Για Το Παζάρι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''Νέα Λάρισα'' Ντίνος Διαμάντος σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της που αφορούν στο παζάρι της Λάρισας και ... αποκαλύπτει (;) ότι περιμένει ''Χριστουγεννιάτικο παζάρι ''!!!

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

''Ξεκαθαρίσαμε από την πρώτη στιγμή ότι: «υπό συγκεκριμένες δεσμευτικές προϋποθέσεις που άμεσα θα αναληφθούν με ευθύνη του Δήμου και θα στοχεύσουν στην μετεξέλιξη του, λέμε ναι στη συνέχεια του θεσμού. Διαφορετικά, θα ζητήσουμε να καταργηθεί».

    Συμμετείχαμε με πολλές προτάσεις σε μία επιτροπή για το παζάρι.

    Συνδιαμορφώσαμε και υπερψηφίσαμε τη «νέα κανονιστική» λειτουργίας του παζαριού.

    Δώσαμε και «πίστωση για του χρόνου» (αντιλαμβανόμενοι και διαδικαστικές δυσκολίες)  στη Δημοτική αρχή για την ολική εφαρμογή των αποφασισθέντων  αλλαγών για την αναβάθμιση του παζαριού στην 2η διοργάνωση που θα κάνει το Σεπτέμβριο του 2016.

    Με την τήρηση της νομιμότητας όμως … «παζάρια» δεν κάνουμε.

    Και αυτό έχει να κάνει κυρίαρχα, για την τοπική οικονομία και τον εμπορικό κόσμο της πόλης, με την εκ του νόμου αυστηρά καθορισμένη διάρκεια του παζαριού.

    Αποτελεί έκδηλη αδυναμία από τη ΔΑ να εκτελέσει την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

    Αποτελεί εμπαιγμό από τη ΔΑ τόσο απέναντι στις παρατάξεις που συνέβαλλαν στην προσπάθεια αναβάθμισης του παζαριού  όσο και κυρίως, προς τους φορείς της πόλης που, παρά τις αιτιολογημένες αντιρρήσεις τους προσήλθαν και συμβάλλανε στη διαβούλευση αυτή.

    Η παράνομη λειτουργία του παζαριού πέραν της 30/10 θέτει όλους τους αρμόδιους και υπεύθυνους προ των ευθυνών τους.

1.Δεν υπάρχει απόφαση του ΔΣ για παράταση. Ζητούμε από τον Πρόεδρο το ΔΣ να προστατεύσει το κύρος του οργάνου και να καταγγείλει δημόσια και προς κάθε αρμόδια αρχή ώστε να επιληφθεί την παράτυπη αυτή ενέργεια.


2.Αναρωτιόμαστε αν, κατά τον χρόνο της παράτυπης παράτασης ο Δήμος Λαρισαίων θα εισπράξει («παράτυπο») επιπλέον τίμημα από τους εκθέτες ή, σε αντίθετη περίπτωση, οι εκθέτες καταλαμβάνουν «παράτυπα» τον δημοτικό χώρο (οπότε, τότε ο Δήμος θα πρέπει να επιβάλει τα προβλεπόμενα εκ του νόμου πρόστιμα, όπως κάνει σε κάθε επαγγελματία της πόλης με πολύ ζήλο…)


3.Αυλαία του παζαριού σημαίνει πολύ απλά ότι, ο Δήμος θα έπρεπε να είχε μεριμνήσει γι’ αυτό και την αποφυγή καταστρατήγησης του, αποκλείοντας την είσοδο του κοινού στο χώρο και διακόπτοντας την παροχή ρεύματος.


4.Αναρωτιόμαστε και ζητάμε να μάθουμε σε ποιες ενέργειες επί του ζητήματος  έχει προβεί η Αντιπεριφέρεια Λάρισας (με την Διεύθυνση Εμπορίου), η Αστυνομία αλλά, και η Δημοτική Αστυνομία.


5.Ο Δήμαρχος οφείλει και το ζητάμε, να δώσει άμεσα επαρκείς εξηγήσεις. Διότι, από «καταγγέλλων» τα προηγούμενα χρόνια έγινε «τιμητής». Και το μόνο που απομένει να δούμε τώρα είναι και η διοργάνωση από αυτήν την ΔΑ του … «Χριστουγεννιάτικου παζαριού»… ''

 

Ετικέτες Διαμάντος    καλογιαννη    παζαρι   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

  • Έκλεισε Και...Ανεπίσημα το Παζάρι

    Οι Τελευταίοι έμποροι του Παζαριού μαζεύουν την πραμάτια τους από την σκεπαστή αγορά της Νεάπολης.

  • Κατάργηση Του Παζαριού Ζητά Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

    Σε ανακοίνωση  Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Δήμου Λαρισαίων για την παράταση λειτουργίας του Παζαριού  και ζητά ανοιχτά την κατάργηση του.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση 

    Η παράνομη λειτουργία του παζαριού της Λάρισας πέραν των προβλεπομένων από το νόμο και την κανονιστική του Δήμου Λαρισαίων ορίων (7 ημέρες) καταδεικνύει περίτρανα, ότι τίποτα απολύτως δεν άλλαξε σε σχέση με ότι μέχρι πέρυσι γνωρίζαμε. Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και ανακοινώσεις του Δήμου Λαρισαίων για λήξη στις 30 Σεπτεμβρίου το παζάρι λειτουργεί κανονικότατα και την 1η Οκτωβρίου.

    Η αδυναμία του Δήμου για εφαρμογή του νόμου αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από εμφανής. Όπως επίσης εμφανές κατέστη και ότι κάποιοι λειτουργούν πέρα από το νόμο, χωρίς να υφίστανται ουδεμία συνέπεια. Η ευθύνη για τη μη εφαρμογή των προβλεπομένων βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το Δήμο Λαρισαίων, που έπρεπε εγκαίρως να μεριμνήσει για την ομαλή λήξη της εμποροπανήγυρης και να μην αφήσει καν υπόνοια για παράταση. Αλλά ακόμα κι αν δεν έγινε εγκαίρως κάτι τέτοιο, όφειλε εφόσον υπήρξαν ανακοινώσεις για παράταση, να φροντίσει γι’ αυτό με τη συνεργασία τόσο της δημοτικής αστυνομίας όσο και της ΕΛ.ΑΣ. Και οφείλει ακόμα να το κάνει.

    Το παζάρι λειτουργεί πλέον παράνομα κι αυτή η φαρσοκωμωδία πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα.

    Τελικά ο μόνος κερδισμένος είναι τα ταμεία του Δήμου και οι συμμετέχοντες στο παζάρι – που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι Λαρισαίοι – και μεγάλος χαμένος, για μια ακόμα φορά, η τοπική οικονομία. Σ΄ αυτή τη βάση και με δεδομένη είτε την έλλειψη βούλησης, είτε την αδυναμία για ουσιαστική αλλαγή του θεσμού προς όφελος του συνόλου της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης, θα πρέπει να καταργηθεί το παζάρι της Λάρισας, που ούτως ή άλλως ως θεσμός είναι αναχρονιστικός και όπως διεξάγεται αποτελεί κοιτίδα παρανομίας, φοροδιαφυγής και αφαίμαξης της τοπικής οικονομίας.

  • Τους ''Γλεντάει'' Και Ο Μπαρτζώκης Για Το Παζάρι... (ΦΩΤΟ)

    Έφαγε, ψώνισε στο παζάρι και αφού περιηγήθηκε και είδε κόσμο και κοσμάκη, στο τέλος τι θυμήθηκε ο Μπαρτζώκης; Το πέταξε το ''καρφάκι''!

  • Κι Άλλο Θαύμα Στη Λάρισα! Κόσμος Στο Παζάρι Που... Έκλεισε! (ΦΩΤΟ) - Τσιαπλές Στην Press-A: ''Αν Δεν Μπορείς Να Το Ελέγξεις, Μην Το Ξανακάνεις''!

    Ορίστε το παζάρι που... έκλεισε! Κανονικά στημένοι οι πάγκοι και επισκέπτες να φεύγουν με σακούλες σήμερα το μεσημέρι (14.00')

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Χρήσιμα Συμπεράσματα Για Κέρδη - Απώλειες Κομμάτων Tου Νίκου Καρδούλα, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. - MSc Τηλεπισκόπισης - GIS_UK…
Αχ, Λάρισα, Λάρισα... Κάποτε έγραψα ότι η Λάρισα είναι όμορφη πόλη, η ομορφότερη, ότι ακόμη…
Πρόσληψη 6.000 Αναπληρωτών Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Του Αιρετού Στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Ο Πολιτισμός Σε Πρώτο Πλάνο... Της Άννας Βαγενά, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Η ''Απομείωση'' Του Χρέους Κατά Τσίπρα! Του Απόστολου Παπαπαρίση
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΔιαμάντος Εναντίον Καλογιάννη Για Το Παζάρι Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων