Σαββατο 3 Οκτωβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Κι Άλλο Θαύμα Στη Λάρισα! Κόσμος Στο Παζάρι Που... Έκλεισε! (ΦΩΤΟ) - Τσιαπλές Στην Press-A: ''Αν Δεν Μπορείς Να Το Ελέγξεις, Μην Το Ξανακάνεις''!

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Ορίστε το παζάρι που... έκλεισε! Κανονικά στημένοι οι πάγκοι και επισκέπτες να φεύγουν με σακούλες σήμερα το μεσημέρι (14.00')

που για όσους δεν θυμούνται, είναι Πέμπτη 1η Οκτωβρίου... Κατά τα άλλα ο δήμος Λαρισαίων διαβεβαιώνει πως σε ότι τον αφορά η εμποροπανήγυρη έχει ολοκληρωθεί από χθες και πως σήμερα ''τα μαζεύουν σιγά-σιγά''. Ναι, πιο σιγά δε γίνεται!

Δεν έχουν όμως την ίδια γνώμη οι Λαρισαίοι έμποροι που ''βράζουν'' στο κέντρο της πόλης. Είδαν και τις αποκλειστικές φωτό της press-a από τη χθεσινοβραδινή επίσκεψη του δημάρχου στη Νεάπολη και την κουβέντα που είχε με τους ''παζαριώτες'' και... αυτό ήταν!

 

 

 

Είναι χαρακτηριστικά τα όσα είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάρισας Γιώργος Τσιαπλές μιλώντας στην press-a που ειρήσθω εν παρόδω πέρασε και ο ίδιος το μεσημέρι από τη σκεπαστή και είδε με τα μάτια του το παζάρι να λειτουργεί.

''Ο νόμος είναι ένας για όλους. Αν δεν μπορείς να ελέγξεις κάτι, μην το κάνεις. Η κανονιστική έλεγε πως κλείνει Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου και σήμερα είναι ανοιχτό. Επαναλαμβάνω, αν δεν μπορεί ο δήμος να ελέγξει τη νομιμότητα ας μην ξανακάνει παζάρι!''

 

 

Ο κ. Τσιαπλές από το πρωί σήμερα δεν έμεινε με τα χέρια σταυρωμένα. Παρά τις διαβεβαιώσεις της δημοτικής αρχής αλλά και του ιδίου του δημάρχου προς τον ίδιο ότι το παζάρι κλείνει Τετάρτη βράδυ, ο πρόεδρος του ΕΣΛ έστειλε σήμερα το πρωί χαρτί τόσο στη Διεύθυνση Εμπορίου όσο και σε Δημοτική Αστυνομία και ΕΛ.ΑΣ με το οποίο ζητούσε να επιληφθούν του θέματος και να ελέγξουν αν λειτουργεί και σήμερα το παζάρι.

''Από τη Διεύθυνση Εμπορίου μου απάντησαν πως λειτουργεί κανονικά και την επίσημη απάντηση τους την έστειλα στο δήμο Λαρισαίων και την Αστυνομία. Ο κ. Καλογιάννης όταν του τηλεφώνησα σήμερα το πρωί με παρέπεμψε στους αντιδημαρχους και όταν στη συνέχεια πέρασα από το δημαρχείο και συνάντησα τον κ. Σούλτη και τον κ. Νταή, μου απάντησαν οι αντιδήμαρχοι πως για το δήμο το παζάρι έχει πάψει να λειτουργεί και απλά σήμερα τα μαζεύουν... Τι άλλο θα μπορούσαμε να κάνουμε ως Εμπορικός Σύλλογος από κει και ύστερα;''

Το πλέον ''φαρμακερό'' σχόλιο το άφησε για το τέλος ο Γιώργος Τσιαπλές και αφορά το αν και πόσο αναβαθμίστηκε σύμφωνα με τους Λαρισαίους εμπόρους φέτος το παζάρι: ''τι 'χες Γιάννη-τι 'χα πάντα! Ποια αναβάθμιση; Επειδή έβαλαν τέντες αναβαθμίστηκε ή επειδή αντί για τον... Τερλέγκα έφεραν την Γλυκερία; Μπαλώματα έγιναν!''

 

Δείτε σημερινές (14:00΄) φωτό της press-a από το παζάρι που... έκλεισε!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 01 Οκτωβρίου 2015 20:14

Σχετικά Άρθρα

  • Το ΚΚΕ Παίρνει Θέση Για Τις... Σιδεριές Στο Φρούριο - ''Τα 4,5 Εκατ. Ευρώ Έπρεπε Να Πάνε Σε Νηπιαγωγεία Και Παιδικούς Σταθμούς''

    Aνακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Λαρισαίων σχετικά με το έργο βιοκλιματικής ανάπλασης στο Φρούριο και πέριξ αυτού

  • Έκλεισε Και...Ανεπίσημα το Παζάρι

    Οι Τελευταίοι έμποροι του Παζαριού μαζεύουν την πραμάτια τους από την σκεπαστή αγορά της Νεάπολης.

  • Διαμάντος Εναντίον Καλογιάννη Για Το Παζάρι

    Ο Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης ''Νέα Λάρισα'' Ντίνος Διαμάντος σε ανακοίνωσή του, κατηγορεί τη δημοτική αρχή για τους χειρισμούς της που αφορούν στο παζάρι της Λάρισας και ... αποκαλύπτει (;) ότι περιμένει ''Χριστουγεννιάτικο παζάρι ''!!!

  • Κατάργηση Του Παζαριού Ζητά Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας

    Σε ανακοίνωση  Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας αφήνει σαφείς αιχμές κατά του Δήμου Λαρισαίων για την παράταση λειτουργίας του Παζαριού  και ζητά ανοιχτά την κατάργηση του.

    Αναλυτικά η ανακοίνωση 

    Η παράνομη λειτουργία του παζαριού της Λάρισας πέραν των προβλεπομένων από το νόμο και την κανονιστική του Δήμου Λαρισαίων ορίων (7 ημέρες) καταδεικνύει περίτρανα, ότι τίποτα απολύτως δεν άλλαξε σε σχέση με ότι μέχρι πέρυσι γνωρίζαμε. Παρά τις σχετικές διαβεβαιώσεις και ανακοινώσεις του Δήμου Λαρισαίων για λήξη στις 30 Σεπτεμβρίου το παζάρι λειτουργεί κανονικότατα και την 1η Οκτωβρίου.

    Η αδυναμία του Δήμου για εφαρμογή του νόμου αποδείχτηκε κάτι παραπάνω από εμφανής. Όπως επίσης εμφανές κατέστη και ότι κάποιοι λειτουργούν πέρα από το νόμο, χωρίς να υφίστανται ουδεμία συνέπεια. Η ευθύνη για τη μη εφαρμογή των προβλεπομένων βαρύνει αποκλειστικά και μόνο το Δήμο Λαρισαίων, που έπρεπε εγκαίρως να μεριμνήσει για την ομαλή λήξη της εμποροπανήγυρης και να μην αφήσει καν υπόνοια για παράταση. Αλλά ακόμα κι αν δεν έγινε εγκαίρως κάτι τέτοιο, όφειλε εφόσον υπήρξαν ανακοινώσεις για παράταση, να φροντίσει γι’ αυτό με τη συνεργασία τόσο της δημοτικής αστυνομίας όσο και της ΕΛ.ΑΣ. Και οφείλει ακόμα να το κάνει.

    Το παζάρι λειτουργεί πλέον παράνομα κι αυτή η φαρσοκωμωδία πρέπει να λάβει τέλος εδώ και τώρα.

    Τελικά ο μόνος κερδισμένος είναι τα ταμεία του Δήμου και οι συμμετέχοντες στο παζάρι – που στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν είναι Λαρισαίοι – και μεγάλος χαμένος, για μια ακόμα φορά, η τοπική οικονομία. Σ΄ αυτή τη βάση και με δεδομένη είτε την έλλειψη βούλησης, είτε την αδυναμία για ουσιαστική αλλαγή του θεσμού προς όφελος του συνόλου της οικονομικής, πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής της πόλης, θα πρέπει να καταργηθεί το παζάρι της Λάρισας, που ούτως ή άλλως ως θεσμός είναι αναχρονιστικός και όπως διεξάγεται αποτελεί κοιτίδα παρανομίας, φοροδιαφυγής και αφαίμαξης της τοπικής οικονομίας.

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Χρήσιμα Συμπεράσματα Για Κέρδη - Απώλειες Κομμάτων Tου Νίκου Καρδούλα, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. - MSc Τηλεπισκόπισης - GIS_UK…
Αχ, Λάρισα, Λάρισα... Κάποτε έγραψα ότι η Λάρισα είναι όμορφη πόλη, η ομορφότερη, ότι ακόμη…
Πρόσληψη 6.000 Αναπληρωτών Στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Του Αιρετού Στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη
Ο Πολιτισμός Σε Πρώτο Πλάνο... Της Άννας Βαγενά, υποψήφια Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ
Η ''Απομείωση'' Του Χρέους Κατά Τσίπρα! Του Απόστολου Παπαπαρίση
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚι Άλλο Θαύμα Στη Λάρισα! Κόσμος Στο Παζάρι Που... Έκλεισε! (ΦΩΤΟ) - Τσιαπλές Στην Press-A: ''Αν Δεν Μπορείς Να Το Ελέγξεις, Μην Το Ξανακάνεις''! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων