Πεμπτη 3 Σεπτεμβριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Τα Capital Controls... "Χτύπησαν" Τον Τουρισμό στα Παράλια

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ένα "νεκρό" 20ήμερο μέσα στον Ιούλιο ήταν αρκετό για να προκαλέσει ισχυρό πλήγμα στον τουρισμό των παραλίων του Ν. Λάρισας.

Σε αυτό το διάστημα - όπως όλοι το ζήσαμε - ανακοινώθηκε το Δημοψήφισμα, οι τράπεζες έκλεισαν και επιβλήθηκαν τα capital controls. Έτσι άλλαξε άρδην η θετικότατη εικόνα που υπήρχε μέχρι εκείνη την στιγμή. Αποτέλεσμα ήταν οι ελπίδες που υπήρχαν για τουριστική ανάκαμψη, να περιοριστούν μόνο στο να καταφέρουν οι επιχειρήσεις να πιάσουν τους περσινούς τζίρους, πράγμα που επετεύχθει λόγω του Αυγούστου, που πραγματικά ήταν ο μήνας "ανάσα" για τα έσοδα, λόγω της μεγάλης προσέλευσης των τουριστών, ξένων και ντόπιων.

Ξενοδοχεία- Δωμάτια

Η σεζόν ξεκίνησε πολύ θετικά από τα τέλη Μαίου και συνεχίστηκε με αυξητικό ρυθμό και τον Ιούνιο. Στις Αρχές Ιουλίου όμως οι κρατήσεις περιορίστηκαν δραματικά. Μετά τις 20 Ιουλίου, που η κατάσταση ομαλοποιήθηκε, οι tour operators επενήλθαν ζητώντας κρατήσεις δωματίων. Αυτό το διάστημα ήταν η αιτία που καθήλωσε τους τζίρους στα περσινά επίπεδα.

Καφετέριες: Έναν espresso  στα δύο παρακαλώ!!! "

Αυτό άκουσε από πελάτη του, ένα ιδιοκτήτης καφετέριας και πραγματικά, δεν πίστευε στ' αυτιά του!!!
Η αλήθεια είναι ότι οι καφετέριες πλην του κακού 20ήμερο του Ιουλίου δούλεψαν. Όμως τα χρήματα που ξόδεψε ο κάθε πελάτης ήταν πολύ λιγότερα. Με το ταπεράκι ανά χείρας πήγαινε στην ξαπλώστρα και ζητούσε μόνο καφέ, αναψυκτικό ή μπύρα. Η πτώση στα μικρογεύματα άγγιξε φέτος το 75%. Και εδώ ο Αύγουστος "έσωσε" την παρτίδα.

Εστίαση: μικρότεροι λογαριασμοί- μικροί τζίροι

Ίδια η εικόνα και εδώ με το μπλακ- άουτ του Ιουλίου να φέρνει την απογοήτευση μαζί με τον μισό Ιούνιο που ήταν χαμένος λόγω καιρού. Οι λογαριασμοί ήταν... σπαρτιάτικοι, καθώς τα πορτοφόλια όσων καθόταν στις ταβέρνες για να φάνε  σήκωναν μόνο τα απαραίτητα και τίποτα παραπάνω.

Έτσι η  χρονιά που φαινόταν ότι θα φέρει "έκρηξη " στον τοπικό τουρισμό δεν ήρθε λόγω των γεγονότων του Ιουλίου, την ίδια ώρα που λόγω στενότητας, οι Θεσσαλοί είχαν αποφασίσει να κάνουν τις διακοπές τους στα παράλια. Μόνο που αυτές λόγω των capital controls αποδείχθηκαν τελικά "κουτσουρεμένες".

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2015 08:01

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΤα Capital Controls... "Χτύπησαν" Τον Τουρισμό στα Παράλια Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων