Σαββατο 9 Μαρτιου 2013

Ψυχοσάββατο

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

ΠΑΣΟΚ: Μάχη Παρασκηνίου Για Τις Εκλογές Συνέδρων

Φεβ 22, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε ρυθμούς 9ου Συνεδρίου κινείται το ΠΑΣΟΚ στο νομό Λάρισας, καθώς την Κυριακή στήνονται οι κάλπες για την εκλογή

των αντιπροσώπων από τις Δημοτικές Οργανώσεις. Το κλίμα μέχρι πρόσφατα κρίνονταν ως υποτονικό, όμως τα τελευταία 24ωρα οι κινήσεις στο παρασκήνιο έχουν φουντώσει και οι διαβουλεύσεις σε τοπικό επίπεδο βρίσκονται στο απόγειό τους.

Αναμφίβολα, η συγκυρία μέσα στην οποία το ΠΑΣΟΚ πραγματοποιεί το Συντακτικό του Συνέδριο και τις προσυνεδριακές του διαδικασίες είναι πρωτοφανής, καθώς προέρχεται από την στρατηγική ήττα των εκλογών που διεξήχθησαν το 2012, όταν το άλλοτε κραταιό Κίνημα απώλεσε το μεγαλύτερο μέρος από τη δύναμη των ψηφοφόρων του. Το εκλογικό αποτέλεσμα αποτέλεσε την απτή απόδειξη ότι το ΠΑΣΟΚ «πλήρωσε» την πολιτική της τελευταίας διακυβέρνησης υπό τον Γιώργο Παπανδρέου, αλλά και τους χειρισμούς του μετέπειτα προέδρου Ευάγγελου Βενιζέλου ως υπουργού Οικονομικών, χάνοντας πλήρως λαϊκά στρώματα που το στήριζαν παραδοσιακά και τα οποία επλήγησαν από τα Μνημόνια.

Άρα το πρώτο και μείζων που αναμένεται να καταγραφεί στις εσωκομματικές εκλογές της Κυριακής είναι η προσέλευση των μελών και των φίλων του κόμματος που επιμένουν να μετέχουν στις διαδικασίες. Σε ότι αφορά τη Λάρισα οι προβλέψεις που κάνουν στελέχη του κομματικού μηχανισμού κρίνονται ως αισιόδοξες καθώς εκτιμούν ότι αυτή η προσέλευση μπορεί να ξεπεράσει ακόμα και τα 1.500 άτομα σε όλο το νομό. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες εκλογές για την εκλογή Προέδρου είχαν μετάσχει περί τις 2.500 μέλη και φίλοι. Παράλληλα, η συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές θα κρίνει και τον τελικό αριθμό των συνέδρων που θα εκλεγούν από το νομό Λάρισας.

Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον παρουσιάζει η «ανθρωπογεωγραφία» των υποψηφίων αντιπροσώπων και οι ομαδοποιήσεις που καταγράφονται, αν και σε αυτό το μέτωπο τα πράγματα είναι αρκετά «θολά» σε σχέση με παλαιότερες διαδικασίες.

Στον χώρο των «προεδρικών», των στελεχών δηλαδή που στηρίζουν απαρέγκλιτα τον Ευάγγελο Βενιζέλο, καταγράφεται ουσιαστικά αλλαγή γενιάς με τους τριαντάρηδες και τη νεολαία να έχουν αναλάβει τα ηνία. Τα πάλαι ποτέ γνωστά στελέχη των «Εκσυγχρονιστών» επέλεξαν να μην μετέχουν στην εκλογική διαδικασία.

Ευδιάκριτη είναι η παρουσία της «Αριστερής Πρωτοβουλίας», η οποία θα επιδιώξει μια καλή καταγραφή από τις κάλπες της Κυριακής.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν στελέχη που πρόσκεινται σε άλλες ομαδοποιήσεις, χωρίς όμως να κινούνται οργανωμένα σε τοπικό επίπεδο.

Η «μητέρα των μαχών» θα διεξαχθεί στις κάλπες της Δημοτικής Οργάνωσης Λάρισας, όπου οι 33 υποψήφιοι διεκδικούν 19 θέσεις. Σημαντικός είναι ο ρόλος των ποσοστώσεων γυναικών και νέων για την τελική κατάταξη των υποψηφίων. Σε ότι αφορά την πόλη της Λάρισας οι ζυμώσεις εντείνονται τις τελευταίες ώρες, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες οι ψηφοφόροι θα έχουν τη δυνατότητα να βάζουν δύο σταυρούς. Αυτό σημαίνει συμμαχίες και «γραμμές» στην ψηφοφορία, οι οποίες εν πολλοίς θα κρίνουν και τον βαθμό επικράτησης των ομάδων. Σχετικά με την διαδικασία στους υπόλοιπους Δήμους του νομού εκεί τα πράγματα είναι σχεδόν δεδομένα, καθώς οι υποψήφιοι θα εκλεγούν στο σύνολό τους αντιπρόσωποι. Εξαίρεση αποτελεί ο Δήμος Ελασσόνας.

Υπογραμμίζεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν την Κυριακή από τις 8 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Αναλυτικά οι κάλπες θα στηθούν στα παρακάτω εκλογικά κέντρα:

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΕΛΑΣΣΟΝΑ ΔΕΠΤΑΚΑΛ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΑΝΤΙΧΑΣΙΩΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕΣΙΕ

ΔΗΜΟΣ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ: ΣΑΡΑΝΤΑΠΟΡΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΦΑΡΣΑΛΩΝ: ΦΑΡΣΑΛΑ ΚΑΠΗ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ: ΝΙΚΑΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ: ΑΡΜΕΝΙΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ: ΑΜΠΕΛΩΝΑ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ: ΑΓΙΑΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΓΙΑΣ: ΜΕΛΙΒΟΙΑ ΚΕΠ

ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: ΤΕΜΠΗ FLOCAFE (ΠΡΟΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ)

ΔΗΜΟΣΛΑΡΙΣΑΣ: ΛΑΡΙΣΑ ΝΕ ΠΑΣΟΚ

Ετικέτες ΠΑΣΟΚ    Συνέδριο   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Πρώτο Φάουλ Αθ. Μαμάκου Καταγγελία για ενέργεια του νέου αντιδημάρχου Οικονομικών Αθανασίου Μαμάκου, κυκλοφορεί στο facebook,…
Μας Δουλεύουν... Αν δεν ζούσα στην Ελλάδα τις τελευταίες δεκαετίες και επέστρεφα τώρα, ακούγοντας…
Κλειστό Σήμερα Το ΤΕΙ Λάρισας Το ΤΕΙ θα μείνει κλειστό σήμερα Τετάρτη, καθώς τόσο οι φοιτητές, όσο…
Για Τη Γυναίκα Το Τμήμα Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Λάρισας διοργανώνει εκδήλωση αφιερωμένη στην Ημέρα της…
Για Τις Γυναίκες Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας/Παράρτημα Λάρισας στα πλαίσια του εορτασμού της παγκόσμιας…
Σχόλια
Φέρτε Μας Δούλους Για Να... «Επενδύσουμε»! «Μειώστε τους μισθούς για να…
Δείξτε Ότι Αξίζετε Μια Καλύτερη Ζωή... Το παρακάτω κείμενο μας το…
Ας Κάνουμε Έναν Εμφύλιο Να Ξεμπερδεύουμε Ξέρω… Είναι ένα οργισμένο κείμενο…
Ο Σκούφος Βρέθηκα πρόσφατα σε ένα tattoo…
Γιατί Δεν Κάνουμε Κάτι; Με μια απλή εμπειρική λογική,…
Απόψεις
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠΑΣΟΚ: Μάχη Παρασκηνίου Για Τις Εκλογές Συνέδρων Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων