Τριτη 29 Ιουλιου 2014

Καλλίνικος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Βγήκαν Στους Δρόμους Οι Εργαζόμενοι Των ΣΜ/Λάρισα – Τι Γίνεται Με Το Θέμα Της Πώλησης Στον Μαρινόπουλο - Δείτε Την Πορεία ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Ιουν 16
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Να κατατεθούν τα δεδουλευμένα τους και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας τους σε περίπτωση που προχωρήσει η  υπόθεση πώλησης στον

Μαρινόπουλου, είναι τα αιτήματα των εργαζομένων στα Σούπερ Μάρκετ Λάρισα που βγήκαν για μία ακόμη φορά στους δρόμους για να διαδηλώσουν.

 

Συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωί στο Εργατικό Κέντρο και αφού τους μίλησε ο πρόεδρος κ. Τάσος Τσιαπλές ξεκίνησαν την πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, για να καταλήξουν στην Κεντρική πλατεία όπου επιβιβάστηκαν σε αστικό λεωφορείο οι περισσότεροι και οι υπόλοιποι με τα αυτοκίνητά τους με κατεύθυνση την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να συναντήσουν την Γενική Γραμματέας κ. Γερακούδη και να καταθέσουν ψήφισμα γνωστοποιώντας την κατάσταση στην οποία έχουν επέλθει.

Λόγο απουσίας όμως της κ. Γερακούδη στη Λαμία λόγω εργασιακών υποχρεώσεων  αποφάσισαν να συνατήσουν τον αναπληρωτή της, καταθέτοντας του την κατάσταση που επικρατεί στα ΣΜ Λάρισα.

 

Αίτηση Για Κατάσχεση Περιουσιακών Στοιχείων Από Γαλακτοβιομηχανία

 

Στην ομιλία του κ. Τσιαπλέ προηγουμένως στο ΕΚΛ έγινε ενημέρωση στους εργαζομένους πως μια πολύ γνωστή Γαλακτοβιομηχανία από την Θεσσαλία, εκ των προμηθευτών, έκανε αίτηση για κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων. Σε αυτή την περίπτωση όπως τόνισε στους εργαζομένους ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, κ. Τάσος Τσιαπλές, θα πρέπει να παρακολουθούν όλοι τους το θέμα, διότι μπορεί να βρεθούν κι άλλοι εκ των 1000 προμηθευτών που θα πράξουν το ίδιο κάνοντας κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, οπότε οι εργαζόμενοι θα πρέπει να προλάβουν να μαζευτούν στο ΕΚΛ και να καταθέσουν δικαστικά τις απαιτήσεις των δεδουλευμένων όλων των εργαζομένων  προκειμένου να προλάβουν τους πλειστηριασμούς. Πράγμα που πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 15 ημερών από την στιγμή που γίνει τέτοια κίνηση από κάποιον προμηθευτή. 

 

Συνεχίζεται Και Σήμερα Η Σύσκεψη Των Μετόχων Για Το Θέμα Της Πώλησης Στον Μαρινόπουλο 

 

Εν τω μεταξύ σύσκεψη είχαν χθες το βράδυ οι μέτοχοι και φαίνεται όπως τονίστηκε ότι θα υπάρξει συνέχεια και σήμερα, αν και οι εργαζόμενοι  δεν έχουν επίσημη ενημέρωση από πουθενά.

Αναλυτικά το μέλος της σωματειακής επιτροπής των ΣΜ Λάρισας και  αντιπρόεδρος των Εμπορουπαλλήλων Λάρισας και εργαζόμενη στα Λάρισα η οποία βρίσκεται σε επίσχεση, κ. Όλγα Βελισαροπούλου μιλώντας στο press-a.gr τόνισε για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την στιγμή σχετικά με την υπόθεση: «Από διαρροές μαθαίνουμε ότι αυτό που συζητείται σχετικά με την πώληση των Λάρισα στον Μαρινόπουλο, είναι να αφαιρεθεί κάποιος όρος από τα συμβόλαια με τον οποίο απαλλάσσονται οι μέτοχοι από τυχόν χρέη που θα προκύψουν και κυρίως το τρίμηνο Μάρτιος, Απρίλιος, Μάιος. Εμείς συγκεντρωθήκαμε στο ΕΚΛ για να κάνουμε πορεία και να πάμε στην Αποκεντρωμένη, περιμένοντας τις εξελίξεις, ξέρουμε πως έκαναν χθες σύσκεψη οι μέτοχοι, διακόψαν και θα συνεχίσουν το βράδυ.  

Είμαστε απλήρωτοι, πολύ καιρό, εγώ προσωπικά από πέρσι τον Ιούνιο, όπως και άλλοι συνάδελφοι. Αυτό που θέλουμε είναι να κατατεθούν τα δεδουλευμένα μας και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας σε περίπτωση που προχωρήσει η πώληση με τον Μαρινόπουλο». 

 

Πολυμέσα

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 11:59

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΒγήκαν Στους Δρόμους Οι Εργαζόμενοι Των ΣΜ/Λάρισα – Τι Γίνεται Με Το Θέμα Της Πώλησης Στον Μαρινόπουλο - Δείτε Την Πορεία ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων