Σαββατο 2 Αυγουστου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Παρέμβαση Κομήτσα: «Να Μπει Τέλος Στο Άδικο Χαράτσι Του ΓΟΕΒ»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

«Να μπει τέλος στο άδικο χαράτσι του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, που καλούνται να πληρώσουν κάθε χρόνο χιλιάδες αγρότες του Δήμου Κιλελέρ » διεκδικεί ο

δήμαρχος Κιλελέρ και εκ νέου υποψήφιος, κ. Ρίζος Κομήτσας, ζητώντας την παρέμβαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων προκειμένου να δρομολογηθεί νομοθετική ρύθμιση για να λυθεί το θέμα. Σε υπόμνημά του προς τις ηγεσίες του ΥΠΟΙΚ και ΥπΑΑΤ ο κ. Κομήτσας τονίζει:

« Κύριε Υπουργέ

Σας ζητώ να παρέμβετε, προσωπικά, προκειμένου να μπει, επιτέλους, ένα τέλος στο άδικο «χαράτσι», το οποίο καλούνται να πληρώσουν κάθε χρόνο χιλιάδες αγρότες του Δήμου Κιλελέρ, για υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα τις οποίες δεν έχουν δει ποτέ μέχρι σήμερα. 

Εδώ και πολλά χρόνια ο ΓΟΕΒ Θεσσαλίας έχει πάψει να υλοποιεί έργα και παρεμβάσεις στις Τοπικές Κοινότητες Αγίου Γεωργίου, Αγίων Αναργύρων, Γαλήνης, Κιλελέρ, Κρανώννα, Μαυροβουνίου, Μελισσοχωρίου και Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ αλλά επιμένει να ζητά από τους αγρότες μας την είσπραξη ανταποδοτικού τέλους, ύψους 1,5 ευρώ ανά στρέμμα.  

Οι συγκεκριμένοι αγρότες είναι εύλογο να αγανακτούν και να αισθάνονται ότι εμπαίζονται από την πολιτεία, αφού δεν έχουν δει να γίνεται κανένα έργο στις περιοχές τους από τον ΓΟΕΒ ενώ την ευθύνη για το δίκτυο άρδευσης και για τους αγροτικούς δρόμους έχουν οι ΤΟΕΒ και οι Δήμοι. 

Όπως ήταν αναμενόμενο, πολλοί παραγωγοί έχουν πάψει, πλέον, να πληρώνουν το τέλος αλλά ο ΓΟΕΒ Θεσσαλίας συνεχίζει την προκλητική πολιτική του και απαιτεί την είσπραξή του στέλνοντας ειδοποιητήρια μέσω των Δ.Ο.Υ. Η συγκεκριμένη πρακτική έχει δημιουργήσει τεράστια οικονομικά προβλήματα στους αγρότες του Δήμου μας, που δικαίως ζητούν να δρομολογηθεί μία λύση εδώ και τώρα. 

Πρέπει να γνωρίζετε ότι υπέρ της διακοπής είσπραξης του εν λόγω τέλους από τους αγρότες μας έχουν ταχθεί με ομόφωνες αποφάσεις τους το Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας και το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλελέρ ενώ θετικά έχει γνωμοδοτήσει και το ίδιο του Δ.Σ. του ΓΟΕΒ Θεσσαλίας προς τις υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ. Παρ’ όλ’ αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και οι αγρότες μας δικαίως αισθάνονται ότι έχουν εγκαταλειφθεί στην τύχη τους. 

Κύριε Υπουργέ

Υπάρχουν μεγάλες ευθύνες στις ηγεσίες των συναρμόδιων Υπουργείων, γιατί μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει το παραμικρό για το ζήτημα του ΓΟΕΒ, παρά τις επανειλημμένες αναφορές και εκκλήσεις της δημοτικής αρχής Κιλελέρ.

Σας ζητούμε να παρέμβετε, εδώ και τώρα, για δρομολογηθεί, επιτέλους, νομοθετική ρύθμιση με την οποία οι αγρότες των οκτώ Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κιλελέρ θα απαλλάσσονται από τέλος προς τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας, άπαξ και διαπαντός, όπως έγινε εδώ και χρόνια και με τους αγρότες των υπολοίπων Τοπικών Κοινοτήτων της περιοχής μας. 

Επίσης, ζητούμε να ληφθεί ειδική μέριμνα για τη ρύθμιση των οφειλών προς τον ΓΟΕΒ με ιδιαίτερα ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες μας».  

Ετικέτες Κομήτσας    Κιλελέρ    Χαράτσι   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠαρέμβαση Κομήτσα: «Να Μπει Τέλος Στο Άδικο Χαράτσι Του ΓΟΕΒ» Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων