Τεταρτη 30 Ιουλιου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Εκοιμήθη Ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειος

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ.Βασίλειος. Τα τελευταία χρόνια υπηρετούσε ως Πρόεδρος της Δ.Ε. της

Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών, διαδεχόμενος τον παραιτηθέντα τότε και προσφάτως κοιμηθέντα Μητροπολίτη Ιωαννίνων Θεόκλητο.

 
Εκοιμήθη ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ.Βασίλειος

Η είδηση της εκδημίας του Μητροπολίτη Ελασσόνας και Προέδρου της ΕΚΥΟ έγινε γνωστή στο Συνοδικό Μέγαρο την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση της ΔΙΣ η οποία διεκόπη προκειμένου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι συνοδικοί ιεράρχες να τελέσουν τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του κεκοιμημένου Ιεράρχη.

Η πορεία του...
Ο μακαριστός Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος (Κολόκας) γεννήθηκε το 1953 στο Νησάκι των Ιωαννίνων. Αποφοίτησε από την Ριζάρειο Εκκλησιαστική Σχολή. Σπούδασε θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1975 και Πρεσβύτερος το 1979. Διετέλεσε εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Θεράποντος Κ. Τούμπας, καθώς επίσης και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Εξελέγη Μητροπολίτης Ελασσώνος το 1995. Μετά την εγκατάστασή του αναδιοργάνωσε τη διοίκηση της Μητροπόλεως, ανακαίνισε το Μητροπολιτικό Οίκο καθώς και το Πνευματικό Κέντρο και μερίμνησε για την ανακαίνιση και επάνδρωση των ιστορικών Μονών της επαρχίας. Με δική του πρωτοβουλία ιδρύθηκε η ενορία και ο Ι. Ναός του Αγίου Αρσενίου Αρχιεπισκόπου Ελασσώνος και έγινε η επίσημη αγιοκατάταξη καθώς και η μεταφορά των Αγίων Λειψάνων του από τη Μόσχα της Ρωσίας.

Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του μακαριστού Βασιλείο , στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας και τη Δευτέρα 19 Μαΐου στις 12 το μεσημέρι θα τελεστεί η Εξόδιος Ακολoυθία.
Πηγή: elassona-city.gr

Ετικέτες Ελασσόνα    Μητροπολίτης    πεθανε   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 17 Μαΐου 2014 00:33

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕκοιμήθη Ο Μητροπολίτης Ελασσόνας κ.κ. Βασίλειος Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων