Κυριακη 4 Μαϊου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Περιοδεία Τζανακούλη Στη Νέα Σμύρνη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(9 ψήφοι)

«Μετατρέψαμε τη Ν. Σμύρνη σε μια αναβαθμισμένη συνοικία» υποστήριξε μιλώντας με τους κατοίκους ο δήμαρχος Λαρισαίων

Περιοδεία στη συνοικία της Ν. Σμύρνης πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα Πόλη του Αύριο» κ. Κ. Τζανακούλης, συνοδευόμενος από υποψήφιος του συνδυασμού.

Μιλώντας με τους κατοίκους της συνοικίας ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι η Ν. Σμύρνη αν και ήταν μια από τις πιο υποβαθμισμένες συνοικίες της Λάρισας, με τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής έχει μετατραπεί σε μια από τις πλέον αναβαθμισμένες. Στα χρόνια που πέρασαν δόθηκαν λύσεις σε χρονίζοντα προβλήματα, με αποτέλεσμα η ποιότητα ζωής των κατοίκων να βελτιωθεί σημαντικά.

Ο Δήμαρχος ανέφερε πως ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η συνοικία, είναι η μεγάλη κυκλοφοριακή φόρτιση των κεντρικών της δρόμων, με τη διέλευση επίσης βαρέων οχημάτων, ένα πρόβλημα που λύνεται μετά από δεκαετίες με την κατασκευή της νέας εισόδου της πόλης, από την οδό Σάκη Καράγιωργα, ενός σύγχρονου αστικού δρόμου, που εντάχθηκε μεν στο ΕΣΠΑ μετά από προσπάθεια του  Δήμου Λαρισαίων, ο οποίος μάλιστα πλήρωσε κι ένα μεγάλο κομμάτι των τοπογραφικών μελετών. Το έργο αναμένεται να αποδοθεί εντός των επομένων εβδομάδων.

Λύθηκε επίσης το πρόβλημα της στέγασης των μαθητών του 33ου Δημοτικού Σχολείου που μέχρι πέρυσι ήταν αναγκασμένοι να συστεγάζονται  σε διπλή βάρδια με τους μαθητές του 11ου Δημοτικού. Μετά από επίμονες και κοπιώδεις προσπάθειες της δημοτικής αρχής βρέθηκε ο κατάλληλος χώρος και ανεγέρθηκε το υπερσύχρονο κτίριο του 33ου Δημοτικού Σχολείου, το οποίο παραδόθηκε ήδη και λειτουργεί.

Στη διάρκεια των τελευταίων χρόνων έγιναν επίσης στη συνοικία έργα μεγάλης κλίμακας, όπως οι βελτιωτικές παρεμβάσεις που έγιναν στον οικισμό «Νταμάρια» των ΡΟΜα, όπου επεκτάθηκε το δίκτυο της αποχέτευσης και ταυτόχρονα έγιναν παρεμβάσεις σ’ όλα τα σημεία της περιοχής για την αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων. Κατασκευάστηκε υπερσύχρονος παιδικός σταθμός που εξυπηρετεί πλήρως τις ανάγκες της συνοικίας σ’ ένα πραγματικά πολυτελές κτίριο. Δημιουργήθηκε επίσης το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων (στα παλιά σφαγεία) όπου λειτουργεί και το ΚΕΠ για την εξυπηρέτηση των κατοίκων.
Ανακατασκευάστηκε η είσοδος της συνοικίας από την παλιά εθνική οδό, όπως και τα πεζοδρόμια της οδού Σωκράτους. Έγιναν εκτεταμένα έργα ηλεκτροφωτισμού σ’ όλο το μήκος της συνοικίας, ενώ λύθηκε δια παντός και το πρόβλημα των οσμών από το Βιολογικό Καθαρισμό, με την αναβάθμιση και την επέκταση του.

Ταυτόχρονα έγιναν έργα αθλητικού χαρακτήρα   Οι ομάδες της συνοικίας, ο ιστορικός «Λαρισαϊκός» και ο δυναμικός «Πανιώνιος» μετακόμιζαν σε άλλες συνοικίες για να αγωνιστούν, ενώ προπονούνταν στα «ξερά» γήπεδα του αναχώματος. Στην περιοχή του Βιολογικού Καθαρισμού, κατασκευάστηκε ένα απ’ τα καλύτερα αθλητικά κέντρα, ως προς το άθλημα του ποδοσφαίρου, στο οποίο οι παρεμβάσεις συνεχίζονται, για να μην υστερεί σε τίποτα έναντι των άλλων.

Πέραν αυτών των μεγάλων και ουσιαστικών παρεμβάσεων, έγιναν και πάρα πολλές άλλες, με κατασκευή κρασπέδων, ασφαλτοστρώσεων, τσιμετοστρώσεων, ηλεκτροφωτισμού, σε δεκάδες δρόμους της συνοικίας, αλλά και παρεμβάσεις της υπηρεσίας Πρασίνου, όπως στο εξωκλήσι της Αγ. Μαρίνας, στην πλατεία του Αγ. Δημητρίου, στον κοινόχρηστο χώρο της οδού Αχέρωνος, η κατασκευή παιδικών χαρών (όπως στη συμβολή των οδών Αρμονίας και Βοιωτίας).  Θα ήταν περιττό να αναφέρουμε τις οδούς όπου έγιναν παρεμβάσεις, αφού αυτές είναι δεκάδες, αλλά επειδή στον ηλεκτροφωτισμό δίνουμε ιδιαίτερη σημασία, αναφέρουμε μερικές από τις οδούς όπου έγιναν παρεμβάσεις, όπως Σωκράτους, Αττικής, Μεταξοχωρίου, Ανάβρας, Αετολόφου, Αριστέα, Εργοστασίου, Αχέρωνος, Πλατάνου, Καστρίου, Δημοσθένους, Αντιγόνης, Ποταμιάς, Ειρήνης κλπ. 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 22:09

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

kotakou
marios
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ανεργία Και Αγροτικά Προβλήματα Στο Δήμο Λαρισαίων Του Μάριου Ξηρομερίτη (Ιατρός – Ουρολόγος Και Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος (Νέα Λάρισα…
Τι Θα Μπορούσε Να Κάνει Ο Δήμος Λαρισαίων Για Την Ανεργία; Από Την Λία Γκουντρουμπή - Θώμου, Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλο Λάρισας με τη…
Η Δίκη Του Ιησού Του Στυλιανού Σούρλα (Δικηγόρος, Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.)
''Το Οραμά Μας Για Την Θεσσαλία...'' Του Μπάμπη Παπασπύρου
Σαρακατσαναίοι Και Ελληνική Επανάσταση Του Στυλιανού Σούρλα, Υποψ. Περιφερειακού Συμβούλου - Δ ι κ η γ…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠεριοδεία Τζανακούλη Στη Νέα Σμύρνη Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων