Τριτη 29 Ιουλιου 2014

Καλλίνικος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

«Οργώνει» Τις Γειτονιές Ο Τζανακούλης - Περιοδεία Στη Συνοικία Ιπποκράτη

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

«Οι παρεμβάσεις μας άλλαξαν την συνοικία του Ιπποκράτη» τόνισε στους κατοίκους ο δήμαρχος

Περιοδεία στη συνοικία Ιπποκράτη πραγματοποίησε σήμερα ο Δήμαρχος Λαρισαίων και επικεφαλής του συνδυασμού «Λάρισα Πόλη του Αύριο» κ. Κ. Τζανακούλης συνοδευόμενος από στελέχη του συνδυασμού.

Μιλώντας με κατοίκους της συνοικίας ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι κατά το παρελθόν η διέλευση του Πηνειού ποταμού κρατούσε τη συνοικία του Ιπποκράτη για δεκαετίες σε απομόνωση, αλλά το πρόβλημα λύθηκε δια παντός με την κατασκευή της γέφυρας Ναϊάδων Νυμφών  (γέφυρα οδού Αθηνάς) που συνέδεσε τη συνοικία του Ιπποκράτη με το κέντρο της πόλης (Αγ. Αθανάσιος). «Οι μεγάλες πλημμύρες του 1999 προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της δημοτικής αρχής και έφεραν ξανά στην επιφάνεια το πρόβλημα των παραπήνειων συνοικιών. Με την κατασκευή των αντιπλημμυρικών έργων τα πλημμυρικά φαινόμενα ανήκουν οριστικά στο παρελθόν και πλέον ο Πηνειός από «κίνδυνος» έχει μετατραπεί σε πλεονέκτημα για τις συνοικίες από τις οποίες διέρχεται. Παράλληλα από το 1999 η δημοτική αρχή βάζει το μεγάλο στοίχημα της ήπιας αξιοποίησης του Πηνειού. Παράλληλα με τα αντιπλημμυρικά έργα προχωρούν οι παρεμβάσεις στις όχθες με τη δημιουργία πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων, χώρων αναψυχής και άθλησης, μετατρέποντας την κοίτη από «σκουπιδότοπο» σ’ έναν από τους πιο δημοφιλής και ελκυστικούς χώρους της πόλης. Κατασκευάστηκαν επίσης δύο πεζογέφυρες που συνδέουν το Αλκαζάρ με τους Αμπελόκηπους» είπε ο κ. Τζανακούλης.

Επίσης κατασκευάστηκε η κεντρική γέφυρα του Αλκαζάρ (Γέφυρα Πηνειάδων Νυμφών). Που άλλαξε ολοκληρωτικά την εικόνα της περιοχής. Όμως το σημαντικότερο ίσως έργο στη συνοικία τα τελευταία χρόνια είναι η ολοκλήρωση του περιφερειακού δρόμου, που σε συνάρτηση με την κατασκευή της οδού Σανδράκη (ανάχωμα) θα απαλλάξουν τη συνοικία από τους κινδύνους και την επιβάρυνση της κυκλοφορίας. Μόνο οι απαλλοτριώσεις για τον εξωτερικό δακτύλιο στοίχησαν πάνω από 1 εκατ. ευρώ, ενώ η κατασκευή του κυκλικού κόμβου έδωσε λύση στο αυξημένο κυκλοφοριακό πρόβλημα των δρόμων που συναντιούνται στη γέφυρα του Αλκαζάρ.

Ολοκληρώθηκε και λειτουργεί πλέον προσφέροντας πολύτιμες υπηρεσίες στους κατοίκους της συνοικίας ο βρεφονηπιακός σταθμός. Ιδρύθηκε και λειτουργεί στέκι ΚΑΠΗ σε νέο κτίριο και αρκετά κοντά Λέσχη Πολιτισμού. Έγιναν επίσης διαμορφώσεις στο μνημείο του Ιπποκράτη, αλλά και συνολικό λίφτινκ στην μικρή πλατεία της συνοικίας, ενώ διαμορφώθηκαν επίσης τμήματα του πάρκου επί της οδού Κοζάνης

Με τη μέριμνα του 1ου Δημοτικού Διαμερίσματος τα τελευταία χρόνια πραγματοποιήθηκε σειρά μικρών, αλλά εξόχως ουσιαστικών παρεμβάσεων κατά μήκος της κοίτης του Πηνειού, στα αναχώματα. Παραχωρήθηκε στην εκκλησία έκταση για την κατασκευή του Ι.Ν. της Αγ. Αικατερίνης και προχώρησαν εκτεταμένα έργα ηλεκτροφωτισμού και ασφαλτοστρώσεων στη συνοικία του Ιπποκράτη, τα οποία στην ουσία άλλαξαν τη φυσιογνωμία της περιοχής

Ο κ. Τζανακούλης τόνισε ότι το έργο της δημοτικής αρχής δεν σταματά εδώ, αφού και στη νέα θητεία, με τη βοήθεια χρηματοδοτικών προγραμμάτων, αλλά και των πόρων του Δήμου, θα γίνονται συνεχώς βελτιωτικές παρεμβάσεις στην περιοχή, που από τις πλέον υποβαθμισμένες συνοικίες της πόλης, έχει μετατραπεί με τις παρεμβάσεις της δημοτικής αρχής σε μια από τις ωραιότερες γειτονιές της Λάρισας.

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 29 Απριλίου 2014 23:41

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα Νεα«Οργώνει» Τις Γειτονιές Ο Τζανακούλης - Περιοδεία Στη Συνοικία Ιπποκράτη Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων