Τριτη 29 Ιουλιου 2014

Καλλίνικος

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Γιάννης Μπιώτης: «Θα Προσφέρω Αν Και Όπου Μου Ζητηθεί Απ’ Τον Ντίνο Διαμάντο»

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Τα τελευταία 15 χρόνια δραστηριοποιείται στον επιχειρηματικό τομέα, με πολλές επιτυχημένες επιχειρήσεις στο ενεργητικό του !!! Η μεγάλη του

αγάπη η Α.Ε.Λ. !!! Η μεγαλύτερη «φοβία» του , το μέλλον των παιδιών… Δυναμικός, ενεργητικός με πολλές ανησυχίες δε θα μπορούσε να αρνηθεί την πρόταση του Ντίνου Διαμάντου για μια «Νέα Λάρισα» με συνδιαμορφωτές τους Λαρισαίους Πολίτες !!! Μέλος της ΕΡ. Α.Ε.Λ., του συλλόγου παλαιμάχων αθλητών βόλεϊ Ν. Λάρισας και μέλος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου. Ο Γιάννης Μπιώτης, σε μια συζήτηση με το Βαγγέλη Βουλάγκα, με κέντρο αναφοράς  τη Λάρισα !!!

Ποιός είναι ο λόγος που θέτετε υποψηφιότητα σε αυτές τις εκλογές και τι σε κέρδισε στο Ντίνο Διαμάντο;

Καταρχάς να σας ευχαριστήσω για την τιμή που μου κάνετε να με φιλοξενείτε στην ιστοσελίδα σας!
Θα απαντήσω λέγοντας ότι ήταν πολλοί οι λόγοι που με έκαναν να θέσω υποψηφιότητα σε αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές!
Αρχικά η εσωτερική ανησυχία μου για προσφορά στο σύνολο και, πιο ειδικά, στο Δήμο Λαρισαίων, ανησυχία που πάντα υπήρχε από τα νεανικά μου χρόνια.


Στη συνέχεια το ερώτημα "αν όχι τώρα, τότε πότε;".
Επίσης αυτή η στασιμότητα που επικρατεί στην πόλη μας τα τελευταία χρόνια! Τίποτα φρέσκο, τίποτα νέο, τίποτα ρομαντικό! Τί να πρωτοαναφέρω; Την ανεργία που ενώ ο δήμος μπορεί να τη μειώσει σημαντικά, ουσιαστικά μένει αμέτοχος επικαλούμενος την κρίση; Την προβολή της πόλης μας, που θα μπορούσε, με τα ΑΡΧ. ΘΕΑΤΡΑ, την ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ, το ΜΠΕΖΕΣΤΕΝΙ, το ΜΝΗΜΕΙΟ ΤΟΥ ΙΠΠΟΚΡΑΤΗ, ΤΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, ακόμα ακόμα και με διάφορες εκδηλώσεις τα Χριστούγεννα, τις Απόκριες και γιατί όχι και όλο το χρόνο, να είναι συνεχώς στην επικαιρότητα; Στο θέμα της υγείας, που θα μπορούσε να καλύψει ουσιαστικά τις πρωτοβάθμιες, έστω, ανάγκες των ανασφάλιστων και όχι μόνο δημοτών μας; Την έλλειψη υποδομών και εγγειοβελτιωτικών έργων που θα μπορούσαν να προσφέρουν στους αγρότες μας ουσιαστικές λύσεις;
Το σημαντικότερο όμως ρόλο τον έπαιξε η προσέγγιση από μεριάς του Ντίνου Διαμάντου, ο οποίος, μου ανέλυσε διεξοδικά τις απόψεις  και τις θέσεις του συνδυασμού για την πόλη μας! Ο Ντίνος, ξέρετε, είναι παθιασμένος με τη πόλη μας και φροντίζει σε κάθε επαφή του να μεταλαμπαδεύει αυτό το πάθος του στους συνομιλητές του με ιδιαίτερη επιτυχία!

Ποια είναι η γνώμη σας για την εικόνα της Λάρισας ως πόλη και τι θα θέλατε να αλλάξει;

Η Λάρισα... Με ενοχλεί που μας ονομάζουν πόλη του καφέ, ξέρετε! Θα ήθελα, πραγματικά, να είμαστε η πόλη της διασκέδασης, της ποιότητας ζωής, της ουσιαστικής ανταποδοτικότητας δημοτών-πόλης ή ακόμα και επισκεπτών-πόλης!
Η εικόνα της πόλης μας πλέον είναι μουντή! Θέλω να επιστρέψει το χαμόγελο στα πρόσωπα όλων μας !Με έργα που θα πηγάζουν από τη Δήμο και θα απευθύνονται σε όλους τους δημότες και όχι σε λίγους και εκλεκτούς! Θα ήθελα η πόλη μας να είναι προσιτή στον πολίτη και όχι απλά ένα αλισβερίσι δημοτικών τελών και υποχρεωτικών έργων...
Θέλω η πόλη μας να παρέχει την ασφάλεια που αρμόζει σε εμάς και τα παιδιά μας! Είμαι πατέρας δύο παιδιών και πάντα αναρωτιέμαι αν η Λάρισα μπορεί να καλύψει τις προσδοκίες μου για την ανατροφή των παιδιών μου!
Η Νέα Λάρισα και ο Ντίνος Διαμάντος, έχουμε τις λύσεις, να είναι σίγουροι ΟΛΟΙ οι Λαρισαίοι! Μετά τις εκλογές, με το Ντίνο Διαμάντο ως Δήμαρχο, θα ανοίξουν για όλους τους πολίτες οι πόρτες της πόλης μας έτσι ώστε να μπορούν όλοι να έχουν συμμετοχή στη διαμόρφωση! της Νέας Λάρισας!

Ποιες ήταν οι αντιδράσεις των οικείων σας όταν τους ανακοινώσατε την υποψηφιότητά σας;

Ενθουσιάστηκαν και ουσιαστικά με παρακίνησαν έτσι ώστε να πειστώ ακόμη περισσότερο ότι έκανα το σωστό! Να μην ξεχάσω να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως όλους όσους, με μηνύματα, στο κινητό ή στο facebook, τηλεφωνικά ή δια ζώσης μου ευχήθηκαν καλή επιτυχία πριν καν ανακοινωθεί η υποψηφιότητα μου!!! Πάντα θα αναρωτιέμαι όμως, πώς το έμαθαν τόσο γρήγορα;

Με Δήμαρχο Λαρισαίων το Ντίνο Διαμάντο, σε ποιο τομέα θεωρείτε ότι μπορείτε να προσφέρετε;

Θα προσφέρω αν και όπου μου ζητηθεί και αν και όπου κριθεί απαραίτητο από το Ντίνο, του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη! Άλλωστε έχει ξεκαθαρίσει από τη αρχή σε όλους μας ότι όλοι μας θα είμαστε αξιοποιήσιμοι ανεξαρτήτως εκλογής και συνδυασμού!

Είστε πολιτικοποιημένος ή κομματικοποιημένος; Πιστεύετε ότι στις Δημοτικές Εκλογές η ψήφος έχει σχέση με το κόμμα ή τον άνθρωπο;

Δε νομίζω ότι η αυτοδιοίκηση θα πρέπει να αγκυλώνεται με κόμματα και παρατάξεις! Θεωρώ ότι τα πρόσωπα και οι ικανότητες τους πρέπει να παίζουν τον κυρίαρχο ρόλο! Πολιτικοποιημένος σαφώς και είμαι αλλά μακριά από μένα τα κόμματα! Άλλωστε αυτό που ενδιαφέρει το δημότη Λάρισας είναι η ποιοτική μεταστροφή του Δήμου και η επικαιροποίηση του στις ανάγκες της εποχής!Όλα τα εκλογικά διαμερίσματα του Δήμου Λαρισαίων έχουν τα δικά τους προβλήματα και αυτά θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε την επόμενη μέρα ως εκλεγμένος συνδυασμός και δεν πρόκειται να μπούμε,όπως άλλοι,στη λογική των παλαιοκομματικών ταξιμάτων και τακτικών! Εμείς θα λειτουργήσουμε, θα ακούσετε πολλές φορές το Ντίνο Διαμάντο να το λέει, στη βάση της συνέργεια και της ανταποδοτικότητας !Οι πολίτες και ο Δήμος θα συνεργούν με δράσεις και θα ανταποδίδουν με ωφέλειες, όλα από κοινού!

Επειδή είναι ευρέως γνωστό ότι είστε φίλος της Α.Ε.Λ. και υπάρχει αγωνία για το μέλλον της ομάδας, πιστεύετε ότι ο Δήμος μπορεί να πιέσει προς την κατεύθυνση να επιστρέψει η Α.Ε.Λ. στο γήπεδό της και πως;

Ο Δήμος Λαρισαίων στην περίπτωση του γηπέδου της Α.Ε.Λ., το Α.Ε.L. F.C. ARENA, έπραξε μείζον σφάλμα! Δε περιφρούρησε την περιουσία του και άφησε το γήπεδο να απαξιωθεί και να χάσει κομμάτι απ' τη αίγλη του! Πού ήταν ο Δήμος όταν η ομάδα υποβιβάστηκε στη Γ΄ Εθνική Ερασιτεχνική κατηγορία να διαφυλάξει την ιδιοκτησία του; Γιατί δεν έπραξε ως όφειλε; Εμείς έχουμε ήδη κάνει τις πρώτες επαφές έτσι ώστε στο γήπεδο να επιστρέψει η ομάδα μας, ΑΜΕΣΑ, και ευελπιστούμε να βρούμε ευήκοα ώτα από όλες τις πλευρές που εμπλέκονται! Δε θα ανεχτούμε όμως σε καμία περίπτωση η Α.Ε.Λ. αλλά και κανένας χώρος να γίνουν πεδίο ανίερων συμμαχιών στο βωμό των εκλογικών αντιπαραθέσεων και συναλλαγών!

Ως νέος επιχειρηματίας, με πολλές επιχειρηματικές επιτυχίες στο ενεργητικό σας, θα ήθελα να μου πείτε....είναι πιο εύκολο να στήσεις εξ αρχής μια επιχείρηση ή να θέτεις υποψηφιότητα στα κοινά της πόλης σου;

Σίγουρα χρειάζονται διαφορετικούς χειρισμούς αλλά σε επίπεδο ενέργειας και τα δύο χρειάζονται το εκατό τοις εκατό που μπορείς να προσφέρεις! Βέβαια θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είσαι ο εαυτός σου και να μην αλλοτριώνεσαι μέσα από τη συμμετοχή σου σε οποιοδήποτε εγχείρημα!

Πως κρίνετε όλα αυτά τα χρόνια, ως δημότης, την πορεία του κ. Κώστα Τζανακούλη ως δημάρχου;

Δε νομίζω ότι θα μπορούσα εγώ να κρίνω την πορεία του κ. Τζανακούλη και λόγω θέσης αλλά και λόγω φύσης. Απλά θα μπορούσα να θέσω κάποια απλά ερωτήματα που μου έκαναν εντύπωση από την κίνησή μου ως υποψήφιος:1) Λαικές αγορές. Τόσο δύσκολο είναι να υπάρχει επόπτης και να μην οργιάζει το παρεμπόριο;2)Γήπεδα,κλειστά και ποδοσφαίρου .Τόσο δύσκολο είναι να υπάρξει ισονομία και συνεννόηση έτσι ώστε και να γυμνάζονται τα παιδιά μας και να μην "ξεπαγιάζουν" εξαιτίας των, άκουσον άκουσον, υψηλών αντιμισθιών;3)Καταστήματα μαζικής εστίασης. Τόσο δύσκολο είναι να βρεθεί χρυσή τομή στη λειτουργία τους και να μην υπάρχουν παιδιά και αποπαίδια;Και τόσο δύσκολο είναι να υπάρξει μια τίμια και ειλικρινή αντιμετώπιση των επιχειρηματιών οι οποίοι δίνουν δουλειά σε χιλιάδες ανθρώπους;4) A.E.L. F.C. ARENA. Γιατί ο Δήμος "κρύφτηκε" σε μια τόσο σημαντική συγκυρία για την Πρωταθλήτρια και δις Κυπελλούχο Α.Ε.Λ.;5)Εκφράζει την απερχόμενη διοίκηση του Δήμου το φετινό Χριστουγεννιάτικο χωριό ή ακόμα και το περυσινό;6)Είναι δυνατόν η Λάρισα και οι συν αυτής περιοχές να μην αποτελούν πόλο έλξης για όλους τους Έλληνες με τις διάφορες εκθέσεις-εκδηλώσεις που θα μπορούσαν να διοργανωθούν;7)Γιατί δεν έχουμε ένα συνεδριακό κέντρο; Έχετε υπόψη σας πόσες νέες θέσεις εργασίας μπορούν να δημιουργηθούν βάσει αυτού και πόσα χρήματα θα εισέλθουν στην πόλη μας από τη φιλοξενία των εκάστοτε εκδηλώσεων;8)Παρακολουθεί κανείς από την απερχόμενη διοίκηση τις, εκτός κέντρου, περιοχές και το πώς έχουν υποβαθμιστεί; Παρέθεσα κάποια απλά ερωτήματα που όμως αυτά από μόνα τους αλλάζουν το χάρτη της καθημερινότητας πολλών συμπολιτών μας! Χρειαζόμαστε πρακτικές λύσεις από νέους άφθαρτους ανθρώπους με πίστη και μεράκι και όχι από επαγγελματίες της τοπικής πολιτικής σκηνής που μεταπηδούν κατά το δοκούν από στίβο σε στίβο μην τυχόν χάσουν "πελατεία" και αναγνωρισιμότητα!
Είμαστε οι, περισσότεροι,από εμάς νέοι στον αυτοδιοικητικό στίβο και να είστε σίγουροι πως θα κρατήσουμε γερά στις πλάτες μας ο βάρος της διοίκησης της πόλης μας!
Μη λησμονείτε, βέβαια, πως έχουμε την τύχη να ηγείται της Νέας Λάρισας ,ο Ντίνος Διαμάντος, ο μοναδικός εκλεγμένος υποψήφιος δήμαρχος από ανοιχτό συνέδριο και άριστος γνώστης των προβλημάτων της πόλης μας και, το σημαντικότερο, των λύσεών τους!

Εν κατακλείδι θα ήθελα να περάσω ένα μήνυμα ελπίδας και προτροπής προς όλους τους δημότες Λάρισας: Πρέπει να προσέλθουμε όλοι στις κάλπες γιατί στις 18 Μαΐου γράφουμε ιστορία. Και την ιστορία τη γράφουν οι παρόντες και οι νικητές! Η επόμενη μέρα στην πόλη μας έφτασε και σύντομα θα μπορούμε όλοι μαζί να διαμορφώσουμε τη Νέα Λάρισα. Χωρίς αποκλεισμούς και ημέτερους. Αξιοκρατικά, όπως αξίζει στην πόλη μας!
Σας ευχαριστώ πολύ για τη φιλοξενία κ. Βουλάγκα.


Ετικέτες μπιωτης    Διαμάντος   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 30 Απριλίου 2014 10:13

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΓιάννης Μπιώτης: «Θα Προσφέρω Αν Και Όπου Μου Ζητηθεί Απ’ Τον Ντίνο Διαμάντο» Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων