Τριτη 29 Οκτωβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Στην Ρένα Για Την Αδήλωτη Εργασία Οι Ιδιοκτήτες Συνεργείων Αυτοκινήτων

Οκτ 25, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το φαινόμενο της λειτουργίας παράνομων «αυτοσχέδιων» συνεργείων που βρίσκεται σε έξαρση, κυρίως λόγω κρίσης, έθεσαν στην αντιπεριφερειάρχη

Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου εκπρόσωποι των Σωματείων των συνεργείων αυτοκινήτων, των ηλεκτρολόγων και των φανοποιών Λάρισας, συνοδευόμενοι από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών κι Εμπόρων (ΟΕΒΕ) κ. Φαίδωνα Ζαμπούρα.
Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Συνεργείων Αυτοκινήτων Ν. Λάρισας κ. Δημ. Παληογιάννης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της λειτουργίας παράνομων συνεργείων αλλά και της παράνομης – αδήλωτης εργασίας, φαινόμενο το οποίο δρα, όπως ανέφερε εις βάρος των νόμιμα λειτουργούντων συνεργείων, τα οποία στη συνέχεια δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στις  δυσβάστακτες οικονομικές τους υποχρεώσεις. «Τα νόμιμα συνεργεία έχουν πέσει θύματα του αθέμιτου ανταγωνισμού και οδηγούνται σε κλείσιμο. Πιλοτές, υπόγεια γκαράζ και άλλοι χώροι, έχουν μετατραπεί σε παράνομα συνεργεία, τα οποία βλάπτουν σε μεγάλο βαθμό τους νόμιμους ιδιοκτήτες συνεργείων, ενώ ταυτόχρονα οι εργασίες που γίνονται εκεί εγκυμονούν και κινδύνους για την οδική ασφάλεια. Τα παράνομα συνεργεία δεν κόβουν αποδείξεις και δεν έχουν λειτουργικά έξοδα, σε αντίθεση με τους νόμιμους επιχειρηματίες οι οποίοι «πνίγονται», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παληογιάννης.
Επίσης, οι παριστάμενοι έθεσαν υπόψη της κ. Καραλαριώτου και το θέμα των αποβλήτων που προκύπτουν από τα παράνομα συνεργεία, όπως λάδια, μπαταρίες και χρώματα, τα οποία εν συνεχεία διοχετεύονται στο περιβάλλον χωρίς να λαμβάνονται τα προβλεπόμενα μέτρα για την ασφαλή διάθεσή τους.
Τέλος, εκτός από τα παράνομα συνεργεία, ο αθέμιτος ανταγωνισμός παρατηρείται και στον ηλεκτρολογικό αλλά και στον κλάδο της φανοποιείας, καθώς πρόσφατα έχουν παρουσιαστεί πολλαπλά κρούσματα, όπως επεσήμαναν στην αντιπεριφερειάρχη ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Αυτοκινήτων Ν. Λάρισας κ.  Ιωάν. Σιωτούλης και  ο πρόεδρος του Σωματείου Φανοποιών και βαφέων Ν. Λάρισας κ. Βάϊος Γκουνταρόπουλος.
Ο κ. Ζαμπούρας, με τη σειρά του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα προάσπισης των συμφερόντων των συνεργείων που λειτουργούν νόμιμα και ζήτησε προς αυτή την κατεύθυνση την προσωπική παρέμβαση της αντιπεριφερειάρχη, ενώ επεσήμανε ότι η καλή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ τους τα τελευταία χρόνια είναι πολύ εποικοδομητική κι έχει δώσει λύση σε πολλά προβλήματα.

Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου, τόνισε συγκεκριμένα: «Σε μία πολύ δύσκολη εποχή που ο καθένας παλεύει για την επιβίωσή του, είναι απαραίτητο να εξασφαλισθούν συνθήκες υγιούς ανταγωνισμού, προκειμένου να μπορέσουν να λειτουργήσουν οι επιχειρήσεις εκείνες που λειτουργούν νόμιμα. Προς αυτή την κατεύθυνση, με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Αντιπεριφέρειας Λάρισας,  θα εντατικοποιήσουμε τους ελέγχους – σε συνεργασία πάντα με την αστυνομία – ώστε να προστατεύσουμε εκείνες τις νόμιμες επιχειρήσεις που αγωνίζονται να τα καταφέρουν. Βεβαίως, απαραίτητη είναι η συνεργασία των ιδιοκτητών συνεργείων, οι οποίοι δεσμεύτηκαν ότι θα μας προσκομίσουν  συγκεκριμένα στοιχεία για παράνομα συνεργεία, προκειμένου να προβούμε σε όλες τις ενέργειες που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά μας. Σε κάθε περίπτωση, θα βρισκόμαστε σε συνεχή  συνεργασία για να προστατεύσουμε τον κλάδο των ιδιοκτητών συνεργείων, των ηλεκτρολόγων και των φανοποιών».

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2013 18:38

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εκλογές Λάρισας: Νικητής Η Συμμετοχή Και Η Ενότητα Του Μάριου Ξηρομερίτη - Δημοτική Κίνηση "Νέ@ Λάρισα"
"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣτην Ρένα Για Την Αδήλωτη Εργασία Οι Ιδιοκτήτες Συνεργείων Αυτοκινήτων Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων