Τριτη 29 Οκτωβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Κλειστοί Οι Οίκοι Ανοχής Στο Κέντρο Της Λάρισας

Οκτ 23, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Λάρισας, οι οίκοι ανοχής που βρίσκονται στις οδούς Βύρωνος και Ηφαίστου και λειτουργούν από το 1950, έχουν

τις πόρτες τους κλειστές. Και οι εννέα, από την 1η Οκτωβρίου, σταμάτησαν τη λειτουργία τους, έχοντας συμμορφωθεί με την σχετική απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων. Όμως παρόλα αυτά βρίσκονται σε αναμονή έκδοσης απόφασης της Επιτροπής του άρθρου 152, που εξετάζει τη νομιμότητα της απόφασης της Γενικής Γραμματέως της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας, κ. Γερακούδη, η οποία είχε απορρίψει την προσφυγή των ιδιοκτητών ιεροδούλων των οικημάτων, κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.

Η απόφαση της εν λόγω Επιτροπής, αναμένεται εντός προσεχούς χρονικού διαστήματος και ανάλογα με αυτή είτε θα οριστεί νόμιμη και αμετάκλητη η απόφαση της κ. Γερακούδη και του Δημοτικού Συμβουλίου, είτε σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να εκδοθεί νέα απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο, που θα προβλέπει ένα εύλογο μεταβατικό διάστημα, για την ασφαλή και ομαλή μετεγκατάστασή τους.

Παράλληλα σε εκκρεμότητα παραμένει το αίτημα των εκδιδόμενων με αμοιβή ατόμων των οίκων ανοχής, της περιοχής του κέντρου της πόλης, περί χωροθέτησης των οίκων στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαρισαίων. Συγκεκριμένα έχουν ζητήσει από το Δήμο Λαρισαίων να ορίσει την περιοχή που ενδείκνυται να μετεγκατασταθούν.

Οι ίδιες δε κρούουν κώδωνα κινδύνου, επισημαίνοντας και πάλι, ότι «Αυτονοήτως, η διακοπή της ελεγχόμενης μέχρι σήμερα από το Κράτος δραστηριότητας αυτής στο κέντρο της πόλης της Λάρισας, θα επιφέρει μετά βεβαιότητας αύξηση της παράνομης δραστηριότητας –παράνομη διακίνηση και εμπορία προσώπων, με σκοπό τη σεξουαλική τους εκμετάλλευση- με πρόδηλο κίνδυνο και για τις σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες και νόσους».
Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

Ετικέτες Οίκος Ανοχής    Λάρισα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 09:59

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εκλογές Λάρισας: Νικητής Η Συμμετοχή Και Η Ενότητα Του Μάριου Ξηρομερίτη - Δημοτική Κίνηση "Νέ@ Λάρισα"
"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΚλειστοί Οι Οίκοι Ανοχής Στο Κέντρο Της Λάρισας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων