Πεμπτη 10 Οκτωβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Είναι Απόφαση Του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας... Ποτέ Ξανά Η Χρυσή Αυγή Σε Εκδήλωση Του Δήμου!

Οκτ 08, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με ανακοίνωση της η Λαϊκή Συσπείρωση σχολιάζει τα όσα έγιναν στο δημοτικό συμβούλιο

Κατά την χθεσινή συνεδρίαση (7-10-13) του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λάρισας συζητήθηκε ο ισολογισμός – απολογισμός για το 2012. Η δημοτική αρχή για άλλη μια φορά παρουσίασε έναν απολογισμό με λογιστικά στοιχεία ξεκομμένο από πολιτικά συμπεράσματα. Ο Δήμαρχος και η δημοτική αρχή της ΝΔ για άλλη μια χρονιά προσπάθησε να ωραιοποιήσει την ακολουθούμενη αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζει και που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με την κεντρική εξουσία.

Οι παρατάξεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ/ΔΗΜΑΡ και οι επικεφαλής τους κκ Σούλτης και Καλογιάννης ευθυγραμμίστηκαν στη λογική της αδιαφάνειας και της καλύτερης διαχείρισης αφήνοντας στο απυρόβλητο την ουσία της εφαρμοζόμενης πολιτικής. Όλες αυτές οι δυνάμεις και τοπικά αλλά και κεντρικά στην ΚΕΔΕ στήριξαν και υπερθεμάτισαν τον «Καλλικράτη» ως μια κοσμογονία που θα αποκέντρωνε τάχα την «τοπική αυτοδιοίκηση» όπως λένε και θα της έδινε δυνατότητες χάραξης αυτόνομης πολιτικής. Η εξέλιξη επιβεβαίωσε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης που από την αρχή ανέδειξε τον αντιλαϊκό χαρακτήρα της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης», η οποία μετέφερε στους δήμους αρμοδιότητες που μέχρι τώρα είχε το κράτος με μειωμένα χρήματα. Γεγονός που έχει μετατρέψει τους Δήμους σε Α.Ε. που  παρέχουν υπηρεσίες με αντίτιμο, κάνουν μπίζνες μέσω ΣΔΙΤ και αποδεικνύονται σε βασικό βραχίονα εφαρμογής της κυρίαρχης κεντρικής πολιτικής, επιβάλλοντας φορολογία και εφαρμόζοντας στην πράξη το ξεχαρβάλωμα των εργασιακών σχέσεων με τα 2μηνα, τα 5μηνα κτλ.

Στο Δεύτερο μέρος της χθεσινής συνεδρίασης καταθέσαμε αίτημα για συζήτηση  και σχετικό ψήφισμα για τη Χρυσή Αυγή.  Εκεί αναδείχθηκε για άλλη μια φορά από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Γ. Λαμπρούλη ο δολοφονικός χαρακτήρας του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. ως γέννημα θρέμμα του καπιταλιστικού συστήματος και όχι ως αποτέλεσμα της κρίσης και των μνημονίων που ισχυρίστηκαν οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων. Αντιπαρατέθηκε με την θεωρία των άκρων και της βίας γενικά που επιχείρησαν να παρουσιάσουν η Δημοτική αρχή και ο «ανεξάρτητος» κ. Μπαρτζώκης, όπως και την ύπουλη προσπάθεια να διαχωριστεί η ιδεολογία του ναζισμού από την εγκληματική δράση των στελεχών της Χ.Α. Καταλήγοντας στο ψήφισμα ζήτησε να καταδικαστεί απ’ όλες τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου η δράση και η ιδεολογία της Χ.Α., να απομονωθεί  και να μην ξανακληθεί σε καμιά εκδήλωση του Δήμου Λάρισας. Το ψήφισμα παραπέμφθηκε στην διαπαραταξιακή επιτροπή έχοντας συμφωνήσει η πλειοψηφία στο να απομονωθεί η Χ.Α. και να μην ξανακληθεί σε καμιά εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Λάρισας.
 

Το ψήφισμα που κατατέθηκε έχει ως εξής:
«ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ  καταδικάζει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση στο Πέραμα κατά μελών και στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ και τη δολοφονία του 34χρονου αντιφασίστα Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι από μέλη της Χρυσής Αυγής. Αυτά τα εγκλήματα αποτελούν κλιμάκωση της δράσης της Χρυσής Αυγής εναντίον όποιου σηκώνει κεφάλι στα αντεργατικά μέτρα.
Θεωρεί ότι το ναζιστικό-φασιστικό αυτό μόρφωμα είναι γέννημα – θρέμμα του κοινωνικο-πολιτικού συστήματος που βιώνουμε και στη χώρα μας. Αυτού του συστήματος που βυθίζει τα λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και την εξαθλίωση, υπηρετώντας τα συμφέροντα των μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων. Πάνω σ’ αυτήν ακριβώς τη φτώχεια και εξαθλίωση πατάει η Χρυσή Αυγή για να διεισδύσει στο λαό και να αποπροσανατολίσει τον αγώνα του, να τον χειραγωγήσει.
Την ίδια στιγμή στηρίζει στη Βουλή τις φοροαπαλλαγές και άλλα προνόμια των εφοπλιστών και των βιομηχάνων, στους χώρους δουλειάς τρομοκρατεί εργαζόμενους απεργούς, ενώ ανοίγει δουλεμπορικά γραφεία για να προωθεί τσάμπα εργαζόμενους στους επιχειρηματίες. Αναδεικνύεται τελικά στο δεξί χέρι αυτών που έχουν συμφέρον από τη διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, απαραίτητο στην κάθε κυβέρνηση που, στην προσπάθειά της να προωθήσει τη σκληρή αντιλαϊκή της πολιτική, φοβάται την άνοδο του λαϊκού κινήματος.
Γι’ αυτούς ακριβώς τους λόγους, όπως δείχνει η πείρα και των τελευταίων χρόνων στην Ελλάδα αλλά και η ιστορία, η Χρυσή Αυγή προβλήθηκε κατά κόρον από τα ιδιωτικά, αλλά και κρατικά ΜΜΕ και έτυχε προκλητικής ανοχής από την κυβέρνηση - μεταξύ άλλων προωθώντας και τη θεωρία των δύο άκρων - τη δικαιοσύνη, την αστυνομία και άλλους κρατικούς μηχανισμούς. Η μέχρι σήμερα μη αντιμετώπιση των εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής, παρά την ύπαρξη του σχετικού νομικού πλαισίου, βεβαιώνει του λόγου το αληθές. Αυτό συνεπώς που χρειάζεται δεν είναι νέοι νόμοι, αλλά ριζική αλλαγή στάσης απέναντι στη ναζιστική εγκληματική αυτή οργάνωση.
Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση, το Δημοτικό Συμβούλιο αποφασίζει να μην ξανακληθεί από τη δημοτική αρχή η χρυσή αυγή σε καμιά εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος Λάρισας. Καλεί σε εγρήγορση και κινητοποίηση τους εργαζόμενους και όλο το Λαρισινό λαό, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, καλεί ιδιαίτερα τη νεολαία να σφυρηλατήσουν ένα πανίσχυρο λαϊκό κίνημα με στόχο τον αγώνα ενάντια στις αντιλαϊκές πολιτικές, την απομόνωση της Χρυσής Αυγής, αλλά και την καταδίκη του συστήματος που γεννά και τρέφει τέτοια μορφώματα για να τρομοκρατεί το λαό και να αποπροσανατολίζει τον αγώνα του».

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 09 Οκτωβρίου 2013 16:16

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Η Ώρα Της Αλήθειας Παρέμβαση του Γιώργου Σούλτη, επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» για τις δημοτικές εκλογές
Δημοκρατία Και Δικαιοσύνη Μαζί Στην Εντατική Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕίναι Απόφαση Του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας... Ποτέ Ξανά Η Χρυσή Αυγή Σε Εκδήλωση Του Δήμου! Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων