Τριτη 24 Σεπτεμβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ο Σύλλογος Γονέων Του 26ου Δημοτικού Απαντά Στο Δήμο Λαρισαίων Για Τη Λέσχη Πολιτισμού Αγ. Θωμά

Σεπ 19, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με βαριά καρδιά, γιατί επανέρχεται στην επικαιρότητα ένα θέμα που μας απασχόλησε αρκετούς μήνες πριν (και θέλαμε να ξεχάσουμε),

ήμαστε αναγκασμένοι να απαντήσουμε στο Δήμο Λαρισαίων για όσα αφορούν το Σύλλογό μας κατά ... γράμμα.

Λέει, λοιπόν, η ανακοίνωση του Δήμου.

1. Η αποχώρηση της Λέσχης Πολιτισμού του Αγ. Θωμά από τις εγκαταστάσεις του ΟΕΚ έγινε διότι λόγω της κατάργησης του ΟΕΚ και της υπαγωγής του θεμάτων του στον ΟΑΕΔ, δεν παρατάθηκε η παραχώρηση του χώρου στο Δήμο προς χρήση, όπως έγινε σε πολλές περιοχές της Ελλάδος.
Και δεν παρατάθηκε παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή κατέθεσε σχετικές αιτήσεις τόσο στον ΟΕΚ, όσο και στον ΟΑΕΔ, χωρίς όμως ποτέ να λάβει απάντηση.

Απάντηση.
Στο χώρο της μεγάλης αίθουσας για περίπου 6-7 μήνες μέσα στο 2012 έως και τον Μάιο του 2013 χωρίς να ρωτηθεί κανείς, δημιουργήθηκε τμήμα kick boxing
 Τότε δεν είχε κανείς την ιδέα να ρωτήσει από το Δήμο αν παρατάθηκε η παραχώρηση του χώρου στο Δήμο προς χρήση από τον ΟΑΕΔ?
Γιατί αυτό ξεκίνησε μετά τις αντιδράσεις του κόσμου στην περιοχή, για να συνεχίσει να λειτουργεί το ανάλογο τμήμα?
Γιατί έγιναν αυτές οι ενέργειες χωρίς να γνωρίζει τίποτα ο κόσμος του Αγ. Θωμά?
Γιατί διώχθηκαν τα τμήματα χορού από τη συγκεκριμένη αίθουσα χωρίς να είναι εξασφαλισμένη μια τέτοια παραχώριση από τον ΟΑΕΔ?

2. Η επιλογή της δημοτικής αρχής λοιπόν ήταν να μισθώσει ένα νέο μικρότερο χώρο, για να λειτουργήσουν το τμήμα μουσικής και το  θεατρικό παιχνίδι της Λέσχης του Αγ. Θωμά, ενώ τα αθλητικά και χορευτικά τμήματα (χωρίς φυσικά το kick boxing) τακτοποιήθηκαν στο γυμναστήριο του παρακείμενου σχολείου, όπου ο χώρος ήταν καταλληλότερος, χωρίς μίσθωση και οι Λέσχες τον χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια.




Απάντηση.
 Το τμήμα μουσικής και το  θεατρικό παιχνίδι της Λέσχης του Αγ. Θωμά έως πριν από λίγο, λειτουργούσε χωρίς κανένα πρόβλημα στις αίθουσες των εγκαταστάσεων του Αγ. Θωμά και μάλιστα χωρίς επιπλέον ούτε μια δραχμή για ενοίκιο.
Σε τέτοιους καιρούς, όταν παραχωρείται από τον εκπολιτιστικό σύλλογο αίθουσα, ο Δήμος θέλει επίσιμη παραχώριση από τον ΟΑΕΔ?
Ρωτήθηκε κάποιος για την ασφάλεια των μαθητών σ' αυτές τις τάξεις στο νέο χώρο που είναι πάνω στην Ιωαννίνων? (δρόμος  μεγάλης κυκλοφορίας).
Με πoιο επιπλέον ΧΑΡΑΤΣΙ στους Δημότες θα βρεθούν 5000 Ε ετησίως που κοστίζει το ενοίκιο (από πληροφορίες) και οι άλλες 3000 Ε που εγκρίθηκαν από το ΔΟΠΑΕΛ ... για τις πρώτες ανάγκες?

3.Αν η εξέλιξη αυτή δεν βόλευε τους διαμαρτυρόμενους πολίτες του Αγ. Θωμά (δηλαδή τον έναν και την οικογένεια του) ας μας συγχωρεί η χάρη τους, αλλά ο Δήμος Λαρισαίων δεν είναι διατεθειμένος να παρανομεί για να τους κάνει το χατίρι.

Απάντηση.
ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ?
Μήπως ξέρετε κάτι που δε γνωρίζουμε?  Να μας αναφέρετε τι εννοεί ο ποιητής.
Ο κύριος Κυριτσάκας που ήρθε στις 12/2/2013 είδε κάποιον μόνο με την οικογένεια του ή 300 και πλέον κατοίκους της περιοχής?

4. Η χρήση των αιθουσών του ΟΕΚ δεν είναι νόμιμη χωρίς την παραχώρηση της σχετικής άδειας από τον Οργανισμό και κατά συνέπεια η Λέσχη δεν θα μπορούσε να λειτουργήσει εκεί.

ΜΠΑ? Και τόσα χρόνια πώς λειτουργούσε? ΠΑΡΑΝΟΜΑ?

5.  Βέβαια, οι «καταγγέλλοντες» ξεβολεύτηκαν, αλλά τι γα γίνει;

Απάντηση.
Επανάληψη.  ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ?
Ο κόσμος του Αγ. Θωμά είχε να κερδίσει κάτι?

6. Φυσικά, ο Δήμος Λαρισαίων θα υποστηρίξει τη λειτουργία της Λέσχης του Αγ. Θωμά,  σ’ όλα τα επίπεδα που επιθυμούν οι κάτοικοι της περιοχής, όπως έκανε πάντα.

Απάντηση.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΟΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΤΕ ΓΙΑ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΕΜΑΣ.

7. Γιατί το kick boxing δεν βαραίνει πια  οικονομικά τις Λέσχες Πολιτισμού .....

Απάντηση.
Χωρίς τις φωνές του κόσμου της περιοχής θα βάρυνε ή όχι το Δήμο το συγκεκριμένο τμήμα ακόμα?
Μη μου πείτε όχι, εδώ μπήκε στη μεγάλη αίθουσα του χώρου που στεγάζετε ο ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ του Αγ. Θωμά  (παράνομα όπως παραδέχεται στην ανακοίνωση του Δήμου) και δεν έφευγε για 6 και πλέον μήνες.
ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΑΜΦΙΔΡΟΜΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΟΙΚΙΑΣ ΜΑΣ.

Ετικέτες Αγιος Θωμάς    λεσχη    Δήμος Λάρισας   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου 2013 10:17

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΟ Σύλλογος Γονέων Του 26ου Δημοτικού Απαντά Στο Δήμο Λαρισαίων Για Τη Λέσχη Πολιτισμού Αγ. Θωμά Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων