Παρασκευη 13 Σεπτεμβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Επίσκεψη Αβραμόπουλου Σε Τύρναβο Και Λάρισα- «Παράγοντας Σταθερότητας Και Ειρήνης Η Ελλάδα» (φωτο)

Σεπ 11, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τούρκος διοικητής από σήμερα στον Τύρναβο, παρέλαβε από τον Σκοπιανό παρουσία του Δημήτρη Αβραμόπουλου

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Διοίκησης της SEEBRIG, στο στρατόπεδο «ΣΧΟΙΝΑ» στον Τύρναβο.

Στην τελετή παρευρέθησαν ο Υπουργός Εθνικής Αμυνας κ.Δημήτριος Αβραμόπουλος συνοδευόμενος από τους Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ Στρατηγό Μιχαήλ Κωσταράκο, ΓΕΣ Αντιστράτηγο Αθανάσιο Τσέλιο και ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Ευάγγελο Τουρνά καθώς και εκπρόσωποι των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών των χωρών που συμμετέχουν στην Πρωτοβουλία Υπουργών Άμυνας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEDM).

Καθήκοντα νέου διοικητή της SEEBRIG ανέλαβε ο Τούρκος Ταξίαρχος Hakan Eser από τον Ταξίαρχο Zdravko Popovski, από την ΠΓΔΜ.

Ο κ. Αβραμόπουλος σε δηλώσεις του επεσήμανε τον ιδιαίτερο συμβολισμό της σημερινής τελετής, τονίζοντας την ανάγκη η συμμαχία της ΝΑ Ευρώπης να απαλλαγεί το συντομότερο δυνατόν από το κακό της παρελθόν.

«Μέσα από σχέσεις συνεργασίας και φιλίας να δημιουργήσουμε μία όαση ασφάλειας για όλους τους λαούς της περιοχής» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «το μήνυμα που στέλνει αυτή η τελετή είναι ότι παρά το γεγονός ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν ως κύριο σκοπό τους την προστασία, την ανεξαρτησία και την ακεραιότητα μίας χώρας γίνεται ταυτόχρονα να είναι και συντελεστές για τη διαμόρφωση ενός ευρύτερου περιβάλλοντος ειρήνης και σταθερότητας. Και, αυτό είναι και το γενικότερο μήνυμα που εκπέμπει η χώρα μας σε ολόκληρη την περιοχή ως ένας εκ των σταθερότερων παραγόντων στην ΝΑ Ευρώπη που έχει πάντα τις δυνατότητες να αναλαμβάνει αποστολές στο όνομα της Διεθνούς Συνεργασίας και της ειρήνης».

Σύμφωνα με το καθεστώς λειτουργίας της Ταξιαρχίας, οι διοικήσεις εναλλάσσονται κάθε δυο χρόνια μεταξύ των χωρών που συμμετέχουν (Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια, Ιταλία, Αλβανία και Τουρκία).

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, μετά την τελετή παράδοσης-παραλαβής στον Τύρναβο, επισκέφθηκε το ΑΤΑ και την 1η Στρατιά στη Λάρισα προκειμένου να ενημερωθεί για την αποστολή, το έργο, τις επιχειρησιακές δυνατότητες και τις τρέχουσες δραστηριότητες τους.

Υπόμνημα από την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Λάρισας στον Αβραμόπουλο

Στο περιθώριο της επίσκεψης του κ. Αβραμόπουλου στη Λάρισα, ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού Απόστολος Παπαπαρίσης και ο πρόεδρος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Κων/νος Λιούτας του επέδωσαν το παρακάτω υπόμνημα:

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,                          

Δράττοντας την ευκαιρία της παρουσίας σας στην πόλη μας, σας παραδίδουμε το παρόν υπόμνημα που εμπεριέχει θέματα και προβλήματα που απασχολούν τους αποστράτους των Ενόπλων Δυνάμεων. Σας παραθέτουμε ορισμένα εξ αυτών:

    α.    Οι υπερβολικές, άδικες και δυσανάλογες με άλλες κοινωνικές ομάδες, περικοπές στις συντάξεις,  που σε μεγάλο ποσοστό πρόκειται και για οικογενειακό εισόδημα, οδήγησαν πολλούς αποστράτους στην απόγνωση. Απαιτείται η αποκατάσταση μέρους των αδικιών με προτεραιότητα: 

            (1)    Την άρση των επιπλέον περικοπών που εφευρέθηκαν με το Ν.3847/2010 για τους κάτω των 60 ετών και με το Ν. 4024/2011 για τους κάτω των 55 ετών, που αφορούν αποστράτους που για οικογενειακούς, προσωπικούς ή οικονομικούς λόγους, απεχώρησαν από την ενεργό υπηρεσία με αίτηση τους. Υπενθυμίζουμε ότι ήταν  προεκλογική υπόσχεση της ΝΔ ότι «…θα άρει τις άδικες και ρατσιστικές περικοπές…).

            (2)     Την άρση της μίας εκ των δύο περικοπών του Ν.4093/2012, και ειδικότερα την περικοπή 5 ή 10 ή 15% στο ακαθάριστο ποσό που υπερβαίνει τα €1.000.  

 β.    Στην αναγκαιότητα νομοθετικής ρύθμισης των μη περαιτέρω μειώσεων σε μισθούς και συντάξεις Στρατιωτικών, απόφαση που έχει ήδη εξαγγείλει ο κ. Πρωθυπουργός.

γ.    Να τροποποιηθεί το άρθρο 84 «Χρήση στρατιωτικών ακινήτων από ΟΤΑ» του Ν.3883/2010 και τυχόν παραχωρήσεις εκτάσεων ΤΕΘΑ προς την τοπική αυτοδιοίκηση, να γίνεται απομείωση του χρέους του ΜΤΣ προς το Υπουργείο Οικονομικών με ισόποσο της αντικειμενικής αξίας της παραχωρούμενης έκτασης.  

δ.    Να εξετασθεί η δυνατότητα χρήσης των Στρατιωτικών Νοσοκομείων από τέκνα εν ενεργεία στρατιωτικών και αποστράτων που έχουν ηλικία πάνω από 25 ετών και δεν είναι προστατευόμενα μέλη.

ε.    Να εξετασθεί η δυνατότητα εισόδου (όχι παραθερισμού) στα κέντρα παραθερισμού για λήψη λουτρού και φαγητού, από τέκνα εν ενεργεία στρατιωτικών και αποστράτων που έχουν ηλικία πάνω από 25 ετών και δεν είναι προστατευόμενα μέλη.

Κύριε Υπουργέ, μπαίνουμε στον πειρασμό να σας θέσουμε και τα εξής θέματα:

α.    Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε πως είναι δυνατόν     να δικαιούνται επίδομα παραμεθορίου περιοχών υπάλληλοι του δημοσίου που μπορεί να είναι και μόνιμοι κάτοικοι και όχι οι στρατιωτικοί που τους μεταθέτει η υπηρεσία και έχουν την υποχρέωση καταβολής ενοικίου.

β.    Σας προτρέπουμε να ενισχύσετε το Στρατιωτικό εργοστάσιο της Λάρισας το 303 ΠΕΒ προκειμένου η πατρίδα μας να εξοικονομήσει πόρους από την παραγωγή του. 

Κύριε Υπουργέ, αξίζει να θυμόμαστε επίσης, ότι:

α.    Το σύνολο των στελεχών εισέρχεται στις Ένοπλες Δυνάμεις στην ηλικία των 18 ετών.

β.    Στην ηλικία των 50 έως 60 ετών η Ελληνική οικογένεια έχει τα μεγάλα έξοδα (στεγαστικό δάνειο και τουλάχιστον ένα παιδί να σπουδάζει).

γ.    Το κάθε στέλεχος εργάσθηκε ατελείωτες ώρες χωρίς αμοιβή (υπηρεσίες, ασκήσεις, φωτιές κλπ).  

δ.    Συνήθως λόγω των συχνών μεταθέσεων η σύζυγος δεν εργάζεται με αποτέλεσμα η μοναδική σύνταξη να είναι και το μόνο οικογενειακό εισόδημα.

ε.    Επιτρέπεται η εργασία μόνο σε αυτοαπασχολούμενους αποστράτους. 

Τέλος, σας παραθέτουμε, συνημμένως, το άρθρο που προτείνουμε να τροποποιηθεί «περί παραχώρησης χωρίς αντάλλαγμα ακινήτων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας», με την επισήμανση ότι κανένα άλλο υπουργείο δε «δωρίζει» οικιοθελώς όπως εμείς.

Ετικέτες Αβραμόπουλος    Τύρναβος    Λάρισα    Τούρκος   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11 Σεπτεμβρίου 2013 19:57 Διαβάστηκε 26 φορές

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Αλήθειες Και Ψέματα Για Τις Δαπάνες Δημόσιας Υγείας Η Ε.Ε διαψεύδει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις δαπάνες υγείας
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.- 7.000 Εκπαιδευτικοί Σε… «Αναμμένα Κάρβουνα» Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν…
Ποιος Δήμαρχος Ή Ποια Λάρισα;  «Οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που τα ονόματά τους δεν μπαίνουν σε βιβλία…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕπίσκεψη Αβραμόπουλου Σε Τύρναβο Και Λάρισα- «Παράγοντας Σταθερότητας Και Ειρήνης Η Ελλάδα» (φωτο) Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων