Πεμπτη 24 Οκτωβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Συναυλία Ή... Τραγωδία; Ειδική Συνεδρίαση Του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Ζητάει Ο Αγορίτσας

Αυγ 22, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(6 ψήφοι)

Επιστολή μ' ένα σωρό ενστάσεις για το θέμα της συναυλίας της Αναστασίας Ζαννή στο Αρχαίο Θέατρο της πόλης κατέθεσε σήμερα

στον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας ο εκπαιδευτικός Χρήστος Αγορίτσας. Έχοντας στο πλευρό του δύο νέους Λαρισαίους, τους Ορέστη Πουλούλη και Κώστα Μπαντή, ο πρώτος επιλαχών δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη Τζανακούλη (αλλά πλέον στέλεχος της δημοτικής παράταξης Νέ@ Λάρισα...) πέρασε το πρωί την πόρτα του δημαρχείου και κατέθεσε την παρακάτω επιστολή-"φωτιά" για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, με την παράκληση να διαβιβαστεί και στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων. Τα ερωτήματα που θέτει είναι πολλά για τη συναυλία και τους διοργανωτές... Δείτε αναλυτικά την επιστολή Αγορίτσα:

"Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων

Το Α΄ Αρχαίο Θέατρο της Λάρισας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα και μεγαλύτερα θέατρα του Ελλαδικού χώρου. Βρίσκεται στο νότιο τμήμα του λόφου του Φρουρίου, όπου βρισκόταν οχυρωμένη η ακρόπολη της Αρχαίας πόλης. Όπως και σήμερα έτσι και τότε ήταν ενταγμένο στον πολεοδομικό ιστό της Αρχαίας Λάρισας, καθώς οι δρόμοι των παρόδων του αποτελούσαν συνέχεια των μεγάλων οδών της πόλης. Όπως είναι γνωστό και σύμφωνα με επιγραφικές μαρτυρίες η κατασκευή του Αρχαίου Θεάτρου ανάγεται στις αρχές του 3ου αιώνα π.Χ. Στο χώρο του Αρχαίου Θεάτρου εκτός από σημαντικές θεατρικές παραστάσεις γινόντουσαν και συνελεύσεις του ανώτατου διοικητικού οργάνου της ευρύτερης περιοχής του Κοινού των Θεσσαλών. Καταλαβαίνουμε λοιπόν όλοι, τη σπουδαιότητα αλλά και την ιστορική αξία τόσο γα την πόλη μας όσο και για τη χώρα μας, η ανάδειξη του σε ένα μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δίνοντας έτσι στην πόλη μας την αίγλη, αλλά και την προβολή που της αξίζει.
Διαβάσαμε χθες την πρόθεση του Δήμου Λαρισαίων να λειτουργήσει ξανά για πρώτη φορά μετά από 18 αιώνες, ανοίγοντας τις πύλες του στο κοινό της πόλης. Για όλους εμάς τους που ζούμε και κινούμαστε σε αυτή την πόλη, η επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου θα έπρεπε να αποτελούσε ένα ιστορικό γεγονός  που θα προσέλκυε προσωπικότητες παγκόσμιας εμβέλειας στην πόλη μας. Παρ’ όλα αυτά και με διαδικασίες που δείχνουν περισσότερο προχειρότητα και βιασύνη, πληροφορηθήκαμε προχθές την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να πραγματοποιήσει την Τρίτη 27 Αυγούστου συναυλία με την σοπράνο Αναστασία Ζαννή. Δεν γνωρίζουμε αν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση υπήρξε συνεδρίαση και εισήγηση κάποιας αρμόδιας καλλιτεχνικής επιτροπής ούτε και πως επιλέχτηκε η συγκεκριμένη σοπράνο. Συζητήθηκε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο που αποτελεί και το ανώτατο όργανο διοίκησης της πόλης ή μήπως τελικά αυτά είναι ψιλά γράμματα ; Επίσης έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να μάθουν οι συμπολίτες μας, πότε και ποιος κατέθεσε την αίτηση στην αρμόδια Εφορία Αρχαιοτήτων, αλλά και τη θέση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου για το συγκεκριμένο θέμα. Τέλος οφείλουμε να μάθουμε τελικά ποιος διοργανώνει την εκδήλωση, ο Δήμος Λαρισαίων ή ο Μορφωτικός Σύλλογος Κοιλάδος «ο Φάρος» σύμφωνα με  τα εισιτήρια (;) της εκδήλωσης.
Για τους παραπάνω λόγους σας ζητώ με την επιστολή αυτή να συγκαλέσετε άμεσα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, σε μια ειδική ανοιχτή συνεδρίαση με προσκεκλημένους όλους τους φορείς της πόλης, τους εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά και την Περιφέρεια Θεσσαλίας με μοναδικό θέμα συζήτησης την ανάδειξη και επαναλειτουργία του Αρχαίου Θεάτρου της πόλης μας, με στόχο την προβολή της ευρύτερης περιοχής αλλά και της ανάδειξης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, με τον τρόπο που αρμόζει στην πόλη μας. Σας ζητώ να κοινοποιήσετε την παρούσα επιστολή στους επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Δημοτικό Συμβούλιο και σας καλώ άμεσα να πάρετε θέση. Το Αρχαίο θέατρο της πόλης μας, είναι υπόθεση όλων, ανήκει στους Λαρισαίους και έχουμε όλοι ευθύνη να το παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.
                       

             Με τιμή
                                 Χρήστος Σ. Αγορίτσας
                             Εκπαιδευτικός"

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2013 15:37

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εκλογές Λάρισας: Νικητής Η Συμμετοχή Και Η Ενότητα Του Μάριου Ξηρομερίτη - Δημοτική Κίνηση "Νέ@ Λάρισα"
"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΣυναυλία Ή... Τραγωδία; Ειδική Συνεδρίαση Του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Ζητάει Ο Αγορίτσας Top of Page

Τοπικά Νέα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων