Παρασκευη 25 Οκτωβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Όλα Όσα Επιτρέπεται Να Μάθεις Για Το Φαγοπότι Στο Κτήμα Τζανακούλη... Από Τη Μεσσοράχη Με Αγάπη!

Οκτ 22, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Ήταν μια βραδιά γεμάτη μυστικά γευσιγνωσίας στην εξωτική Μεσορράχη, αφού το ψητό και το κρασί συνόδευαν την παραπολιτική...

Έπρεπε να περάσει κοντά ένα 24ωρο για να ξεθολώσουμε από το κρασί που μας κέρασε ο δήμαρχος Λαρισαίων και να γράψουμε για τη μάζωξη στο κτήμα Τζανακούλη. Καλεσμένος (σχεδόν) όλος ο καλός ο δημοσιογραφικός κόσμος της Λάρισας, καταλαβαίνετε επομένως σε πόσο μεγάλο δίλημμα πρέπει να μπήκε ο οικοδεσπότης: να ρίξει στον οίνο κώνειο ή όχι;;; Τελικά μάλλον φθηνά τη γλιτώσαμε!

Μετά την αρχική ξενάγηση από τον πατέρα και τον υιό Τζανακούλη στους χώρους που γίνεται το κρασί και το τσίπουρο αλλά και στο υπο κατασκευή, ακόμη, υπόγειο κελλάρι, το τραπέζι στρώθηκε για τα καλά. Συνεργάτες του δημάρχου υπό την υψηλή εποπτεία της γλυκυτάτης συζύγου του, Σοφίας, είχαν αναλάβει το μπάρμπεκιου: πανσέτες, λουκάνικα, σουβλάκια χοιρινό και κοτόπουλο, όλα στα κάρβουνα να σου σπάνε τη μύτη με το που μπαίνεις στο αγρόκτημα. Το μενού είχε, φυσικά, και ορεκτικά, σαλάτες, αλοιφές και στο τέλος γλυκό στο οποίο ξεχώριζε το δαμάσκηνο Τζανακούλη, γνωστό για τις θαυματουργές του ιδιότητες και από την περίφημη μαρμελάδα Τζανακούλη. Όσοι εκλεκτοί συνάδελφοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα δυσκοιλιότητας, ζήτησαν και δεύτερο...Και τρίτο!

Τα κρασιά; Λευκό και κόκκινο, φετινή παραγωγή υπό την υψηλή καθοδήγηση οινολόγου που σύστησε στο δήμαρχο μας ο ίδιος ο Μπουτάρης. Κάτι παραπάνω θα ξέρει από κρασιά ο κυρ- Γιάννης, ε; Θέλουν λίγο χρόνο ακόμα για να "στρώσουν" αλλά βιαζόταν να μας τραπεζώσει ο δήμαρχος, να δούμε ντε και πως βράζει το τσίπουρο τώρα που είναι η εποχή του.

Και επειδή οι συμπάθειες δεν κρύβονται, στο τραπέζι μαζί με τους δημοσιογράφους καλεσμένοι και οι Κώστας Αγοραστός - Χρήστος Κέλλας. Ο περιφερειάρχης έφτασε στη Μεσορράχη από τους τελευταίους με το Smartακι του (αλήθεια, διαγωνισμό κάνουν με τον δήμαρχο ποιος έχει το μικρότερο αυτοκίνητο;) ενώ ο βουλευτής είχε πάει από νωρίς. "Για να βοηθήσει στο ψήσιμο" η ατάκα που έριξε καλός συνάδελφος. Όσο και να ρωτήσαμε τον Τζανακούλη αν έχει για μας καμιά ανακοίνωση, "σφίγγα" αυτός... Μόνο για το κτήμα του μας μιλούσε, το κρασί, το τσίπουρο, τα ζαρζαβατικά, τα κοτόπουλα και τις πάπιες (!) που σχεδιάζει να βάλει.

Το κορυφαίο ερώτημα της βραδιάς, πάντως, του το θέσαμε εμείς από το Press-A. "Τον περιφερειάρχη τον έχεις στο τραπέζι, δήμαρχε. Την αντιπεριφερειάρχη πως και δεν την κάλεσες;" Χρατς! Οπότε ο τρισυπόστατος Τζανακούλης σκάει χαμόγελο και λέει "Την Ρένα; Στο επόμενο τραπέζι"... Και όλοι πειστήκαμε!

Φεύγοντας από Μεσορράχη μετά τα μεσάνυχτα, ο ορεξάτος Αγοραστός μας έλεγε ότι τόσο πολύ που μελετάει για την Κάρλα νιώθει λες και κάνει φροντιστήρια, την ώρα που η Βάσω Οικονόμου μετρούσε με ενθουσιασμό τα "like" που συγκέντρωσαν στο Facebook οι φωτογραφίες του δημάρχου από τη βραδιά με τους δημοσιογράφους ("δήμαρχε μέσα σε μισή ώρα έφτασες τα 61 like!"). Ειδικά αυτή που βλέπετε με τον Αγοραστό πρέπει να έσπασε όλα τα ρεκόρ!

(Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα που διατηρεί στο Facebook ο καλός φίλος και συνάδελφος, Σωτήρης Πολύζος. Τον ευχαριστούμε πολύ που μας τις παραχώρησε... Αν και δεν χρειάστηκε να τον ρωτήσουμε, ήμασταν σίγουροι ότι θα μας το επέτρεπε!)

Ετικέτες Τζανακούλης    δημοσιογράφοι    κτημα   
Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2013 13:17

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εκλογές Λάρισας: Νικητής Η Συμμετοχή Και Η Ενότητα Του Μάριου Ξηρομερίτη - Δημοτική Κίνηση "Νέ@ Λάρισα"
"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΌλα Όσα Επιτρέπεται Να Μάθεις Για Το Φαγοπότι Στο Κτήμα Τζανακούλη... Από Τη Μεσσοράχη Με Αγάπη! Top of Page

Τοπικά Νέα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων