Κυριακη 13 Οκτωβριου 2013

Χρυσή

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Πήρε Υπόσχεση Ο Πασχόπουλος Οτι θα Γίνει Ο Δρόμος Λάρισα-Ελασσόνα-Κοζάνη

Ιουλ 31, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη, επισκέφτηκε χθες ο Δήμαρχος Ελασσόνας, κ. Γιώργος Πασχόπουλος για το θέμα της σύνδεσης της Ελασσόνας με την ΠΑΘΕ και

την Εγνατία (παράκαμψη Ελασσόνας).
Ο Δήμαρχος επέδωσε επιστολή στον Υπουργό αποσπώντας την υπόσχεσή του για ολοκλήρωση της μελέτης μέχρι τον Μάρτιο του 2014 και ένταξη του έργου στη νέα προγραμματική περίοδο 2014 – 2020.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε ο πρώην Υπουργός, κ. Φιλ. Σαχινίδης. Η επιστολή έχει ως εξής:
"Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Ο Δήμος Ελασσόνας επανειλημμένως έχει απευθυνθεί στο Υπουργείο σας καταθέτοντας αιτήματα για την κατασκευή του οδικού δικτύου Λάρισα-Ελασσόνα-Κοζάνη από χρηματοδοτούμενα προγράμματα. Μάλιστα το Υπουργείο είχε προχωρήσει σε ανάθεση της εκπόνησης της μελέτης της Ε.Ο.Λάρισας-Κοζάνης (κατά τμήματα). Μελέτη τμήματος α)Παράκαμψη Ελασσόνας-Μικρό Ελευθεροχώρι, β)όρια Νομών Λάρισας-Κοζάνης-Τριγωνικού) και  όπως έχουμε επίσης ενημερωθεί από το Υπουργείο με νέο έγγραφο με αρ.πρωτ.3911/ 2-7-2013  η μελέτη προχωρά και θα ολοκληρωθεί στις 14-9-2013.
Κύριε Υπουργέ, γνωρίζοντας ότι έχετε ιδίαν αντίληψη  ότι ο Δήμος Ελασσόνας είναι μια τεράστια γεωγραφική ενότητα εντός της οποίας δραστηριοποιούνται καθημερινά χιλιάδες πολίτες κυρίως με την γεωργία, την κτηνοτροφία και τα παραγόμενα προϊόντα τους. Τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται από υψηλή ποιότητα  και θα πρέπει άμεσα να προωθούνται στις μεγάλες αγορές τόσο της χώρας όσο και διεθνώς. Η ανάγκη αυτή, εξυπακούεται ότι, απαιτεί την ύπαρξη ενός οδικού δικτύου που θα επιταχύνει την μεταφορά των προϊόντων και θα εξοικονομεί πόρους αλλά και παραγωγικό χρόνο. Είναι άμεση, λοιπόν,  η ανάγκη σύνδεσης του Δήμου Ελασσόνας με τις μεγάλες οδικές αρτηρίες της χώρας ΕΓΝΑΤΙΑ και ΠΑΘΕ.
Η παράκαμψη της Ελασσόνας είναι ένα έργο ζωτικής σημασίας για το Δήμο Ελασσόνας, γιατί αφενός θα εξυπηρετήσει τους ανωτέρω σκοπούς αφετέρου θα αποσυμφορήσει  την κυκλοφορία  εντός της πόλης της Ελασσόνας, από την οποία διέρχονται καθημερινά χιλιάδες οχήματα βαρέως τύπου που έχουν προορισμό (από και προς) περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα  να εγκυμονούνται κίνδυνοι για την ασφάλεια των πολιτών, ειδικότερα δε, στις εισόδους και εξόδους της πόλης όπου και λειτουργούν σχολικές μονάδες. Μεγάλη είναι δε και η επιβάρυνση του οδοστρώματος από τα βαρέα οχήματα που δημιουργεί  σε αρκετές περιπτώσεις  προβλήματα στην στατικότητα των παρακείμενων οικιών.
Θεωρούμε ότι η απόφαση του Υπουργείου να επανεκκινήσει  τα έργα στους οδικούς άξονες της χώρας αποτελεί αναπτυξιακή «ανάσα» για την οικονομία της χώρας μας
Στα πλαίσια αυτά θεωρούμε ότι μετά την ολοκλήρωση των μελετών πρέπει άμεσα να δοθεί προτεραιότητα στην ένταξη του έργου στην νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, ώστε να αποσυμφορήσει την κίνηση στην πόλη μας και παράλληλα θα συνδέσει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό. Έτσι θα δημιουργηθούν ευνοϊκότερες συνθήκες ανάπτυξης για την περιοχή μας , και παράλληλα θα φέρει πιο κοντά και τους επισκέπτες με τον ΟΛΥΜΠΟ το παγκόσμιο αυτό μνημείο της φύσης.   
Διατελούμε σε συνεργασία μαζί σας".
                           

Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Τέλος Ο ΔΟΠΑΕΛ Και Στον Μάξιμο Ο Πασχόπουλος »

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Η Ώρα Της Αλήθειας Παρέμβαση του Γιώργου Σούλτη, επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» για τις δημοτικές εκλογές
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΠήρε Υπόσχεση Ο Πασχόπουλος Οτι θα Γίνει Ο Δρόμος Λάρισα-Ελασσόνα-Κοζάνη Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων