Πεμπτη 31 Οκτωβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Είναι Οριστικό: Καλογιάννης- Σούλτης… «Παντρεύτηκαν»!

Ιουλ 25, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Με κοινή τους ανακοίνωση οι δύο δημοτικές παρατάξεις γνωστοποιούν κάτι που, ουσιαστικά, ήταν ήδη γνωστό στους Λαρισαίους:

πως θα πορευτούν χέρι-χέρι από δω και πέρα Λαρισαίων Πόλις και Ενωτική Πρωτοβουλία, με ορίζοντα προφανώς τις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.  Άραγε είναι τυχαίο που ανακοινώνουν τη συγκρότηση μετώπου, μία μέρα μετά τα αποκαλυπτήρια της "Νέ@ς Λάρισας" του Ντίνου Διαμάντου;

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση που βγήκε μετά από τη σημερινή συνάντηση των στελεχών των δύο παρατάξεων:

"Σήμερα Πέμπτη 25/07/2013 συναντήθηκαν αντιπροσωπείες των εκπροσωπούμενων στο Δημοτικό Συμβούλιο Λάρισας παρατάξεων «Λαρισαίων Πόλις» και «Ενωτική Πρωτοβουλία». Η συνάντηση αυτή σηματοδοτεί την πιο αποφασιστική
συνεργασία μεταξύ των δύο παρατάξεων, οι οποίες το τελευταίο ιδιαίτερα διάστημα - και λόγω των καταιγιστικών εξελίξεων στην τοπική αυτοδιοίκηση - συντονίζουν τη δράση τους και συζητούν πάνω σε πολιτικά και πρακτικά θέματα της αυτοδιοίκησης,  τόσο στο επίπεδο των επικεφαλής και του δημοτικού συμβουλίου όσο και σε επίπεδο στελεχών των συμβουλίων οργανισμών του δήμου. 
Από την  πλευρά της Ενωτικής Πρωτοβουλίας συμμετείχαν ο επικεφαλής Απόστολος Καλογιάννης και οι Περικλής Καμάρης, Περήφανου-Ψάρρα Άννυ, Αλέξης Μπατζανούλης, Δημήτρης Μαβίδης, Γιώργος Ταχούλας και Μάνθος Σαρρής.

Από την πλευρά της Λαρισαίων πόλις στη συνάντηση συμμετείχαν ο επικεφαλής Γιώργος Σούλτης και οι Γιάννης Σάπκας, Γιάννης Αλεξούλης, Κώστας Τσιαούσης, Λία Γκουντρουμπή, Γιώργος Ζαούτσος, Δημήτρης Δεληγιάννης, και Δημήτρης Τάχος.

Η συζήτηση με αιχμή τις τελευταίες αρνητικές και επικίνδυνες για το χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης εξελίξεις (απολύσεις, υιοθέτηση πολιτικών που διαμορφώνουν καταστάσεις εκρηκτικές), διεξήχθη σε κλίμα ενωτικό,  και κατέληξε στις παρακάτω διαπιστώσεις:
1.    Η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται σε βαθιά κρίση με υπαρκτό τον κίνδυνο κατάρρευσής της, ως αποτέλεσμα των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών και αντι-αυτοδιοικητικών κυβερνητικών πολιτικών. Η οικονομική ασφυξία, οι απολύσεις προσωπικού, η κατάργηση αρμοδιοτήτων  και/ή η παραχώρηση νέων χωρίς τους αντίστοιχους οικονομικούς πόρους, η ιδιωτικοποίηση σημαντικών δραστηριοτήτων της και κοινωνικών αγαθών (π.χ. νερό), την οδηγούν σε αργό θάνατο. Τη μετατρέπουν από διακριτό, δημοκρατικό πόλο άσκησης τοπικής εξουσίας σε απλή διοίκηση – εξάρτημα της κεντρικής εξουσίας.
2.    Στην  εποχή της μεγαλύτερης και πολύπλευρης κρίσης που διέρχεται η χώρα μας, την οποία βιώνει με τραγικό τρόπο η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, η τοπική αυτοδιοίκηση και κυρίως οι δήμοι μπορούν να αναπτύξουν σημαντικά δίκτυα δομών κοινωνικής αλληλεγγύης, μπορούν ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή να αποτελέσουν κύτταρα ενδυνάμωσης της δημοκρατίας και να παίξουν ρόλο καταλύτη σε μια νέα δίκαιη ανάπτυξη. Μπορούν και οφείλουν να υπερασπίσουν τα δημόσια αγαθά, μπορούν και οφείλουν να βρίσκονται δίπλα στους αγώνες ζωής των συμπολιτών μας.
3.    Είναι γενική παραδοχή ότι το σύστημα που διοίκησε τους Δήμους όλα αυτά τα χρόνια – με λίγες φωτεινές εξαιρέσεις - αποτελεί μέρος του πολιτικού συστήματος εξουσίας, το οποίο στηρίχθηκε σε πελατειακές σχέσεις, στην αναξιοκρατία και στο βόλεμα των ημετέρων, στην αδιαφάνεια και τη διαπλοκή, στις επικοινωνιακές - παλαιοκομματικές τεχνικές.
Ειδικά στο Δήμο Λαρισαίων η συντριπτική μερίδα της τοπικής μας κοινωνίας αναγνωρίζει ότι έχει εγκαθιδρυθεί ένα σύστημα εξουσίας με καθεστωτικά χαρακτηριστικά.
4.    Σε αυτό το πολιτικό κλίμα και την πολιτική συγκυρία,  έχουμε πειστεί ότι μόνο με μια πλατειά συνεργασία, με ένα  μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων (με πρόγραμμα και δημοκρατική συγκρότηση) μπορούμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση.
Πρέπει να σταματήσουμε την κατάσταση αυτή ΤΩΡΑ πριν καταστραφεί εντελώς η αυτοδιοίκηση και η κοινωνία. Πριν διαλυθεί ο Δήμος μας και η ζωή μας.
Η διαπίστωσή μας αυτή, επιβάλλει άμεσα και πριν απ’ όλα τη συγκρότηση ενός αυτόνομου δημοκρατικού αυτοδιοικητικού μετώπου παρατάξεων – φορέων – συλλογικοτήτων – ενεργών πολιτών για το οποίο θα εργαστούμε σταθερά, με επιμονή και ανιδιοτέλεια. Στην προσπάθεια αυτή, θέση και μάλιστα ισότιμη έχει κάθε συμπολίτης μας που επιθυμεί να συμβάλλει ανεξάρτητα από κομματικές ή μη εντάξεις ή προελεύσεις.
Η κοινή δράση των παρατάξεών μας το τελευταίο διάστημα απέδειξε ότι υπάρχει κοινή βάση για συνεργασία, αλλά και ότι οι πολίτες την αποδέχονται και την αποζητούν.  Οι κοινές δράσεις θα ενταθούν και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν.
    Οι περιστάσεις είναι κρίσιμες. Έχουμε τη βεβαιώτητα ότι οι δημοτικές μας κινήσεις μπορούν να συμβάλλουν καθοριστικά στην ευρτύτερη προσπάθεια για τη διαμόρφωση μιας διαφορετικής – ελπιδοφόρας – προοπτικής για την τοπική μας κοινωνία. Μαζί μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα νέο μέλλον για το δήμο και τη ζωή όλων των συμπολιτών μας…


Ετικέτες Καλογιάννης    ΣΟΥΛΤΗΣ   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εκλογές Λάρισας: Νικητής Η Συμμετοχή Και Η Ενότητα Του Μάριου Ξηρομερίτη - Δημοτική Κίνηση "Νέ@ Λάρισα"
"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΕίναι Οριστικό: Καλογιάννης- Σούλτης… «Παντρεύτηκαν»! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων