Τριτη 22 Οκτωβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Ανατροπή Στο Δήμο Τώρα Με Το Νέο Μοντέλο Θέλει Ο Σούλτης

Οκτ 16, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ενόψει της αυριανής ολομέλειας της «Λαρισαίων Πόλις», η παράταξη με τον  επικεφαλής Γιώργο Σούλτη παραχώρησε

συνέντευξη Τύπου στο ξενοδοχείο Διόνυσο, σήμερα το μεσημέρι, όπου ουσιαστικά έκανε κάλεσμα στους πρώην υποψηφίους, τα μέλη και τους φίλους της παράταξης αλλά και σε κάθε πολίτη Λαρισαίο να στηρίξει και να συμμετάσχει στην ολομέλεια.
Επίσης, δήλωσε την μεγάλη του αισιοδοξία για το εγχείρημα της συνεργασίας με την «Ενωτική Πρωτοβουλία» και την «Πράσινη Πόλη».
Σε ότι αφορά το ΠΑΣΟΚ είπε ότι πάντα η παράταξη της «Λαρισαίων Πόλις» ήταν πολυσυλλεκτική και πως πολλά μέλη διαφωνούν με τα όσα γίνονται στο ΠΑΣΟΚ. Τόνισε επίσης ότι θεωρεί τον εαυτό του αριστερό πάντα και πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει εκφραστεί ακόμη επισήμως αν στηρίξει τo εγχείρημα.
Επίσης, αποκάλυψε πως συνεχίζονται οι επαφές με την ΔΗΜΑΡ όπου παρακολουθούν το εγχείρημα και θα δείξει τι θα γίνει. Πάντως συνεχίζονται οι επαφές και με τους άλλους χώρους με την ελπίδα να υπάρξει κατάληξη θετική.  
 
Ο κ. Σούλτης ουσιαστικά και όπως τόνισε κάλεσε όλους όσοι πιστεύουν ότι έφτασε η ώρα για μια πραγματική αλλαγή στα δημοτικά πράγματα της πόλης να συμμετάσχει στην ολομέλεια αυτή. Τόνισε δε ότι είναι η 2η ολομέλεια που γίνεται από την στιγμή που άλλαξε ο επικεφαλής της παράταξης τον περασμένο Μάιο και υλοποιείται σε μια εποχή που η πολύπλευρη κρίση βρίσκεται στο ζενίθ της, φέροντας σε απόγνωση μεγάλο μέρος των πολιτών, αλλά και ένα πολιτικό σκηνικό το οποίο αρχίζει να γίνεται εκρηκτικό και να εγκυμονεί εξελίξεις οι οποίες σύντομα θα αλλάξουν τον πολιτικό χάρτη της χώρας.
Επίσης ο κ. Σούλτης επισήμανε ότι στην προηγούμενη ολομέλεια είχαν μιλήσει για τις αποφάσεις που περιέγραφαν τις βασικές θέσεις και την πολιτική της παράταξης για την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα της κρίσης, μιλώντας για μια παράταξη ανεξάρτητη, αυτοδιοικητική η οποία στηρίζεται στις αρχές της δημοκρατίας, της διαφάνειας, της αποκέντρωσης, της κοινωνικής πολιτικής και ελέγχου στη λήψη και εκτέλεση των αποφάσεων.
Επίσης τόνισε ότι υπήρξε αναφορά στο όραμα της παράταξης για δημιουργία μια τοπικής αυτοδιοίκησης που μπορεί να παίξει τον ρόλο του καταλύτη στην ενεργοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνάμεων της πόλης και του ευρύτερου δήμου.


Επίσης ο επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» είπε τί μεσολάβησε από την πρώτη ολομέλεια τον Ιούλιο μέχρι τώρα, σημειώνοντας: «Στα πλαίσια των αποφάσεων που πήραμε τον Ιούλιο έως σήμερα ξεκινήσαμε μια προσπάθεια συζητήσεων και επαφών με όλες τις αυτοδιοικητικές κινήσεις, οι οποίες  πιστεύουν στις στοιχειώδεις αρχές της δημοκρατίας, της ισότητας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισοπολιτείας και της πολυπολιτισμικότητας, που νοιάζονται για το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά, σε έναν ανοικτό, ουσιαστικό και δημιουργικό διάλογο, μακριά από προσωπικές στρατηγικές και προαπαιτούμενα.
Μετά τις πρώτες ανιχνευτικές επαφές, όπου φάνηκε ότι υπήρχαν κοινά σημεία συμφωνίας, με τις δημοτικές παρατάξεις «Ενωτική Πρωτοβουλία» και «Πράσινη Πόλη» προχωρήσαμε στο δεύτερο στάδιο που ήταν η δημιουργία μιας κοινής ομάδας εργασίας, η οποία μετά από επίπονη εργασία κατέληξε σε μια κοινή διακήρυξη για τη δημιουργία ενός αυτόνομου δημοκρατικού αυτοδιοικητικού μετώπου ανατροπής, αλληλεγγύης ενότητας και δημιουργίας στο Δήμο Λαρισαίων, η οποία δόθηκε ήδη στην δημοσιότητα.
Σαν επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» και σαν ομάδα εργασίας πιστεύουμε ειλικρινά στην μέχρι τώρα πορεία για την δημιουργία αυτού του μετώπου. Η τελική απόφαση όμως ανήκει στη βάση της παράταξής μας. Θα ζητηθεί η επικύρωση της κοινής αυτής διακήρυξης ώστε να αποτελέσει την βάση της συνεργασίας των τριών κινήσεων και να ανοίξει τον δρόμο για την δημιουργία του αυτόνομου δημοκρατικού συνδυασμού ενότητας για την υπεράσπιση της Τ.Α. και την ανατροπή προσώπων αλλά κυρίως πολιτικών και προτύπων στο Δήμο Λάρισας. Επόμενος στόχος μας είναι η δημόσια ανακήρυξη του νέου σχήματος μέσα στον επόμενο Δεκέμβριο».

Τέλος μιλώντας γι’ αυτό το εγχείρημα ο κ. Σούλτης συνοψίζοντας τόνισε: «Το εγχείρημα αυτό που πάμε να κάνουμε είναι πρωτόγνωρο για τα αυτοδιοικητικά της πόλης μας. Για πρώτη φορά οι δημοκρατικές δυνάμεις της πόλης προσπαθούν να δημιουργήσουν ένα μέτωπο συνεργασίας για την ανατροπή στο δήμο και τη δημιουργία νέας προοπτικής. Είναι ένα εγχείρημα που δεν είναι καθοδηγούμενο, γίνεται από τη βάση αυτοδιοικητικών κινήσεων και παρατάξεων και δεν υποκινείται από κάποιες προσωπικές πολιτικές. Αντίθετα βάζει στην άκρη τις όποιες πολιτικές φιλοδοξίες και δίνει ιδιαίτερη σημασία στη συμφωνία κάτω από ένα σημαντικό πολιτικό πλαίσιο, θέτοντας τις βάσεις για τη δημιουργία μιας νέας πολιτικής και ενός άλλου μοντέλου διοίκησης του δήμου.
Εγώ σαν επικεφαλής της παράταξης πίστεψα από την πρώτη στιγμή στο εγχείρημα σαν τη μόνη διέξοδο από την κρίση που βρίσκεται η τοπική αυτοδιοίκηση και ο δήμος της Λάρισας. Η παράταξή μας το επιβεβαίωσε στην ολομέλεια του Ιουλίου δίνοντας μας την εντολή να προχωρήσουμε προς αυτή την κατεύθυνση.
Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, αντίθετα θεωρούμε ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο, γιατί έχουμε να παλέψουμε με νοοτροπίες χρόνων και την έλλειψη κουλτούρας συνεργασιών. Είμαστε όμως αποφασισμένοι να παλέψουμε και αισιόδοξοι ότι θα καταφέρουμε να οδηγήσουμε αυτό το εγχείρημα ως το τέλος, που είναι η ανατροπή του συστήματος εξουσίας που έχει εγκαθιδρυθεί στη Λάρισα εδώ και μια δεκαπενταετία και η εγκαθίδρυση ενός νέου μοντέλου όπου οι έννοιες της συλλογικότητας, της δημοκρατικής συγκρότησης των οργάνων, της διαφάνειας, του δημόσιου απολογισμού, της συμμετοχής και του ελέγχου από τον πολίτη είναι προαπαιτούμενα.
Στην εποχή της μεγαλύτερης και πολύπλευρης κρίσης που διέρχεται η χώρα μας και βιώνει με τραγικό τρόπο η πλειοψηφία των συμπολιτών μας, δεν έχουμε την πολυτέλεια για πειραματισμούς και προσωπικές στρατηγικές».
 
 

Κατηγορία Τοπικά Νέα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2013 14:59

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εκλογές Λάρισας: Νικητής Η Συμμετοχή Και Η Ενότητα Του Μάριου Ξηρομερίτη - Δημοτική Κίνηση "Νέ@ Λάρισα"
"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΑνατροπή Στο Δήμο Τώρα Με Το Νέο Μοντέλο Θέλει Ο Σούλτης Top of Page

Τοπικά Νέα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων