Σαββατο 6 Ιουλιου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Υπεγράφη Η Σύμβαση Για Υπαίθριο Θέατρο Στην Αιγάνη

Ιουλ 03, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Υπαίθριο Θέατρο θα κατασκευασθεί στην Αιγάνη, μέσω των Δημοσίων Επενδύσεων του  Προγράμματος Leader και η

σχετική σύμβαση, συνολικού ύψους 287.820  ευρώ  υπογράφηκε από την  Πρόεδρο της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) Leader – Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου και τον Δήμαρχο Τεμπών κ. Κ Κολλάτο,  παρουσία των Δημοτικών Συμβούλων Τεμπών κ. Γρηγ. Δήμου (ο οποίος εκπροσωπεί  τον Δήμο στο Δ.Σ. της ΑΕΝΟΛ)  και  Κ. Λανάρα, καθώς  και  του προέδρου του  Τ.Σ. Αιγάνης κ. Κ. Ζαφείρη.

Κατά την υπογραφή της σύμβασης,  η πρόεδρος της Ε.Δ.Π. Leader - αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Καραλαριώτου επεσήμανε συγκεκριμένα: «Ένα σημαντικό έργο χρηματοδοτείται μέσα από το Πρόγραμμα Leader  στον Δήμο Τεμπών. Αφορά στην κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στην περιοχή της Αιγάνης. Το θέατρο, που θα είναι χωρητικότητας 250 ατόμων, θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και μία πληθώρα ακόμη εκδηλώσεων.

Το εν λόγω έργο θα αναβαθμίσει την Αιγάνη, αλλά και συνολικά την ευρύτερη περιοχή, αποτελώντας πόλο έλξης για την πραγματοποίηση πολιτιστικών και άλλων δράσεων, με στόχο την ψυχαγωγία των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας.  και την ανόρθωση του πολιτιστικού μας επιπέδου συνολικά. Δίνουμε βαρύτητα στη διατήρηση και ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και κατά συνέπεια στην ανάπτυξη κουλτούρας και πολιτισμού στην περιοχή μας. Βεβαίως, η στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με όλους τους δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας - και στη συγκεκριμένη περίπτωση με τον Δήμο Τεμπών και τον Δήμαρχο κ. Κ. Κολλάτο – έχει ως κοινό στόχο την υλοποίηση δράσεων προς όφελος των συμπολιτών μας».
Από την πλευρά του, ο κ. Κολλάτος ανέφερε συγκεκριμένα: «Υπογράψαμε σήμερα τη σύμβαση εκτέλεσης εργασιών για το ανοικτό θέατρο στο Δ.Δ. Αιγάνης. Για το Δήμο Τεμπών η υλοποίηση του έργου είναι μία ακόμη πινελιά στον καμβά του πολιτιστικού μας δικτύου που ξεκινάει από το Συκούριο και φθάνει μέχρι την Αιγάνη. Φιλοδοξούμε το εν λόγω έργο  να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα του νομού, λόγω και της εγγύτητάς του με τα παράλια της Λάρισας. Να ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά την Περιφέρεια Θεσσαλίας  και την Πρόεδρο της ΕΔΠ Leader – Αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, καθώς και όλα τα στελέχη της ΑΕΝΟΛ για την άριστη και αρμονική συνεργασία, διότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε από κοινού στην ανάδειξη κι ενίσχυση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς». 

Στοιχεία για το υπαίθριο θέατρο
Το θέατρο θα έχει χωρητικότητα  250 άτομα και θα κατασκευαστεί με οπλισμένο σκυρόδεμα, ενώ θα αποτελείται από επτά διαζώματα ύψους 35cm και πλάτους 80cm. Προβλέπεται ακόμη η διαμόρφωση του περιβάλλοντος με κατασκευή διαδρόμου από οπλισμένο  σκυρόδεμα  και πλακόστρωση. Θα  τοποθετηθούν  ξύλινα παγκάκια και ξύλινα δοχεία απορριμμάτων. Τέλος, ο χώρος θα ηλεκτροφωτιστεί με φωτιστικά σώματα.
Η κατασκευή του υπαίθριου θεάτρου στην Αιγάνη εντάσσεται στη Δράση L321-2    του προγράμματος Leader:  «Χώροι άσκησης πολιτιστικών, αθλητικών, εκπαιδευτικών, περιβαλλοντικών δραστηριοτήτων καθώς και δραστηριοτήτων κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης, όπως κέντρα φροντίδας παιδιών προσχολικής ηλικίας, δημοτικές βιβλιοθήκες, ωδεία κλπ.»

Ετικέτες Καραλαριώτου    Κολλάτος   
Κατηγορία Τοπικά Νέα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Σκηνές... Ροκ Στο Περιφερειακό Συμβούλιο Για Ένα Ψήφισμα Μπορεί η σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου να είχε θέμα το Σχέδιο…
«Πράσινη» Οβίδα Του Κ. Σάββα Στον Θ. Πάγκαλο Το διαβάσαμε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό που έχει στο Facebook…
Τι... Μεγάλο Ετοιμάζεται Να Ανακοινώσει Η Αστυνομία; Πολλά και ενδιαφέροντα όσα είπε η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας σχετικά με…
Γίναμε Ανέκδοτο Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί…
Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤοπικα ΝεαΥπεγράφη Η Σύμβαση Για Υπαίθριο Θέατρο Στην Αιγάνη Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων