Κυριακη 5 Απριλιου 2015

Κυριακή Των Βαΐων

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Πώς Να Προστατεύσετε Το Δέρμα Σας Το Καλοκαίρι

Ιουλ 10
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(4 ψήφοι)

Ιδιαίτερα σκληρή με το δέρμα μπορεί να αποδειχθεί η έκθεση στον ήλιο, ενώ η συνεχής έκθεση στο νερό, ιδιαίτερα το θαλασσινό, μπορεί να το ξεράνει.

Όλοι γνωρίζουμε πόσο σημαντική είναι η προστασία του με το κατάλληλο αντηλιακό, συχνά όμως δεν δίνουμε προσοχή σε ορισμένες κρίσιμες “λεπτομέρειες”. 

Αναγκαίο λοιπόν είναι να επιλέγονται αντηλιακά που προστατεύουν από την UVA και από την UVB ακτινοβολία, με δείκτη προστασίας πάνω από 25 και για τις δυο ακτινοβολίες, δηλαδή να ελέγχεται ο δείκτης που αναγράφεται για την UVA αφού πολλές εταιρείες δεν διευκρινίζουν και ο αριθμός αυτός καλύπτει μόνο την UVB.

Επιπλέον, η δερματολόγος-αφροδισιολόγος Δρ. Κατερίνα Λαμπρινοπούλου συμβουλεύει:

Να αλείφετε με αρκετό αντηλιακό όλα τα σημεία του σώματος που θα εκτεθούν στον ήλιο χωρίς να ξεχάσετε τα αυτιά και το ντεκολτέ μισή ώρα πριν βγείτε από το σπίτι και να επαναλαμβάνετε κάθε 2 ώρες την επάλειψη, ανεξάρτητα από τον δείκτη προστασίας αν ιδρώσετε. Αν κολυμπήσετε, πρέπει να ξαναβάλετε αντηλιακό μόλις βγείτε ακόμη και αν αναφέρει ότι είναι ανθεκτικό στο νερό, καθώς η επισήμανση αυτή δείχνει ότι μας προστατεύει επαρκώς την ώρα που κολυμπάμε.

Να φοράτε αντηλιακό ακόμα κι αν έχει συννεφιά 

Αν έχετε λιπαρό δέρμα προτιμήστε τα oil-free αντηλιακά

Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα τότε επιλέξτε αντηλιακό χωρίς άρωμα και μόνο με φυσικά φίλτρα, 

Αν το δέρμα σας είναι ξηρό ή είστε σε μεγαλύτερη ηλικία φορέστε την ενυδατική σας και κατόπιν ένα αντηλιακό σε μορφή κρέμας. 

Οι κρέμες με βιταμίνη C, άλφα-αρβουτίνη και AHA μειώνουν την επιδείνωση των πανάδων, ενώ σε μερικές περιπτώσεις τις καλυτερεύουν.

H ενυδάτωση με κρέμα θα πρέπει να γίνεται μισή ώρα πριν από τη χρήση του αντιηλιακού. Το σώμα θα πρέπει να ενυδατώνεται έπειτα από κάθε ντους και να δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε γάμπες, χέρια και πλάτη που έχουν αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι. Προϊόντα που περιέχουν υδρόφιλα μόρια όπως η ουρία, το υαλουρονικό οξύ, η βρώμη, το cupuacu butter, η πανθενόλη είναι τα πιο κατάλληλα. Να προτιμάτε τις λοσιόν για το καλοκαίρι απ’ ότι τις κρέμες γιατί είναι λιγότερο λιπαρές και δεν προκαλούν θυλακίτιδα.

Αμάνικα μπλουζάκια, σορτς, εξώπλατα φορέματα είναι ο βασικός ρουχισμός του καλοκαιριού, που στην παραλία γίνεται ακόμη λιγότερος, εκθέτοντας σχεδόν κάθε εκατοστό του σώματος στον ήλιο. Εξαιτίας αυτών των συνηθειών όμως, αυξάνονται οι πιθανότητες να εκδηλωθούν διάφορου τύπου δερματίτιδες, με ορισμένα κοινά συμπτώματα όπως την ερυθρότητα του δέρματος και τον κνησμό. 

Όπως μας εξηγεί η Δρ. Κ. Λαμπρινοπούλου, η ερυθρότητα στα εκτεθειμένα στον ήλιο μέρη του σώματος, η ανάγλυφη υφή του δέρματος και ο κνησμός είναι τρία χαρακτηριστικά συμπτώματα που μπορεί να οφείλονται σε φωτοδερματίτιδα όπως είναι το πολύμορφο εκ φωτός. Η φωτοτοξική εμφανίζεται αποκλειστικά στα εκτεθειμένα μέρη με έντονη ερυθρότητα και περισσότερο καύσος παρά κνησμό. Η φωτοαλλεργική δερματίτιδα εμφανίζεται και στα κοντινά στα φωτοεκτεθειμένα σημεία με περισσότερο κνησμό και λιγότερη ερυθρότητα. Η φυτο-φωτοδερματίτιδα εμφανίζεται μετά από επαφή του δέρματος με ορισμένα φυτά και έπειτα από έκθεση στον ήλιο. Για την αντιμετώπιση των παραπάνω περιπτώσεων χορηγούνται κορτιζονούχες κρέμες και αντιισταμινικά.

Η συχνότερη αλλαγή που παρατηρείται λόγω της επίδρασης του ήλιου είναι το μέλασμα (οι γνωστές μας πανάδες). Δεν πρόκειται για δερματική πάθηση, αλλά για αισθητική αλλοίωση που εκδηλώνεται από την υπερβολική συγκέντρωση της μελανίνης. Σχηματίζεται σε διάφορα σημεία ιδιαίτερα στο μέτωπο, στο άνω χείλος και στα μάγουλα. Η καθημερινή και τακτική χρήση αντηλιακής κρέμας βοηθάει στην αποφυγή τους.

Η αντιμετώπιση των πανάδων σε επιφανειακά στρώματα του δέρματος αντιμετωπίζονται με συνδυασμό λευκαντικών ουσιών και απολεπιστικών παραγόντων (peelings). Μεγάλη βοήθεια προσφέρουν και τα μηχανήματα που κάνουν απόξεση, όπως οι συσκευές με μικροκρυστάλλους. Τα σύγχρονα μηχανήματα Laser με κύριο εκπρόσωπο το fractional CO2 δίνουν λύση σε αρκετές περιπτώσεις. 

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες δερμα    αντηλιακό   
Κατηγορία Υγεία

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING: Νομοθέτηση Τώρα! Του Κωνσταντίνου Γ. Νούσιου Δικηγόρος, Περιφερειακός Σύμβουλος Θεσσαλίας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΥγείαΠώς Να Προστατεύσετε Το Δέρμα Σας Το Καλοκαίρι Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων