Δευτερα 10 Ιουνιου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Μήνυση Κατά Του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ!

Ιουν 07, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μήνυση κατά του Έλληνα αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχάλη Κωσταράκου κατέθεσαν ο αντισυνταγματάρχης Α.Τσουκαράκης

και ο αρχικελευστής Α. Τσάκαλος (!).

Οι δύο αυτοί αξιωματικοί είναι  ο Πρόεδρος και ο Γενικός Γραμματέας του Συνδέσμου Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών των Ενόπλων Δυνάμεων ο οποίος όμως απαρτίζεται από πολύ λίγα μέλη . Κατηγορούν τον Έλληνα  αρχηγό ΓΕΕΘΑ  για υπέρβαση πειθαρχικής εξουσίας καθώς όπως ισχυρίζονται τους έριξε 10ημερη φυλάκιση μετά από  μετά από έγγραφο που του απέστειλαν και με το οποίο τον ρωτούσαν εάν θα γίνουν περαιτέρω μειώσεις, απολύσεις στελεχών και αλλαγές προς το χερότερο των ασφαλιστικών – συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των στρατιωτικών.

Οι δύο στρατιωτικοί βασίζονται σε νομικές διατάξεις, τόσο του Ελληνικού όσο και του Ευρωπαϊκού Δικαίου.

Στη μήνυσή τους σημειώνεται  ότι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ θα μπορούσε να προσφύγει στην εξειδικευμένη νομική υπηρεσία που τον υποστηρίζει νομικά ως θεσμό, για να διερευνήσει τα νομικά θέματα που του έθεσαν, αλλά αυτός παρέλειψε να το κάνει και να λάβει σαφή θέση επί αυτών.

  Όπως προβλέπεται σε περίπτωση που ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ παραπεμφθεί σε δίκη, δικάζεται από τον Αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου, ο οποίος ίσως είναι ένας από τους 33 Αρεοπαγίτες που «άναψαν» το “πράσινο φως” για την λειτουργία ενώσεων όπως ο ΣΥΣΜΕΔ στις ΕΔ, με την υπ΄ αριθμ. 3/2012 απόφασή του.

Ο αντισυνταγματάρχης Α.Τσουκαράκης  σε δήλωσή του γιατί καταφέρεται εναντίον του αρχηγού ΓΕΕΘΑ υποστηρίζει:

«Θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας με κάθε νομικό μέσο που έχουμε και θα διεκδικήσουμε την αξιοκρατία για τους συναδέλφους μας, η οποία πρέπει να παραμείνει μακριά από προσωπικές αντιδικίες, αντιπαραθέσεις και κομματικές παρεμβολές. Διεκδικούμε την εφαρμογή των δικαστικών αποφάσεων.

Οφείλουμε να βλέπουμε μπροστά με ανοικτά μάτια και να βαδίζουμε προς το μέλλον έντιμα ως μέλη μιας δημοκρατικής και δικαιοκρατούμενης Πολιτείας, που ευελπιστούμε ότι παραμένει ακόμη η Χώρα μας. Οπισθοδρομικές σκέψεις, κινήσεις και ενέργειες πρέπει να απομακρυνθούν από όλες τις πλευρές. Πιστεύουμε ότι πολύ σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες προσφυγές στην ποινική δικαιοσύνη αναμένοντας τις μεταθέσεις του προσωπικού και τη μη εφαρμογή των θεσμοθετημένων κανόνων. Σε κάθε περίπτωση πρέπει να επικρατήσει η σύνεση και η ψυχραιμία, από όλες τις πλευρές. Όχι βαστικές κινήσεις πανικού».

 Στα ίδια πλαίσια κινήθηκε και η απάντηση του Γεν. Γραμματέα του ΣΥΣΜΕΔ, Αρχικελευστή Α. Τσάκαλου: «Οφείλουμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας με το νομικό οπλοστάσιο που μας παρέχει η Πολιτεία και έναντι οποιουδήποτε τα θίγει. Αν και στρατιωτικοί δικαιούμεθα τους καρπούς των εγγυήσεων που μας παρέχει το Σύνταγμα, τις οποίες πρέπει να σεβόμαστε όλοι μας. Προσωπικές αντιδικίες και αντιπαραθέσεις δεν μας αγγίζουν και παραμένουν μακριά από εμάς».   

Πηγή: Newpost.gr

Ετικέτες Μήνυση    αξιωματικοί    αρχηγός   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τηλεφώνημα Τζανακούλη Σε Αρβανιτόπουλο Για ΣΤΕΓ- Πάλι Ο Δήμαρχος Θα «Καθαρίσει»; Την αντίδρασή του για την μεταφορά της έδρας της ΣΤΕΓ από τη…
Από Τη Λάρισα Η «Πράσινη» Απάντηση Για Τους Πλειστηριασμούς Μείζον ζήτημα και μεταξύ των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ανέκυψε από…
Nέα Δομή Των Ενόπλων Δυνάμεων: "Ώδυνεν Όρος Έτεκεν Μυν" (Κοιλοπόνεσε το βουνό και γέννησε ποντίκι) Του Γιάννη Ταφύλλη*
Πλαστές Προϋπηρεσίες Για Παράνομες Προσλήψεις Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων…
Μοιράζει Καρέκλες Ο «Μικρός Πρωθυπουργός»; Άργησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός να φτάσει στα εγκαίνια της…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΕλλαδαΜήνυση Κατά Του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ! Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων