Δευτερα 24 Ιουνιου 2013

Αγίου Πνεύματος, Κορίνα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Στο Εδώλιο 32 Γιατροί Στις Σέρρες

Μαρ 28, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου κάθισαν σήμερα 32 γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών,

δύο πρώην διοικητές, και δύο διοικητικοί υπάλληλοι με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Γιατροί και διοικητικοί υπάλληλοι βρέθηκαν κατηγορούμενοι μετά από αυτεπάγγελτη διαδικασία που άσκησε η εισαγγελέας Σερρών όταν της επιδόθηκε το 2005 η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών, σύμφωνα με την οποία οι γιατροί σε Γενική τους Συνέλευση ψήφισαν ομόφωνα για πρόεδρο του ΕΣΥ Σερρών γιατρό σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν ποινικές αποφάσεις.

Η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των 32 ιατρών βασίστηκε όπως υποστήριξαν σήμερα οι γιατροί, σε επιστημονικά και δεοντολογικά κριτήρια και στην ανταπόκριση στο ιατρικό επάγγελμα και όχι στα νομικά κωλύματα που εκκρεμούσαν σε βάρος του ιατρού.

Για παράβαση καθήκοντος κατηγορούνται και δύο πρώην διοικητές του Γενικού Νοσοκομείου Σερρών, ο ένας γιατί κατά την περίοδο της διοίκησής του το 2005 υπέγραψε την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των ιατρών και η δεύτερη γιατί κατά την ανάληψη των καθηκόντων της το 2007 δεν κίνησε τη διαδικασία πειθαρχικού για τον διευθυντή του ΕΣΥ Σερρών παρότι υπήρχε ήδη η εισήγηση του τμήματος επιθεωρητών.

Η διαδικασία της εκδίκασης της υπόθεσης θα ολοκληρωθεί αύριο. Στο μεταξύ με ελάχιστους γιατρούς λειτούργησε σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών, καθώς επίσχεση εργασίας συνεχίζει το 70% των ειδικευόμενων ιατρών.

 

Πηγή: zougla.gr

Ετικέτες Γιατροί    Σέρρες    ΕΣΥ    ποινικά    Κατηγορούμενοι   
Κατηγορία Ελλάδα
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 21:25 Διαβάστηκε 59 φορές

Σχετικά Άρθρα

  • «Αναζητούμε Τις Βέλτιστες Λύσεις Για Το ΓΝΛ»

    Απάντηση στα ζητήματα που έθεσε με πρόσφατη συνέντευξη τύπου

  • Κρατούν Τους Επίορκους Στο ΕΣΥ, Για Να Μην Κλείσουν Τα Νοσοκομεία!

    Περισσότερες από 500 πειθαρχικές υποθέσεις βρίσκονται... χαμένες στο λαβύρινθο των υπηρεσιακών συμβουλίων του ΕΣΥ

  • Επιχείρηση Κατατρομοκράτησης Καταγγέλλουν Οι Γιατροί Του ΓΝΛ

     

    Όλο και περισσότερο οξύνεται η κόντρα γιατρών με τις διοικήσεις της 5ης Υγεινομικής Περιφέρειας και του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

  • Φεύγουν Οι Γιατροί (Και) Από Τη Λάρισα: 84 Μετανάστευσαν Τον Τελευταίο Χρόνο!

    Στο τέλος θα μείνουμε χωρίς γιατρούς στην Ελλάδα! Τα νούμερα είναι απίστευτα και συνάμα αμείλικτα:

    250% αύξηση της μετανάστευσης στον ιατρικό κλάδο, 4.000 γιατροί μόνο από την Αθήνα έχουν φύγει στο εξωτερικό τα τελευταία τρία χρόνια ενώ από τη Λάρισα τα μάζεψαν και έφυγαν 84 γιατροί τον τελευταίο χρόνο! Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας που κάνει λόγο για επαγγελματική γενοκτονία στον κλάδο:

    "Ρεκόρ μετανάστευσης στον ιατρικό κλάδο καταγράφηκε το πρώτο τρίμηνο του 2013 (αύξηση 250%), σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2012.

    Νέοι γιατροί κάτω των 40 ετών, που ξεκίνησαν με όνειρα το λειτούργημα-επάγγελμα τους, μεταναστεύουν πια στη Γερμανία, αλλά και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Μόνον απ’ τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας το 2012 και μέχρι τις αρχές του 2013 έχουν μεταναστεύσει 84 γιατροί (40 ειδικευμένοι και 44 χωρίς ειδικότητα), ενώ απ’ τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών 4000 περίπου την τελευταία τριετία. Απ’ τους 110 αποφοιτήσαντες απ’ την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Κρήτης, πάνω απ’ τους μισούς βρίσκονται ήδη στο εξωτερικό.

    Ενδεικτικό της κατάστασης γενικότερα είναι το γεγονός ότι, την τελευταία πενταετία, πενταπλασιάστηκε ο αριθμός των γιατρών που εξαναγκάστηκε σε μετανάστευση.

    Τροφοδοτούμε πλέον με τρομακτικούς ρυθμούς το μεταναστευτικό ρεύμα, αφήνοντας τη χώρα γυμνή από επιστημονικό προσωπικό, μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις υψηλής εξειδίκευσης, που θα αποτελούσε την κινητήρια δύναμη ανάπτυξης του τόπου. Η Ελλάδα χρειάζεται, όσο ποτέ άλλοτε, τους νέους επιστήμονες και γενικά την νεολαία της, που σήμερα αποτελούν τα θύματα της οικονομικής κατάρρευσης, για να ξαναχτίσει τα επόμενα χρόνια.

    Απ’ την άλλη μεριά, οι ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας, που αυτή τη στιγμή καταρρέει, είναι τραγικές. Λείπουν 6.500 γιατροί απ’ το ΕΣΥ και 10.000 περίπου απ’ τον ΕΟΠΥΥ, καθόσον οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού αποτελούν πλέον παρελθόν.

    Οι θλιβερές αυτές διαπιστώσεις, οδηγούν την νέα γενιά γιατρών, που καλείται να επιλέξει μεταξύ ανεργίας και ξενιτιάς, σε «επαγγελματική γενοκτονία».

    Καλούμε για μια ακόμα φορά τους κυβερνητικούς αρμοδίους, να εκπονήσουν το συντομότερο δυνατόν ένα αξιόπιστο Υγειονομικό Χάρτη της χώρας, που θα συμπεριλαμβάνει αφενός μεν μια οργανωμένη ΠΦΥ, αφετέρου δε θα προβλέπει την ενίσχυση των δημόσιων δομών υγείας, ιδιαίτερα της περιφέρειας και ειδικότερα των νησιώτικων και ακριτικών περιοχών, αξιοποιώντας το σύνολο του υπάρχοντος ιατρικού δυναμικού."

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

«Πράσινη» Οβίδα Του Κ. Σάββα Στον Θ. Πάγκαλο Το διαβάσαμε πριν από λίγη ώρα στον λογαριασμό που έχει στο Facebook…
Τι... Μεγάλο Ετοιμάζεται Να Ανακοινώσει Η Αστυνομία; Πολλά και ενδιαφέροντα όσα είπε η τοπική ηγεσία της Αστυνομίας σχετικά με…
Γίναμε Ανέκδοτο Ο πατέρας του νέου, πλούσιος πολιτικός με μεγάλη δύναμη στην κυβέρνηση, απειλεί…
Στην Υγειά Μας Βρε Παιδιά... Χάσαμε Τα Σανέλ Της Στάη! Χτές τα συναισθήματα μου ήταν ανάμεικτα. Σήμερα νευριάζω με όλο αυτό που…
Τι Θα Κάνουν Νασιώκας, Φλωρίδης, Παπαδόπουλος; Μία από τις παρουσίες που σχολιάστηκε έντονα στην εκδήλωση για το βιβλίο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΣτο Εδώλιο 32 Γιατροί Στις Σέρρες Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων