Κυριακη 27 Ιουλιου 2014

Παντελής

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Αλεξία Έβερτ Κατά Εφοπλιστή Θέμη Πετράκη: Ήθελε Να Πληρώσω Με Αίμα Τη Φεράρι Του

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το τροχαίο στο Κολωνάκι με τη Ferrari, η επίθεση του εφοπλιστή στην Α. Έβερτ και οι "κρατούμενοι" δημοσιογράφοι

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταδικάζει όσα πρωτοφανή συνέβησαν τη Δευτέρα εναντίον των ρεπόρτερ Φρίξου Δρακοντίδη, William Faithful και Γιώργου Κοίλιαρη, οι οποίοι κάλυψαν τροχαίο ατύχημα στο Κολωνάκι.

Οι συνάδελφοι, στην προσπάθειά τους να καλύψουν το γεγονός, δέχτηκαν επίθεση και προπηλακισμούς τόσο από τον εμπλεκόμενο στο τροχαίο ατύχημα εφοπλιστή Θέμη Πετράκη, όσο και από σωματοφύλακές του.

Στη συνέχεια αστυνομικοί, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, οδήγησαν τους συναδέλφους στο αστυνομικό τμήμα, «έσβησαν» φωτογραφίες από το ατύχημα και τους κλείδωσαν σε ένα δωμάτιο.

Την ίδια ώρα, οι σωματοφύλακες κυκλοφορούσαν ανενόχλητοι και οπλισμένοι μέσα στο αστυνομικό τμήμα.

Τελικά, οι συνάδελφοι αφέθηκαν ελεύθεροι αργά τη νύχτα. Προκαλεί, όμως, τεράστια κατάπληξη η συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, οι οποίοι εμποδίζουν το δημοσιογραφικό έργο και ανέχονται προπηλακισμούς και φραστικές επιθέσεις κατά εκπροσώπων του Τύπου.

Νεότερη εξέλιξη: ΕΔΕ, από το αρχηγείο της ΕΛΑΣ

Ζητούμε από τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης να λάβει αμέσως μέτρα. Είναι ανεπίτρεπτο σε ένα δημοκρατικό καθεστώς να δίδεται η εντύπωση ότι η οικονομική ισχύς επιτρέπει την ανάρμοστη και προσβλητική συμπεριφορά κατά πολιτών και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με το Έθνος, η Αλεξία Έβερτ κατέθεσε μήνυση κατά του εφοπλιστή Θέμη Πετράκη για σωματική και λεκτική βία, ενώ εκείνος της υπέβαλε γραπτώς τη συγγνώμη του.

Στην έγγραφη δήλωση συγγνώμης του κ. Πετράκη παραδέχεται ότι συμπεριφέρθηκε με άσχημο τρόπο στην κ. Έβερτ, όχι όμως και πως τη χτύπησε.

Αιτία ήταν το τρακάρισμα με υπαίτια την κυρία Έβερτ στο στενό των οδών Σπευσίππου και Ηροδότου στο Κολωνάκι. Το τζιπ της Αλεξίας Έβερτ έπεσε πάνω στην παράνομα σταθμευμένη Ferrari του εφοπλιστή και προκάλεσε ζημιές στο αριστερό φτερό.

Αμέσως μετά το τρακάρισμα, κατέβηκε ο εφοπλιστής στο πεζοδρόμιο και άρχισε να προπηλακίζει την Αλεξία Έβερτ.

"Αν δεν ήταν ο σωματοφύλακάς του, θα με είχε χτυπήσει πολύ σοβαρά. Για περισσότερα από 10 λεπτά με έβριζε, απειλούσε την οικογένειά μου και αφού πέταξε ένα ογκωδέστατο βιβλίο, ήρθε κατά πάνω μου και με πέταξε στο έδαφος.

Μετά με άρπαξε, ήταν εκτός εαυτού. Ευτυχώς που ο σωματοφύλακάς του μας χώρισε γιατί αλήθεια θα με είχε λιώσει. Ήταν εκτός εαυτού. Ακόμα και η κοπέλα του ήταν αυθάδης, φώναζε και έλεγε συνεχώς ψέμματα στις Αρχές.

Φέρθηκε σαν αλήτης. Παραπονιόταν για τη Ferrari του ότι κοστίζει 150.000. Ήθελε να πληρώσω με αίμα τη Ferrari του", σημειώνει η Αλεξία Έβερτ.

Ένα ακόμα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε ανάμεσα στους δημοσιογράφους της εφημερίδας Πρώτο Θέμα και τις αστυνομικές αρχές.

Όπως καταγγέλλουν ο δημοσιογράφος Φρίξος Δρακοντίδης και ο φωτογράφος William Faithful δέχτηκαν φραστική επίθεση από τον εφοπλιστή και τους άνδρες ασφαλείας του.

Οι αστυνομικοί υπάκουσαν στις εντολές του νεαρού εφοπλιστή και τους οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα χωρίς να υπάρχει κάποιος νομικός λόγος, ενώ αρχιφύλακας άρπαξε το κινητό δημοσιογράφου και το κλείδωσε στα αστυνομικά γραφεία, αναγκάζοντάς τον να σβήσει το βίντεο.

Ταυτόχρονα απομόνωσε σε άλλο δωμάτιο τον δημοσιογράφο και τον φωτογράφο που αντιδρούσαν στη διαγραφή του βίντεο.

Όλοι τελικά αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από τρεις ώρες.

Πηγή: ΕΣΗΕΑ, Ελεύθερος Τύπος, Πρώτο Θέμα

Ετικέτες Τροχαίο    ΕΣΗΕΑ    κολωνακι    εβερτ   
Κατηγορία Ελλάδα
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 14 Μαΐου 2014 00:06

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Κριτική Σκέψη Και "Παραμυθοανατροπές" Στο Σχολείο (Εκπαιδευτικό Άρθρο Της Γλυκερίας Βουλάγκα, Εκπ/κός Πρωτ/θμιας Εκπ/σης - Απόφοιτος Α.Π.Θ)
Σ Α Ρ Α Κ Α Τ Σ Α Ν Α Ι Ο Ι, Στα Αχνάρια Της Μακρόχρονης Ιστορίας Τους... Γράφει ο Νίκος Ζυγογιάννης, Καθηγητής - Πρ.προεδρος Πανελλ.Σ.Σαρακατσαναίων (με αφορμή το Πανελλήνιο…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΑλεξία Έβερτ Κατά Εφοπλιστή Θέμη Πετράκη: Ήθελε Να Πληρώσω Με Αίμα Τη Φεράρι Του Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων