Παρασκευη 17 Απριλιου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Πληρωμένη Απάντηση Του Γεωργιάδη Στη Χαριλάου Τρικούπη Για Το Εισιτήριο Των 5 Ευρώ

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Σε σχέση οργής έχει μετατραπεί η κυβερνητική συνεργασία ΠΑΣΟΚ και Άδωνι Γεωργιάδη και κάποιοι μιλούν πλέον για βεντέτα

του υπουργού με παράγοντες της Χαριλάου Τρικούπη. 

Την τελευταία αφορμή για την σύγκρουση Άδωνι -ΠΑΣΟΚ έδωσε η αιφνιδιαστική επιβολή του 5ευρου στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ την ώρα που η λειτουργία τους βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο και μάλιστα ενώ το μέτρο επεκτεινόταν ακόμη και στις συνταγογραφήσεις. 

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως αιφνιδιάστηκε από την πρωτοβουλία του Γεωργιάδη και μάλιστα μέσα στην Κυριακή καταγράφηκαν εκρηκτικά τηλεφωνήματα ανάμεσα στον υπουργό και στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη. 

Στην Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για απίστευτη επιπολαιότητα του υπουργού Υγείας καθώς όπως λένε στο τέλος αναγκάστηκε να υιοθετήσει και τις δύο προτάσεις του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή το μέτρο να μην αφορά τις συνταγογραφήσεις και επίσης να μην εφαρμοστεί στο μεταβατικό στάδιο των ΠΕΔΥ. 

Η νέα... πρωτοβουλία του Άδωνι Γεωργιάδη εξόργισε τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τον επιπρόσθετο λόγο-όπως λένε- ότι ο υπουργός τούς είχε "ξεγελάσει" και στην περίπτωση του εισιτηρίου των 25 ευρώ για όσους κάνουν εισαγωγή στα νοσοκομεία την ώρα που τούς διαβεβαίωνε ότι θα το αναθεωρήσει. 

Τελικώς τότε έπειτα από τελεσιγραφική παρέμβαση Βενιζέλου ακολούθησε εντολή Σαμαρά προς τον Άδωνι Γεωργιάδη να αποσύρει τα 25 ευρώ κάτι που δεν άρεσε καθόλου στον υπουργό Υγείας. 

Σύμφωνα με πήγες από τη Χαριλάου Τρικούπη ο κ. Γεωργιάδης προσπάθησε με το 5ευρω να πάρει την ρεβάνς και μάλιστα στην δική του ανακοίνωση αφήνει σκοπίμως μερικά σημεία ασαφή ως προς τι τελικώς θα επισυμβεί μόνο και μόνο για λόγους εντυπώσεων. 

Τις επόμενες ώρες αναμένεται και συνάντηση Άδωνι και αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ. 

Πάντως ο Υπουργός Υγείας ενοχλημένος από την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ έδωσε πληρωμένη απάντηση, τονίζοντας ότι θεσμοθετήθηκε επί κυβέρνησης Παπανδρέου. 

Όπως ισχυρίστηκε, πράγματι το 5ευρω ισχύει στα κέντρα υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων και ψηφίστηκε επί Γιώργου Παπανδρέου. 

«ΠΑΣΟΚ καταπράσινο μόνο του, σκέτη κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ», ανέφερε χαρακτηριστικά, συμπληρώνοντας με έμφαση ότι η σχετική απόφαση δεν ελήφθη ούτε επί Παπαδήμου ούτε επί Σαμαρά. 

«Μπαίνοντας τα πολυιατρεία στο υπόλοιπο σύστημα υγείας υιοθετούν και τους υπόλοιπους νόμους του ΕΣΥ, που είναι το 5ευρω», εξήγησε ο υπουργός Υγείας και επέμεινε: «Δεν έχω θεσμοθετήσει κανένα 5ευρω. Διάβασα ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ για νόμο του ΠΑΣΟΚ» τόνισε σε τηλεφωνική παρέμβαση του στο MEGA. 

Εξάλλου, ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε ότι στην πράξη στα νοσοκομεία σε ποσοστό 50% το εισιτήριο δεν καταβάλλεται (λόγω οικονομικής αδυναμίας των ασθενών) για να συμπληρώσει: «Κάνουμε μία τόσο μεγάλη φασαρία για ένα μέτρο που καλά καλά δεν λειτουργεί» 

«Προτιμούμε στην Ελλάδα να γκρινιάζουμε παρά να συνεννοούμαστε», κατέληξε. 

Ο υπουργός Υγείας υποστήριξε ότι τα πέντε ευρώ δεν επηρεάζουν τη συνταγογράφηση, καθώς οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να λαμβάνουν συνταγές δωρεάν, είτε στους 2.500 συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ, είτε στους 2.500 οικογενειακούς ιατρούς. Τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί τα πολυιατρεία να αναλάβουν την συνταγογράφηση.

 

Πηγή: newpost.gr

Ετικέτες Γεωργιάδης    ΠΑΣΟΚ    ΠΕΔΥ   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Η Δίκη Του Ιησού Γράφει Ο Στυλιανός Σούρλας
Περί ...Καταθεσιολογίου Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης
''Έτσι Φτάσαμε Στον Δημοσιονομικό Εκτροχιασμό Του 2009'' Του Φίλιππου Σαχινίδη Στην ''ΗΜΕΡΗΣΙΑ''
Παγίδες Στο «Καμουφλαρισμένο» Έντυπο Ε1 Γράφει Ο Γιαννακός Δημήτρης (Λογιστής-Φοροτεχνικός)
Όλα Όσα Πρέπει Να Ξέρετε Για Τις Φορολογικές Δηλώσεις Του Δημήτρη Γιαννακού (Λογιστής - Φοροτεχνικός)
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΠληρωμένη Απάντηση Του Γεωργιάδη Στη Χαριλάου Τρικούπη Για Το Εισιτήριο Των 5 Ευρώ Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων