Παρασκευη 11 Οκτωβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Πρόβλεψη - Σοκ Για 34% Ανεργία Το 2016 Από Τη ΓΣΕΕ

Οκτ 03, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ για την ανεργία στη χώρα μας. Σύμφωνα με έρευνα εκτιμάται πως η ανεργία θα

εκτιναχθεί στο 34% έως το 2016.
Όπως αναφέρει η έρευνα από τον Οκτώβριο του 2008 έως σήμερα έχουν χαθεί περίπου 1.000.000 θέσεις απασχόλησης, ενώ το 27,4% που καταγράφηκε ως ποσοστό ανεργίας τον περασμένο Μάρτιο από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ), είναι το υψηλότερο που έχει υπάρξει τα τελευταία 30χρόνια σε χώρα του δυτικού κόσμου.
Όπως αναφέρεται στην έκθεση σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat κατά το 2013, ο αριθμός των ανέργων θα ανέλθει σε περίπου 1,35 εκατομμύρια άτομα (μέσο ετήσιο επίπεδο) και θα είναι υπερδιπλάσιος του αντίστοιχου αριθμού το 2010.
Ο αριθμός των εργαζομένων, το 2008 και το 2009, ανερχόταν σε 4,8 εκατομμύρια άτομα ενώ το 2013 ήταν μόλις 3,9 εκατομμύρια. Μετά από την συνεχή πτώση ης ανεργίας για οκτώ χρόνια (2001-2008), το ποσοστό ανεργίας αυξήθηκε δραματικά κατά το 2009-2013 στο 27,0% σε μέσο επίπεδο. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, το ποσοστό ανεργίας πρόκειται να μειωθεί κατά το 2014 στο 26,0% (σε μέσο ετήσιο επίπεδο). Οι εκτιμήσεις του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ είναι πιο απαισιόδοξες, προβλέποντας την ανεργία κατά το 2013 να αυξηθεί από 24,2% το 2012 στο 29%-30% και το 2014 στο 31,5%.
To Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΣΕ υποστηρίζει ότι «η συνέχιση της ασκούμενης πολιτικής από την ελληνική κυβέρνηση και την τρόικα θα εξακολουθήσει να έχει οδυνηρές συνέπειες στο ΑΕΠ και στην απασχόληση τα επόμενα χρόνια. Αντίθετα εκτιμά ότι, η εφαρμογή ενός αναπτυξιακού σχεδίου, που το συγκρίνει με το "σχέδιο Μάρσαλ" που θα χρηματοδοτούνταν από οργανισμούς της ΕΕ, όπως η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θα μπορούσε να οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε τροχιά ανάκαμψης».
Αλλάζουν τα κριτήρια για το επίδομα ανεργίας
Την ίδια ώρα αναμένεται να αλλάξουν από την 1η Ιανουαρίου του 2014 τα κριτήρια χορήγησης του επιδόματος ανεργίας. Συγκεκριμένα αναμένεται να μειωθούν από 450 σε 400 οι ημέρες επιδότησης σε διάστημα τετραετίας. Έτσι όσοι άνεργοι συμπληρώνουν την προηγούμενη τετραετία από την υποβολή αίτησης για χορήγηση επιδόματος ανεργίας, 400 ημέρες επιδότησης, θα χάνουν το δικαίωμα της χορήγησης του επιδόματος ανεργίας που φθάνει τα 360 ευρώ το μήνα.
Πηγή: newpost.gr

Ετικέτες ανεργία    προβλεψη   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

  • Επιδόματα Ανεργίας Με Νέα Αυστηρότερα Κριτήρια

    Αυστηρότερα γίνονται από τη νέα χρονιά τα κριτήρια για τη χορήγηση του επιδόματος ανεργίας, με τις αλλαγές να επηρεάζουν, κατά κύριο λόγο, τους εποχικά εργαζόμενους.
    Οι πρώτες παρεμβάσεις έγιναν στην αρχή της φετινής χρονιάς και με βάση τη νομοθεσία, το δεύτερο «κύμα» αλλαγών θα τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2014.
    Συγκεκριμένα, από την επόμενη χρονιά, τα ημερήσια επιδόματα ανεργίας, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, δεν είναι δυνατόν να είναι περισσότερα των 400. Δηλαδή, θα προστίθενται οι ημέρες επιδότησης που έχουν πραγματοποιηθεί, τα τέσσερα χρόνια που προηγήθηκαν από την αίτηση.
    Σε περίπτωση που μέσα στην τετραετία, ο άνεργος έχει επιδοτηθεί για χρονικό διάστημα μικρότερο των 400 ημερήσιων επιδομάτων, θα μπορέσει να επιδοτηθεί.
    Η επιδότηση θα είναι ανάλογη με τις ημέρες που απομένουν μέχρι τη συμπλήρωση των 400. Για παράδειγμα, σε περίπτωση που η επιδότηση αρχίζει από τις 3 Ιανουαρίου 2014 και βάσει των ημερών ασφάλισης που συγκεντρώνει ο άνεργος, το συγκεκριμένο διάστημα, δικαιούνταν 12μηνη επιδότηση (300 ημερήσια επιδόματα ανεργίας).
    Για το συγκεκριμένο ασφαλισμένο, ελέγχεται πόσα ημερήσια επιδόματα ανεργίας χορηγήθηκαν από 3 Ιανουαρίου 2010 μέχρι 3 Ιανουαρίου 2014. Σε περίπτωση που έχει πάρει 350 ημερήσια επιδόματα, ο αριθμός αυτός αφαιρείται από το 400 που είναι το νέο όριο. Δηλαδή, θα περιοριστεί σε 50 ημ. επιδόματα ανεργίας (αντί για 300). Φέτος, δεν δικαιούται επίδομα ένας άνεργος που είχε πάνω από 450 ημέρες επιδότησης, την τελευταία τετραετία. Οι αλλαγές αυτές αγγίζουν τους εποχικά εργαζόμενους, που χάνουν το δικαίωμα επιδότησης, αν ξεπεράσουν το «πλαφόν» που έχει τεθεί.
    Πηγή: greekmoney.gr

  • Είμαστε Πρωταθλητές Στην... Ανεργία

    Τη χειρότερη επίδοση εμφανίζει η Ελλάδα στην ανεργία, με την Ισπανία να καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση.

  • 800 Ακόμα Εργαζόμενοι Στην Ανεργία Από Το Λουκέτο Στα Sprider Stores

    Το κλείσιμο από 1η Οκτωβρίου των Sprider Stores Α.Ε. που έχει ως αποτέλεσμα την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων της -και της Λάρισας-,

  • Ποιους Έλληνες Έχει Χτυπήσει Περισσότερο Η Ανεργία

    Οι γυναίκες, όσοι βρίσκονται στην ηλικία από 30 έως 54 ετών και όσοι διαθέτουν  μόνο απολυτήριο Λυκείου φαίνεται

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Η Ώρα Της Αλήθειας Παρέμβαση του Γιώργου Σούλτη, επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» για τις δημοτικές εκλογές
Δημοκρατία Και Δικαιοσύνη Μαζί Στην Εντατική Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΠρόβλεψη - Σοκ Για 34% Ανεργία Το 2016 Από Τη ΓΣΕΕ Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων