Παρασκευη 11 Οκτωβριου 2013

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Εγκαταλείπουν Και Οι Τελευταίοι Εκδρομείς - Αυξημένη Η κίνηση Με Οχήματα

Αυγ 15, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

όπως άλλες εποχές, μιας που η οικονομική κρίση, αλλά και η τιμή των καυσίμων δεν επιτρέπει και πολλές μετακινήσεις.

Σύμφωνα με εκπροσώπους τουριστικών πρακτορείων αναμένεται η φετινή καλοκαιρινή σεζόν να κλείσει θετικά για τον τουρισμό καθώς τον Αύγουστο θα κορυφωθεί η τουριστική κίνηση.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από τα αεροδρόμια και τα λιμάνια της χώρας που τροφοδοτούν τα νησιά μας με ξένους επισκέπτες, λιγότεροι σε σχέση με πέρυσι όμως οι Έλληνες επισκέπτες. 
Ελαφρώς αυξημένη η «έξοδος» με οχήματα

Σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, ομαλά διεξάγεται η κίνηση στα δυο μεγάλα εθνικά δίκτυα Αθηνών- Κορίνθου και Αθηνών-Λαμίας για τις διακοπές του Δεκαπενταύγουστου και ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με πέρυσι. 

Επί ποδός βρίσκεται η Τροχαία, η οποία έχει προχωρήσει στη λήψη έκτακτων μέτρων στο εθνικό δίκτυο, ενώ από τις 16:00 (14/8) έχει τεθεί σε ισχύ η απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου.

Το newpost επικοινώνησε με την «Νέα Οδό» που ελέγχει το τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας και ζητήσαμε να μας δώσουν στοιχεία για τον αριθμό διελεύσεων την παραμονή Δεκαπενταύγουστου (Τετάρτη).  Από τις 6 τα ξημερώματα έως τις 18.00 το απόγεμα της Τετάρτης είχαν κινηθεί από το σταθμό διοδίων στις Αφίδνες 22.921 οχήματα ενώ την ίδια ακριβώς μέρα και το ίδιο χρονικό διάστημα το 2012, είχαν κινηθεί 21.375 οχήματα, δηλαδή 1.546 οχήματα περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.
Στα περσινά επίπεδα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά

Στα περσινά επίπεδα με μια μικρή πτώση η επιβατική κίνηση καταγράφεται στο λιμάνι του Πειραιά, που ίσως να οφείλεται και στα ακριβά ακτοπλοϊκά εισιτήρια.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο newpost, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά για την επιβατική κίνηση, παραμονή δεκαπενταύγουστου μετακινήθηκαν από το λιμάνι 35.000 επιβάτες με προορισμό το Αιγαίο και τον  Αργοσαρωνικό σχετικά στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Τα δρομολόγια που πραγματοποιήθηκαν ήταν 52, δύο λιγότερα με πέρυσι την ίδια μέρα.

Εκτιμήσεις αναφέρουν πως έως το τέλος του μήνα θα κλείσει με άνοδο της τουριστικής κίνησης καθώς θα κορυφωθεί μέσα στον Αύγουστο.
Μύκονος, Κω και Μυτιλήνη… «πετάνε»

Μύκονος, Κω και Μυτιλήνη είναι οι ελληνικές προορισμοί που… «πετάνε» σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στο newpost η υπεύθυνη επικοινωνίας του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλου», Σίλια Αλφίερη.

Θα πραγματοποιηθούν 11 επιπλέον πτήσεις για το διάστημα 14-18 Αυγούστου από και προς σε αυτά τα νησιά. Οι αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν τον τύπο αεροσκάφους τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση των ημερών.

Συγκεκριμένα την παραμονή του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιήθηκαν 203 αναχωρήσεις και 202 αφίξεις συνολικά δηλαδή 405 πτήσεις, ενώ σήμερα ανήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθούν συνολικά 422 πτήσεις εκ των οποίων 212 είναι αφίξεις.

Πηγή: newpost.gr

Ετικέτες εκδρομεις    Έξοδος   
Κατηγορία Ελλάδα

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Η Ώρα Της Αλήθειας Παρέμβαση του Γιώργου Σούλτη, επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» για τις δημοτικές εκλογές
Δημοκρατία Και Δικαιοσύνη Μαζί Στην Εντατική Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρου
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΕγκαταλείπουν Και Οι Τελευταίοι Εκδρομείς - Αυξημένη Η κίνηση Με Οχήματα Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων