Τεταρτη 25 Σεπτεμβριου 2013

Ευφροσύνη, Φρόσω

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Δημόσια Τηλεόραση: Ανακοινώθηκαν Τα Ονόματα Των 577 Επιτυχόντων

Αυγ 13, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δύο μήνες μετά το αιφνίδιο «λουκέτο» στην ΕΡΤ, μία απόφαση που προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις και πολιτικούς τριγμούς,

με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από την τρικομματική η Δημοκρατική Αριστερά, η κυβέρνηση ανακοίνωσε τα ονόματα των 577 υποψηφίων, οι οποίοι έλαβαν μέρος στο διαγωνισμό και συγκέντρωσαν τα περισσότερα μόρια.

Πρόκειται για 577 άτομα, διαφόρων ειδικοτήτων, που αναμένεται να εργαστούν με δίμηνες συμβάσεις εργασίας. Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, πρόκειται για εργαζόμενους στην ΕΡΤ, οι οποίοι απολύθηκαν μετά το αιφνίδιο λουκέτο, στις 11 Ιουνίου.

Πρώτα βέβαια θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά και να αποδεχτούν την πρόσληψή τους, υπογράφοντας τη σχετική σύμβαση.

Το πιθανότερο σενάριο είναι ότι οι 577 θα αρχίσουν να εργάζονται από την ερχόμενη κιόλας εβδομάδα, προφανώς από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, αφού το ραδιομέγαρο της Μεσογείων τελεί ακόμα υπό κατάληψη, από απολυμένους της ΕΡΤ.

Σύμφωνα δε με τα έως τώρα δεδομένα, όσοι υπογράψουν αυτές τις συμβάσεις δεν θα μπορούν να εργαστούν στον νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα, τη ΝΕΡΙΤ, η οποία, επίσης, παραμένει άγνωστο το πότε θα ξεκινήσει να εκπέμπει.

Παράλληλα με τους 577, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Οικονομικών και τον ειδικό διαχειριστή της πρώην ΕΡΤ ΑΕ, Γκίκα Μάναλη και τα μόρια που κατέλαβαν οι υποψήφιοι.

 

Πρόσωπα της «πρώτης γραμμής»

Στα ονόματα περιλαμβάνονται και δημοσιογράφοι, οι οποίοι βρίσκονταν στην «πρώτη γραμμή» του ρεπορτάζ στην τηλεόραση, αλλά και το ραδιόφωνο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, όπως επίσης και σύσσωμο σχεδόν το πολιτικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ. 

Μεταξύ των επιτυχόντων συναντά κανείς και ονόματα πρώην συμβασιούχων στη δημόσια ραδιοτηλεόραση, που επιστρέφουν στα παλιά τους «λημέρια» μετά από μήνες.

Συνδικαλιστικές πηγές, πάντως, τόνιζαν στο protothema.gr, ότι τα ονόματα που ανακοινώθηκαν δεν αποτελούν έκπληξη. 

Ειδικά για τις θέσεις των δημοσιογράφων, προκύπτει ότι θα προσληφθούν δύο διευθυντές ειδήσεων, έξι αρχισυντάκτες, τέσσερις οικονομικοί συντάκτες, τέσσερις αστυνομικοί συντάκτες, 22 ελεύθεροι ρεπόρτερ στην τηλεόραση (σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα,Ηράκλειο, Μυτιλήνη και Ιωάννινα), 20 πολιτικοί ρεπόρτερ μόνο στην Αττική, αλλά και 8 πολιτικοί συντάκτες στην Αττική, οκτώ δημοσιογράφοι στο διεθνές ρεπορτάζ στην Αττική, 11 αθλητικοί συντάκτες για την τηλεόραση, τρεις αρχισυντάκτες αθλητικού στην τηλεόραση, έξι συντάκτες για το ραδιόφωνο στην Αττική, εννέα ρεπόρτερ ραδιοφώνου, 10 παρουσιαστές στην τηλεόραση στην Αττική και δύο στη Θεσσαλονίκη, επτά εκφωνητές ενημερωτικών εκπομπών στο ραδιόφωνο και 11 παρουσιαστές αθλητικών ειδήσεων, οι δύο από τους οποίους στη Θεσσαλονίκη και οι υπόλοιποι στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι επιτυχόντες θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

«Σε περίπτωση που δεν προσκομιστούν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή αυτά που θα προσκομισθούν δεν αποδεικνύουν τα δηλωθέντα κριτήρια ή τις ιδιότητες  πρόσληψης ο υποψήφιος διαγράφεται από τους οικείους πίνακες κατάταξης σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα και στην από Δ5Α 1122199 ΕΞ 2013/2.8.2013 απόφαση έγκρισης πρόσληψης προσωπικού του Υπουργείου Οικονομικών».

Επίσης, όπως αναφέρει η ανακοίνωση τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν τα ονόματα και τα μόρια όσων υπέβαλαν αίτηση με τη δεύτερη προκήρυξη. Οι αιτήσεις όσων δεν περιλαμβάνονται στην ανακοίνωση, θα εξεταστούν στο πλαίσιο της δεύτερης προκήρυξης. 

Δείτε όλα τα ονόματα Εδώ

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες ΕΔΤ    επιτυχοντες    ΕΡΤ   
Κατηγορία Ελλάδα
Συνημμένα αρχεία:

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΔημόσια Τηλεόραση: Ανακοινώθηκαν Τα Ονόματα Των 577 Επιτυχόντων Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων