Πεμπτη 26 Σεπτεμβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Καίγονται Τα Νησιά Μας- Εκκενώθηκαν Χωριά, Στάλθηκαν Δυνάμεις Από Όλη Τη Χώρα (φωτο)

Ιουλ 27, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μάχη με τις φλόγες δίνουν από νωρίς το μεσημέρι οι πυροσβεστικές δυνάμεις σε Ηράκλειο, Σέριφο και Ρόδο.

Στη Μεσσαρά Ηρακλείου εκκενώθηκε το χωριό Αντισκάρι ενώ, μιλώντας στο ΣΚΑΪ η δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη, τόνισε ότι κινδυνεύουν ζωές, καθώς η φωτιά μαίνεται ανεξέλεγκτη σε πολλά μέτωπα και σε τεράστια ακτίνα πολλών χιλιομέτρων. Στην περιοχή επιχειρεί μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής υπηρεσίας από Ηράκλειο και Ρέθυμνο αποτελούμενη απο 21 πυροσβέστες και 9 οχήματα, καθώς και απο οχήματα της αυτοδιοίκησης και εθελοντές.

Δυστυχώς, μόλις νύχτωσε και ενώ τα πύρινα μέτωπα ήταν σε εξέλιξη, τα τρία πυροσβεστικά ελικόπτερα αναγκάστηκαν να προσγειωθούν.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι που δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης, ενώ έχουν καεί έξι θερμοκήπια, δεκάδες αιγοπρόβατα και ελαιοκαλλιέργειες.

«Πολύ κοντά» σε κατοικίες του οικισμού Μεγάλο Λιβάδι βρίσκεται η φωτιά στην Σέριφο, στην περιοχή Αγία Μαρίνα, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Πουσέος, συμπληρώνοντας πως το μέτωπο έχει «αναζωπυρωθεί» και κινείται προς την κατοικημένη περιοχή του Κουταλά.

Σε προληπτική εκκένωση των οικισμών Κουταλάς και Μεγάλο Λιβάδι προχώρησαν οι Αρχές,

Ανεξέλεγκτη καίει η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στις 4.30 το απόγευμα στην Ίστριο στη Νότια Ρόδο.

Περίπου στις 8 το βράδυ έφθασε στο νησί  ο Υπαρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Βασίλης Παπαγεωργίου ο οποίος βρίσκεται στο τόπο της φωτιάς, και πραγματοποιείται συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου για τον απολογισμό της μέχρι τώρα κατάστασης και τις ενέργειες που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της νύκτας.

Επίσης όπως έγινε γνωστό, 65 πυροσβέστες και οχήματα διαφόρων υπηρεσιών θα μεταβούν στο νησί από την Θεσσαλονίκη προκειμένου να συνδράμουν στις προσπάθειες κατάσβεσης της πυρκαγιάς.

Η φωτιά έχει φθάσει στο χωριό Βάτι και οι τοπικοί φορείς έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να είναι έτοιμοι να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να κατευθυνθούν προς το Μύλο ώστε να μην διατρέξουν κίνδυνο.

Σχέδιο εκκένωσης υπάρχει και για τους κατοίκους των περιοχών Γεννάδιου και Λαχανιάς καθώς η φορά των ανέμων κατευθύνει προς εκείνη τη περιοχή τη φωτιά.

Επίσης αρκετοί κάτοικοι από τα γύρω χωριά έχουν αφήσει τα σπίτια τους, ενώ πυκνό σύννεφο καπνού έχει σκοτεινιάσει την περιοχή μέχρι και την Λίνδο!

Νωρίτερα η πυρκαγιά έκαψε ένα σπίτι στα περίχωρα του χωριού Ίστριος, ο ιδιοκτήτης του οποίου ευτυχώς απουσίαζε.

Οι πύρινες γλώσσες τύλιξαν και δύο αποθήκες στο ίδιο χωριό, τις οποίες κατάφεραν με συντονισμένες προσπάθειες να σώσουν οι κάτοικοι.

Επίσης λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς ο επαρχιακός δρόμος από Γεννάδι προς Ίστριο έχει διακοπεί σε ορισμένα σημεία ενώ οι πολίτες καλούνται να αποφεύγουν την ευρύτερη περιοχή Γενναδίου και της Απολακκιάς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτωπα της φωτιάς είναι τρία, ένα στην περιοχή του Ιστρίου, ένα στο Γέρακα και ένα που κατευθύνεται προς τον Άγιο Ιωάννη Μύρανο και την περιοχή που έχει αναδασωθεί από τη μεγάλη πυρκαγιά του '92.

Στην περιοχή έχουν μεταβεί ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενώ οι άνεμοι που επικρατούν δυσκολεύουν το έργο τους.

Φωτιά εκδηλώθηκε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία λίγο μετά τις 2.00 το μεσημέρι στην περιοχή Παρακαλούρι Νεάπολης, στο νομό Λασιθίου.

Στο σημείο έχουν σπεύσει δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αγίου Νικολάου καταβάλλοντας προσπάθειες να την θέσουν υπό έλεγχο.

 

Πηγή: flashnews.gr, ΡΟΔΙΑΚΗ

Ετικέτες φωτιές    Ρόδος    Κρήτη   
Κατηγορία Ελλάδα
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 27 Ιουλίου 2013 22:48

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΕλλαδαΚαίγονται Τα Νησιά Μας- Εκκενώθηκαν Χωριά, Στάλθηκαν Δυνάμεις Από Όλη Τη Χώρα (φωτο) Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων