Πεμπτη 26 Σεπτεμβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Συναυλία Με Τον Χρ. Καραντωνίου Στα Μεσάγγαλα Την Παρασκευή

Ιουλ 25, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Xρυσόστομος Καραντωνίου, κλασσικός κιθαρίστας και συνθέτης, έρχεται για 1η φορά στο νομό Λάρισας να συμμετάσχει στο 1ο καλοκαίρι πολιτισμού,

εθελοντισμού, αθλητισμού & διακοπών, του Δήμου Τεμπών, στα Μεσάγγαλα 2013.
Ο επί χρόνια συνεργάτης του Νίκου Μαμαγκάκη και του Δημήτρη Παπαδημητρίου, θα δώσει μια συναυλία, την Παρασκευή 26 Ιουλίου, στις 9:15 μ.μ. Έχει ήδη στο ενεργητικό του 2 δικούς του δίσκους («Ποτάμι ο καιρός», «Περιπλανητής») και συνεργασίες με δυνατά ονόματα, όπως με τον Γεράσιμο Ανδρεάτο, τον Παναγιώτη Παπαϊωάννου, τη Μαρία Δακανάλη, τη Μαρία Λούκα, κ.α.
Στο 1ο δισκογραφικό του έργο, το «Ποτάμι ο καιρός» (κυκλοφορία: Δίκτυο, Ιούνιος 2009, ο ίδιος ήταν και παραγωγός), παντρεύει τον ελληνικό «έντεχνο» ήχο, άλλοτε με ηλεκτρικές πινελιές κι άλλοτε με την απλότητα της κλασσικής κιθάρας, μαζί και με πνευστά και ακουστικό μπάσο, έτσι ώστε να μεταφέρει τον ακροατή σ’ ένα χώρο μυστηριακό, όπου μπορεί να ανασάνει, να αισθανθεί, ακόμη και να τραγουδήσει.
11 τραγούδια κι ένα ορχηστρικό βαλς συνθέτουν ένα ριψοκίνδυνο εγχείρημα, αφού ο συνθέτης επέλεξε να λειτουργήσει πολυσυλλεκτικά, πράγμα σπάνιο στις μέρες μας. Τον δίσκο διαπερνά ένα άρωμα ελληνικότητας, η ενορχήστρωση ισορροπεί στην ουσία και τα νοήματα των τραγουδιών, με αξιοπρέπεια, ενώ κι ο γενικός τίτλος αποτυπώνει με ακρίβεια το σύνολο, που μοιάζει με το πέρασμα του χρόνου πάνω από τον άνθρωπο. Τα τραγούδια μιλούν για ενδιαφέροντα θέματα, όπως για την ατέρμονη μάχη με το χρόνο, τις ατραπούς του έρωτα ή τα παιχνίδια του μυαλού, ενώ ο δίσκος κλείνει μελωδικά κα ήσυχα μ’ ένα συναισθηματικό τραγούδι, αφιερωμένο στον πατέρα. Ο Χρυσόστομος Καραντωνίου τόλμησε ως συνθέτης στη σύγχρονη έντεχνη δημιουργία και παρουσιάστηκε στο κοινό, χωρίς ενδοιασμούς.
Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι έχει μελοποιήσει και το ποίημα «Φλεγόμενος», του Λαρισαίου καθηγητή, Αργύρη Γιουρούκη, το οποίο είχε πάρει το 3ο βραβείο στον 1ο Πανελλήνιο Ποιητικό Διαγωνισμό : «Καισάριος Δαπόντες», που είχε διοργανώσει ο Δήμος Σκοπέλου – (ΔΗ.Κ.Ε.Σ.) Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Σκοπέλου, την άνοιξη-καλοκαίρι 2012. Η απονομή των βραβείων και η 1η εκτέλεση του τραγουδιού έγιναν στη Σκόπελο, τον Σεπτέμβριο του 2012, ενώ ήδη έχει γίνει πρόταση στον τραγουδιστή Γεράσιμο Ανδρεάτο να ερμηνεύσει το τραγούδι «Φλεγόμενος», την οποία έχει αποδεχτεί.

Ετικέτες καραντωνιου    συναυλία    μεσαγγαλα   
Κατηγορία Πολιτισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΠολιτισμοςΣυναυλία Με Τον Χρ. Καραντωνίου Στα Μεσάγγαλα Την Παρασκευή Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων