Πεμπτη 19 Δεκεμβριου 2013

Αγλαία, Άρης

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ο Δικός Μας Γκέκας, Ο Ομπράντοβιτς Και Ο Ντρογκμπά Υποψήφιοι… Πρωθυπουργοί Της Τουρκίας!

Δεκ 12, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Το πρωί στη Βουλή, το βράδυ στο γήπεδο... Έναν τέτοιο πρωθυπουργό ονειρεύονται οι Τούρκοι, περιμένοντας την επόμενη

–μετά τον Ερντογάν- μέρα.

Όσο για τους τρεις υποψηφίους; Οι δυο μεταγραφές που φέτος έκαναν το μεγαλύτερο "μπαμ" στην Τουρκία, Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Ντιντιέ Ντρογκμπά, αλλά και ο… δικός μας, Φάνης Γκέκας.

Την ώρα που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι σε μετωπική σύγκρουση τόσο με τους -σχετικά μετριοπαθείς- του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, CHP, της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όσο και του πιο σκληρού και αδιάλλακτου εθνικιστικού, MHP, οι οργανωμένοι φίλαθλοι μεγάλων συλλόγων στέλνουν τα δικά τους μηνύματα στην κυβέρνηση.

Έξι μήνες μετά τη μεγάλη εξέγερση στην πλατεία Ταξίμ, συνθήματα με πολιτικό περιεχόμενο συνεχίζουν να ακούγονται σε αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. "Είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει", λέει στo Newsit ο Τούρκος δημοσιογράφος, Bagis Erten, και εξηγεί: "Στη χώρα μας, οι οργανωμένοι ασχολούνταν συνήθως μόνο με την ομάδα τους, όχι με την πολιτική. Μόνο ο Ερντογάν προκάλεσε κάτι τέτοιο".

Όλα άρχισαν από την εξέγερση στην πλατεία Ταξίμ, στα τέλη του Μαΐου, όταν ανάμεσα στους χιλιάδες διαδηλωτές βρέθηκαν ΜΑΖΙ οι οπαδοί των Γαλατασαράι, Φενερμπαχτσέ και Μπεσίκτας με το σύνθημα "Ενωμένη Κωνσταντινούπολη".

Η πρωτοφανής εικόνα θύμισε στιγμές από την πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου, όπου οι σύνδεσμοι οργανωμένων φιλάθλων μεγάλων συλλόγων (ultra clubs) κάνουν συχνά αισθητή την παρουσία τους, ωστόσο η συνύπαρξή τους δεν είναι ποτέ… ειρηνική.

Σε αντίθεση με την Αίγυπτο , τα ultra clubs της Τουρκίας αποτελούν μαγνήτη για τους ανθρώπους που θέλουν ένα πιο απελευθερωμένο κράτους δικαίου.

"Η λύση είναι ο Ντρογκμπά", "Ταγίπ πάρε τον Γκέκα γιατί θα "υποβιβαστείς"", "Έσεις έχετε υδροφόρες (TOMA), εμείς έχουμε τον Ντρογκμπά", είναι μερικά από τα συνθήματα που παραμένουν γραμμένα σε πολυσύχναστους δρόμους της Κωνσταντινούπολης.

 

Ο "μάγος" Ομπράντοβιτς

Και μπορεί για κάποιους η λύση για την κυβέρνηση να είναι ο Ντρογκμπά, ωστόσο για άλλους ο καταλληλότερος για την πρωθυπουργία είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Ένα μεγάλο… πάρτι στήνεται σε κάθε εντός έδρας ματς της Φενερμπαχτσέ, με τον Σέρβο τεχνικό να αποθεώνεται από τους φιλάθλους της για τα... μαγικά του. 

Και επειδή είναι μοναδικός στο είδος του, το "Άμπρα Κατάμπρα" των κοινών μάγων δεν τον αντιπροσωπεύει. Έτσι, οι φίλαθλοι της Φενέρ επινόησαν το... Όμπρα Κατάμπρα! "Μέχρι πέρυσι, είχε πολλή... ησυχία στο γήπεδο. Φέτος γίνεται πανικός! Ακόμα και στο ποδόσφαιρο φωνάζουν το όνομά του! Είναι μοναδικές αυτές οι στιγμές", λέει ο Bagis Erten. 

 

Πηγή: NewsIt.gr

Πολυμέσα

Κατηγορία Κόσμος

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΚοσμοςΟ Δικός Μας Γκέκας, Ο Ομπράντοβιτς Και Ο Ντρογκμπά Υποψήφιοι… Πρωθυπουργοί Της Τουρκίας! Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων