Πεμπτη 26 Σεπτεμβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Μακελειό Στο Ναϊρόμπι Με 25 Νεκρούς Και 50 Τραυματίες (βίντεο-φωτο)

Σεπ 21, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Μακραίνει όσο περνά η ώρα ο κατάλογος των νεκρών από την επίθεση ενόπλων σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα της Κένυας,

το Ναϊρόμπι. Ο νέος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 25 νεκρούς- μεταξύ αυτών και μικρά παιδιά - και 50 τραυματίες, ενόσω η μάχη μεταξύ αστυνομίας κι ενόπλων είναι σε εξέλιξη.

Ένας μάρτυρας ανέφερε πως οι δράστες είπαν στους μουσουλμάνους να σηκωθούν και να φύγουν, καθώς μόνο οι μη μουσουλμάνοι είναι στόχος τους. Μαρτυρία που επιβεβαιώνει τις υποψίες των Αρχών για εξτρεμιστές μουσουλμάνους και όχι για εγκληματίες του κοινού ποινικού δικαίου.

Σύμφωνα με άλλον αυτόπτη μάρτυρα, οι ένοπλοι εκτέλεσαν πελάτες του εμπορικού κέντρου και μιλούσαν σε ξένη γλώσσα, ίσως αραβικά ή σομαλικά. «Δεν είμαι βέβαιος, διότι δεν μιλάω αυτές τις γλώσσες» πρόσθεσε ο ίδιος.

Σημειώνεται, πάντως, ότι η μαχητική σομαλική οργάνωση Αλ Σεμπάαμπ, την οποία η Κένυα κατηγορεί για ένοπλες και βομβιστικές επιθέσεις εναντίον εκκλησιών και των δυνάμεων ασφαλείας, είχε απειλήσει να πλήξει το εμπορικό κέντρο Ουέστγκεϊτ, το οποίο είναι δημοφιλές στην κοινότητα των ξένων που ζουν στο Ναϊρόμπι. Οι επιθέσεις είχαν πραγματοποιηθεί έπειτα από ενέργειες των κενυατικών δυνάμεων στη Σομαλία, πριν από δύο χρόνια, εναντίον μαχητών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα. 

Ο υπουργός Εσωτερικών της Κένυας δήλωσε: «Ενδέχεται να πρόκειται για μια επίθεση από τρομοκράτες, οπότε αντιμετωπίζουμε το θέμα πολύ σοβαρά».  Ερωτηθείς αν ξένες υπηρεσίες ασφαλείας συμμετέχουν στην επιχείρηση για την εξουδετέρωση των ενόπλων, απάντησε: «Σ' αυτό το στάδιο δεν έχει καταστεί ακόμη απαραίτητο». 

Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούσαν πάνω από το εμπορικό κέντρο, καθώς ένοπλοι αστυνομικοί φώναζαν: «Βγείτε έξω, βγείτε έξω» και πολλοί άνθρωποι απομακρύνονταν τρέχοντας από το κτίριο. Παράλληλα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για δύο μεγάλες εκρήξεις, που ακολουθήθηκαν από αρκετές μικρότερης έντασης. Από αυτές φέρονται να έχουν τραυματιστεί δύο άνθρωποι στον δρόμο.

Αυτήν την ώρα από τους 18 ενόπλους που είχαν εισβάλει αρχικά στο κτίριο παραμένουν οι πέντε, σύμφωνα με την «Daily Mail», που επικαλείται τοπικές αστυνομικές πηγές, και κρατούν άγνωστο αριθμό ομήρων.

Εργαζόμενοι της εταιρείας που έχει αναλάβει τη φύλαξη του κτιριακού συγκροτήματος λένε ότι πτώματα κείτονται εντός κι εκτός του εμπορικού κέντρου, ακόμα και στα ειδικά διαμορφωμένα καρότσια για τα ψώνια.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι μεταφέρθηκαν έξω από το κτίριο της κόλασης, φέροντας πολλαπλά τραύματα, μέσα σε καρότσια σούπερ μάρκετ. Πληροφορίες θέλουν μεταξύ των νεκρών να βρίσκεται κι ένα μικρό αγόρι.

«Έχουμε αξιωματούχους στο σημείο, που προσπαθούν να βγάλουν τους ενόπλους έξω από το κτιριακό συγκρότημα. Δεν έχουν ακόμη εντοπιστεί. Αξιωματούχοι αντιμετωπίζουν την κατάσταση με προσοχή, γιατί υπάρχουν μέσα αθώοι πολίτες» ανέφερε ανώτερος αξιωματούχος.

Νωρίτερα, στο διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, μια δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τρία πτώματα να κείτονται έξω από το Ουέστγκεϊτ και δύο μέσα σ' αυτό, ενώ ένας αυτόπτης μάρτυρας που επέζησε από την επίθεση των ενόπλων έκανε λόγο για τουλάχιστον ένα πτώμα και δεκάδες τραυματίες μέσα στο εμπορικό κέντρο.

«Οι ένοπλοι επιχείρησαν να με πυροβολήσουν στο κεφάλι, αλλά αστόχησαν. Τουλάχιστον 50 άνθρωποι έχουν χτυπηθεί από σφαίρες. Υπάρχουν πολλά θύματα, αυτό είναι βέβαιο. Είδα ένα αγοράκι να το παίρνουν με φορείο, πρέπει να ήταν πέντε ή έξι ετών. Έμοιαζε νεκρό, δεν κουνιόταν, δεν έκανε τον παραμικρό θόρυβο» δήλωσε ο εν λόγω μάρτυρας, που ονομάζεται Σουντζάρ Σινγκ.

 

Πηγή: zougla.gr

Πολυμέσα

Ετικέτες Μακελειό    ναιρόμπι    κένυα   
Κατηγορία Κόσμος

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Αιτίες Και Τρόποι Αντιμετώπισης Της Πολιτικής Βίας  *Του Θάνου Αδαμόπουλου, Δημοτικού Συμβούλου Του Δήμου Λαρισαίων
Επιτέλους Ή Δώστε Λύση Ή Τραπείτε Ευγενικά Σε Φυγή! Το αίμα του 34χρονου αντιφασίστα που έχυσε ο διεστραμμένος χρυσαυγίτης δολοφόνος, έγινε…
Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΚοσμοςΜακελειό Στο Ναϊρόμπι Με 25 Νεκρούς Και 50 Τραυματίες (βίντεο-φωτο) Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων