Δευτερα 2 Σεπτεμβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Συνέλαβαν Ρώσο Ντίλερ

Μαϊ 08, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στη Ρόδο εντοπίστηκε ένας Ρώσος επιχειρηματίας ο οποίος αναζητούνταν εδώ και καιρό από τις διωκτικές Αρχές

του Τουρκμενιστάν και της Ιντερπόλ. 

Η σύλληψη του πραγματοποιήθηκε στο αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου, το περασμένο Σάββατο και εξελίσσεται σε αστυνομικό θρίλερ, καθώς, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, πρόκειται για άνθρωπο με μεγάλη επιρροή στη Ρωσία. 

Ο 62χρονος ήρθε στη χώρα μας για διακοπές, ωστόσο δεν πρόλαβε να τις χαρεί καθώς, όπως προέκυψε μετά από έλεγχο που έγινε στο αεροδρόμιο, εκκρεμούσε σε βάρος του διεθνές ένταλμα σύλληψης για δωροδοκία.

Ως εδώ όλα καλά. Αυτό όμως που προκαλεί αίσθηση είναι το γεγονός ότι μετά την σύλληψη του άρχισε μια σειρά αλυσιδωτών αντιδράσεων, με γνωστούς επιχειρηματίες αλλά και στελέχη των Υπουργείων της Ρωσίας να επικοινωνούν με τη χώρα μας προκειμένου να ενημερωθούν για την έκβαση της υπόθεσης.

Ας ξεδιπλώσουμε όμως το ρεπορτάζ…

Η κατηγορία 

Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τον Σεπτέμβριο του 2011. Τότε, ο συλληφθείς, ονόματι Μ. Κ., ο οποίος εμφανίζεται να συνδέεται με μια ολλανδική εταιρεία πετρελαιοειδών και να διαδραματίζει τον ρόλο του «μεσάζοντα» μεταξύ συμφωνιών, φέρεται να δωροδόκησε τον γενικό γραμματέα Πετρελαίων του Τουρκμενιστάν.

Σύμφωνα με το ένταλμα σύλληψης, η «μίζα» ήταν ύψους 62.000 δολαρίων ΗΠΑ, και σκοπός αυτής φέρεται να ήταν η υπογραφή μιας σύμβασης μεταξύ της εταιρείας και της ασιατικής χώρας. Ο ίδιος ωστόσο ο 62χρονος εμφανίζεται να μην αποδέχεται την κατηγορία, τονίζοντας ότι για όλες τις οικονομικές συναλλαγές που έχει εμπλακεί έχει και τις αντίστοιχες αποδείξεις. 

Παράλληλα, αρνείται να μεταφερθεί στο Τουρκμενιστάν και φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν εφαρμόστηκε μια ειδική συμφωνία μεταξύ της Ρωσίας και της ασιατικής χώρας, σύμφωνα με την οποία όταν υφίσταται ποινικό θέμα, την ανάκριση αναλαμβάνουν οι Ρώσοι και στο τέλος αποφασίζουν οι Τουρκομάνοι.

«Ένας λόγος που δεν θέλει να μεταφερθεί στο Τουρκμενιστάν, είναι ίσως ότι φοβάται για την ζωή του. Πάντως ισχυρίζεται ότι το ένταλμα σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του στάλθηκε μόνο στην Ελλάδα, καθώς υπήρχαν από πριν πληροφορίες ότι θα επισκεφθεί τη Ρόδο» αναφέρουν πηγές μιλώντας στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα.

Διπλωματικό θρίλερ

Πάντως, αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι μετά την σύλληψη του αρκετοί αξιωματούχοι, επιχειρηματίες αλλά και στελέχη Υπουργείων της Ρωσίας επικοινώνησαν με την Ελλάδα προκειμένου να μάθουν σε τι στάδιο βρίσκεται η υπόθεση.

«Μεταξύ των όσων επικοινώνησαν, κάλεσε και κάποιος που συστήθηκε ως στέλεχος του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας και ζήτησε να ενημερωθεί για την υπόθεση. Είναι προφανές ότι ο συλληφθείς είναι άνθρωπος με επιρροή, ο οποίος έχει επαφές με σημαντικούς ανθρώπους της χώρας του. Μάλιστα εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνει και διάβημα από τη Ρωσική Πρεσβεία» εξηγούν οι ίδιες πηγές.

Ο 62χρονος, προσήχθη το περασμένο Σάββατο ενώπιον του αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου Γ. Κτιστάκη, ο οποίος και αποφάσισε την κράτησή του έως την ολοκλήρωση της συλλογής όλων των στοιχείων. 

Η υπόθεση αύριο αναμένεται να εξεταστεί από το Συμβούλιο Εφετών Δωδεκανήσου, το οποίο και θα αποφανθεί για την έκδοσή του.

 

Πηγή: zougla.gr

Ετικέτες ρώσος    ιντερπόλ    Ρόδος    Σύλληψη   
Κατηγορία Κοινωνία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Τύμπανα Πολέμου... (Του Μίκη Θεοδωράκη) - Τα τύμπανα πολέμου ηχούν και πάλι στη Μέση Ανατολή.
Αλήθειες Και Ψέματα Για Τις Δαπάνες Δημόσιας Υγείας Η Ε.Ε διαψεύδει τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις δαπάνες υγείας
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών Π.Ε.- 7.000 Εκπαιδευτικοί Σε… «Αναμμένα Κάρβουνα» Μια εβδομάδα πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, χιλιάδες εκπαιδευτικοί ζουν…
Ποιος Δήμαρχος Ή Ποια Λάρισα;  «Οι απλοί άνθρωποι, αυτοί που τα ονόματά τους δεν μπαίνουν σε βιβλία…
Αυτοί Δεν Είναι Έλληνες...  Τι σχέση έχουν οι πολιτικοί που με την υπογραφή τους ξεπούλησαν την…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΚοινωνιαΣυνέλαβαν Ρώσο Ντίλερ Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων