Δευτερα 14 Οκτωβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Ψάχνουν Τους 10 Δραπέτες Της Αμυγδαλέζας (βίντεο-φωτο)

Αυγ 11, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Έρευνες διεξάγει η ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό των μεταναστών (οκτώ Πακιστανοί και δύο Αφγανοί) που απέδρασαν

τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς Κυριακή από το Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζεας.

Κατά τη διάρκεια των βίαιων επεισοδίων που εκδηλώθηκαν τη νύχτα οι 10 μετανάστες κατάφεραν να ξεγλιστρήσουν από τον κλοιό της αστυνομίας και να εξαφανιστούν, την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η πυρκαγιά στο προαύλιο του Κέντρου Κράτησης και ενώ το Διοικητήριο με 10 αστυνομικούς είχε περικυκλωθεί από τους εξεγερμένους.

Στην αρχή η ΕΛ.ΑΣ. διέψευδε κατηγορηματικά ότι υπήρχαν δραπέτες, παρά το γεγονός ότι από την πρώτη στιγμή, οι ρεπόρτερ του zougla.gr είχαν μεταδώσει την είδηση αυτή βασιζόμενοι σε μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής αλλά και των ίδιων των αστυνομικών που επιχειρούσαν εκείνη την ώρα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τελικά 41 εκ των κρατουμένων έχουν συλληφθεί για συμμετοχή στα επεισόδια και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Oρισμένοι εξ αυτών αποπειράθηκαν να διαφύγουν, προσπάθεια που απέβη άκαρπη. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται ότι στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, «έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι τώρα για την εμπλοκή τους στα επεισόδια, 41 αλλοδαποί (17 υπήκοοι Πακιστάν, 9 Αφγανιστάν και 14 Μπαγκλαντές και 1 Μαρόκο), οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ εξετάζεται η υπαίτια συμμετοχή και άλλων».

 

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. 

Την 21.10 ώρα περίπου χθες (10.08.2013), στο Κέντρο Προαναχωρησιακής Κράτησης Αλλοδαπών Αμυγδαλέζας, κατά το χρόνο διανομής του φαγητού, ομάδες ατόμων (από τους 1.620 συνολικά αλλοδαπούς), επιτέθηκαν απρόκλητα στους αστυνομικούς φρουρούς, με ρίψη πετρών, μπουκαλιών νερού τα οποία είχαν γεμίσει με χαλίκια, κ.λπ. αντικειμένων, ενώ παράλληλα έβαλαν φωτιές σε σακούλες απορριμμάτων, στρώματα κρεβατιών και οικίσκους.

Για την αποκατάσταση της τάξης πραγματοποιήθηκε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή ενισχυτικών δυνάμεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής και η κατάσταση ομαλοποιήθηκε την 01.00 ώρα περίπου, σήμερα τα ξημερώματα.

Δέκα τέσσερις αλλοδαποί (11 υπήκοοι Πακιστάν, 2 Αφγανιστάν και 1 Μπαγκλαντές) συνελήφθησαν στον περιβάλλοντα χώρο του Κέντρου, ενώ αναζητούνται άλλοι δέκα (8 υπήκοοι Πακιστάν και 2 Αφγανιστάν).

Επιπλέον, δέκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν από ρίψεις πετρών και άλλων αντικειμένων, ενώ δεν δηλώθηκαν τραυματισμοί αλλοδαπών. Προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές σε εγκαταστάσεις (σπασμένες πόρτες, παράθυρα, υαλοπίνακες, κ.λπ.), ενώ οκτώ οικίσκοι κάηκαν ολοσχερώς.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, έχουν ταυτοποιηθεί, μέχρι τώρα, για την εμπλοκή τους στα επεισόδια, (41) αλλοδαποί (17 υπήκοοι Πακιστάν, 9 Αφγανιστάν και 14 Μπαγκλαντές και 1 Μαρόκο), οι οποίοι συνελήφθησαν, ενώ εξετάζεται η υπαίτια συμμετοχή και άλλων.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της στάσης κρατουμένων, της πρόκλησης επικίνδυνων σωματικών βλαβών, της αντίστασης, της απόδρασης και της πρόκλησης διακεκριμένων φθορών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. 

 

Πώς ξεκίνησε η εξέγερση

Το βράδυ του Σαββάτου οι μετανάστες στο Κέντρο Κράτησης της Αμυγδαλέζας εξεγέρθηκαν, αρνούμενοι να επιστρέψουν στους χώρους διαμονής, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση περί παράτασης της κράτησής τους για χρονικό διάστημα 12 έως και 18 μηνών.

Αμέσως άναψαν φωτιές, καίγοντας στρώματα στον προαύλιο χώρο, ενώ περίπου 10 αστυνομικοί, βάσει της ανακοίνωσης της αστυνομίας τραυματίστηκαν, μετά από εγκλωβισμό τους στο Γραφείο του Αξιωματικού Υπηρεσίας, καθώς δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και αντικείμενα.

Στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις των ΜΑΤ, των ΟΠΚΕ, της ομάδας ΔΙΑΣ καθώς και τέσσερα πυροσβεστικά οχήματα προκειμένου για να κατασβήσουν τις φωτιές οι οποίες εν τω μεταξύ είχαν εξαπλωθεί σε αρκετά σημεία του κτηριακού συγκροτήματος.

ΟΙ δυνάμεις των ΜΑΤ έκαναν χρήση βομβίδων κρότου-λάμψης και δακρυγόνων. Από τον χώρο ακούγονταν έντονες κραυγές την ώρα των συμπλοκών, ενώ διάχυτη στο χώρο ήταν η μυρωδιά από τα χημικά και τα δακρυγόνα.

 

Πηγή: zougla.gr

Πολυμέσα

Ετικέτες εξέγερση    δραπέτης    αμυγδαλέα   
Κατηγορία Κοινωνία
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 11 Αυγούστου 2013 18:10

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Η Ώρα Της Αλήθειας Παρέμβαση του Γιώργου Σούλτη, επικεφαλής της «Λαρισαίων Πόλις» για τις δημοτικές εκλογές
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΚοινωνιαΨάχνουν Τους 10 Δραπέτες Της Αμυγδαλέζας (βίντεο-φωτο) Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων