Πεμπτη 11 Σεπτεμβριου 2014

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Τι Είχες Γιάννη, Τι Είχες Πάντα… - Ο Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους Συνεχίζει Από Εκεί Που Ήταν - Σε Συστράτευση Κάλεσε Ο Αγοραστός

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(8 ψήφοι)

Πρώτη συνεδρίαση για το περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας.

Σήμερα το πρωί στο κτίριο της περιφέρειας στη Λάρισα δεν είχαμε εκπλήξεις στην εκλογή του προεδρείου και τον Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους να συνεχίζει από τη θέση του προέδρου του περιφερειακού συμβουλίου.

Υπέρ ψήφισαν η συμπολίτευση, η παράταξη του κ. Τσιλιμίγκα και του κ. Πουτσιάγκα. Λευκό ψήφισαν οι παρατάξεις των κκ Διώτη, Μπούτα, Ντούρου και η Λαϊκή Αυγή, η παράταξη της Χρυσής Αυγής στο περιφερειακό συμβούλιο. Απουσίαζε φυσικά ο έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Στη θέση της αντιπροέδρου η κα Τζούλια Τσαλίκη με τις ίδιους ψήφους, ενώ γραμματέας του περιφερειακού συμβουλίου αναδείχθηκε μετά από πρόταση του κ. Τσιλιμίγκα ο επικεφαλής των οικολόγων κ. Νίκος Πουτσιάγκας. Στη συνέχεια είχαμε την εκλογή των μελών της Οικονομικής Επιτροπής, κατά την οποία τακτικά μέλη εξελέγησαν οι: Γακόπουλος  Χρήστος, Καλομπάτσιος  Χρήστος, Καλτσογιάννης  Γεώργιος, Κόκκαλη-Κουβέλη  Γεωργία, Μπέμπης  Απόστολος, Λιακούλη Ευαγγελία, Νοτόπουλος Ευάγγελος, Αναστασόπουλος Στυλιανός και αναπληρωματικά οι:  Αναγνωστόπουλος  Δημήτριος, Ιγγλέσης  Γρηγόριος, Κολίτσας  Απόστολος, Μπίλλης  Απόστολος, Πινακάς Βασίλειος, Σταμπουλής Γεώργιος, Λουφόπουλος Δημήτριος, Ιακωβάκης Ευθύμιος.


Νωρίτερα υπήρξαν τοποθετήσεις τόσο από τον περιφερειάρχη και από τους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων, ενώ μέσα σε κλίμα συναίνεσης αντηλλάγησαν ευχές για καλή θητεία.

Αγοραστός: «Σας καλώ τη μάχη για την Θεσσαλία να τη δώσουμε όλοι μαζί»

Στην ομιλία του ο περιφερειάρχης τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ξεκινάμε την δεύτερη θητεία μας, κάτω από πρωτόγνωρα δύσκολες συνθήκες και σε μια περίοδο που κυριαρχεί ο πόνος, ο φόβος, η αγωνία, η αβεβαιότητα και ο θυμός. Τα όσα έχουν συμβεί στην Ελλάδα μέχρι σήμερα και συμβαίνουν τα τελευταία χρόνια είναι προφανές, ότι δε συνιστούν μια συνηθισμένη κατάσταση, ούτε καν μια ταραγμένη οικονομικά και πολιτικά περίοδο εντός των πλαισίων των κοινωνικών, οικονομικών και πολιτικών διακυμάνσεων, που είμαστε συνηθισμένοι μέχρι σήμερα.
Το περιβάλλον αρνητικά φορτισμένο, τα χρήματα για την αυτοδιοίκηση πολύ λιγότερα, οι αρμοδιότητες περισσότερες. Όλοι μας βιώνουμε μια σκληρή καθημερινότητα. Όλοι μας καταθέτουμε κάθε μέρα το προσωπικό μας κόστος σε μια προσπάθεια ανασύνταξης της Θεσσαλίας μας.
Έως τώρα έγιναν πολλές θυσίες, βίαιες και επίπονες προσαρμογές. Τα βάρη, με δυσκολία τα σηκώνουμε ως κοινωνία. Χωρίς φυσικά κανείς να παραγνωρίζει ότι η κοινωνία ωθείται ακόμα περισσότερο στα όρια των αντοχών της, αφαιρεί μέλλον από τα νέα παιδιά.
Απ’ όποια οπτική γωνία κι αν δούμε τα πράγματα, η αλήθεια δεν αλλάζει. Αντικρίζουμε κατάματα τη σκληρή πραγματικότητα, κατανοούμε τους τρέχοντες παραλογισμούς, τα σφάλματα, αναλογιζόμαστε ριζικά τους όρους κυριαρχίας, την ελευθερία, την ηθική και ιστορική ευθύνη απέναντι στις νεότερες θεσσαλικές γενιές.
Η ιστορία θα είναι αμείλικτη με όποιον θέσει τα πολιτικά του συμφέροντα πάνω από την σωτηρία της Θεσσαλίας.
Σας προτρέπω να πορευθείτε αγνοώντας προσωπικούς υπολογισμούς ή κομματικές πιέσεις και ψευδόμενη αμετροέπεια.
Αυτή τη δύσκολη ώρα προσπαθούμε να οικοδομήσουμε μια περιφέρεια με ανθρώπους που έχουν τη διάθεση και τα κότσια, την πίστη και την αγάπη να προσφέρουν στον τόπο τους την Θεσσαλία και να βοηθήσουν τους Θεσσαλούς.
Πάγια αρχή μας, η Πολιτική Πρακτική των 4 «Δ», δηλαδή Διαφάνεια, Διαύγεια, Διαβούλευση και Δημοκρατία.
Συνεχίζουμε να πιστεύουμε ότι θεμελιώδες στοιχείο της πολιτικής κάθε αναπτυγμένης χώρας είναι η ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη με μετρήσιμα αποτελέσματα, η αποκέντρωση και η συνεχής αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο και στα αστικά κέντρα.
Στην ιστορική αυτή στιγμή δεν έχουμε περιθώριο να σταματάμε ούτε λεπτό, πρέπει να παίρνουμε καθημερινά τις ορθολογικότερες αποφάσεις, να σχεδιάζουμε σωστά τις δράσεις μας, να οργανώνουμε αποτελεσματικά τις ανατρεπτικές θετικές αλλαγές που υποσχεθήκαμε στους Θεσσαλούς Πολίτες.
Ακολουθούμε το δρόμο του αγώνα, της αλήθειας, της ειλικρίνειας, της διεκδίκησης, της τόλμης.
Να λέμε πάντα την αλήθεια και να πληροφορούμε σωστά».

Κατηγορία Θεσσαλία
Τελευταία τροποποίηση στις Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 17:19

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλιαΤι Είχες Γιάννη, Τι Είχες Πάντα… - Ο Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους Συνεχίζει Από Εκεί Που Ήταν - Σε Συστράτευση Κάλεσε Ο Αγοραστός Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων