Πεμπτη 17 Οκτωβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Συνέδριο Του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Με Θέμα: "Κόσμοι Που Αλλάζουν & Σημεία Των Καιρών"

Οκτ 03, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Η Ελληνική Σημειωτική Εταιρεία και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής

Εκπαίδευσης, Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας και Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών) διοργανώνουν στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου στο Βόλο το 10ο Διεθνές Συνέδριο Σημειωτικής, με θέμα "Κόσμοι που Αλλάζουν και Σημεία των Καιρών".
Το συνέδριο θα είναι μια διεθνής πολύ-επιστημονική συνδιαλλαγή για θέματα που αφορούν σε παλιότερες και νεότερες καταστάσεις της παγκοσμιότητας και τις αλλαγές που επέρχονται ή επήλθαν μέσα στα πλαίσια τους σε κάθε πτυχή της ατομικής και συλλογικής ζωής και δράσης με επίκεντρο τη σημειωτική οπτική και προσέγγιση.
Η σημειωτική, που ως όρος παραπέμπει στην ειδική γνώση των «σημείων» και μελετά το ρόλο τους ως μέρος της κοινωνικής ζωής, τους τρόπους διαμόρφωσης και εννοιολόγησης τους, αλλά και τη φύση και τους κανόνες που τα διέπουν, αποτελεί επίκεντρο για προσεγγίσεις της ρευστότητας του κοινωνικού και πολιτισμικού γίγνεσθαι. Η ανάλυση τέτοιων σημείων και ευρύτερων κωδίκων, σε όποια διάσταση της ανθρώπινης εμπειρίας κι αν ανήκουν, θα αναδειχθεί από τις πολλές και ποικίλες ανακοινώσεις του συνεδρίου.
Επιπλέον, στο πλαίσιο του συνεδρίου το Σάββατο 5 Οκτωβρίου 2013 στις 12:00 – 13:00 μμ στο Αμφιθέατρο Σαράτση διοργανώνεται ένα ανοικτό στο ευρύτερο κοινό σεμινάριο σημειωτικής από την Karin Boklund – Λαγοπούλου, καθηγήτριας στο Tμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, με τίτλο "Γιατί η Σημειωτική;". Η διάλεξη αυτή θα εξηγήσει στο μη ειδικό κοινό τη διαχρονική σημασία της σημειωτικής ως πεδίου και μεθοδολογίας ανάλυσης, τη διεπιστημονικότητα της σε όλα τα πεδία μελέτης του πολιτισμού και την ικανότητα της να αναλύει τις ιδεολογικές προϋποθέσεις των κοινωνικών και πολιτισμικών φαινομένων.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, την εγγραφή και την παρακολούθηση του συνεδρίου παρέχονται στον ηλεκτρονικό κόμβο http://semio2013.uth.gr/. Σε όσους εγγραφούν και παρακολουθήσουν το συνέδριο θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Ετικέτες Πανεπιστήμιο    Συνέδριο   
Κατηγορία Θεσσαλία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εκλογές Λάρισας: Νικητής Η Συμμετοχή Και Η Ενότητα Του Μάριου Ξηρομερίτη - Δημοτική Κίνηση "Νέ@ Λάρισα"
"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΘεσσαλιαΣυνέδριο Του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Με Θέμα: "Κόσμοι Που Αλλάζουν & Σημεία Των Καιρών" Top of Page

Τοπικά Νέα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων