Τριτη 9 Σεπτεμβριου 2014

Ιωακείμ

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ελλάδα - Ρουμανία 0-1: Άφαντοι Οι Περισσότεροι Παίκτες, Χωρίς Βοήθεια Και Από Ρανιέρι

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Αυτή η εθνική δεν είχε καμία σχέση με την Μουντιαλική που μας έκανε περήφανους! Χωρίς πλάνο, δίχως φρεσκάδα από παλιούς και νέους,

έχασε 0-1 από την Ρουμανία στο άδειο Καραϊσκάκη και... τρέχει με το καλημέρα των προκριματικών του Euro 2016! Δοκάρι ο Τοροσίδης. 

 Έκπληξη με Μάνταλο
Ο Κλαούντιο Ρανιέρι μπορεί να παρέταξε την Εθνική ομάδα με το αναμενόμενο 4-2-1-3, ωστόσο δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, σε σχέση με τα όσα δοκίμαζε τις τελευταίες ημέρες… Ο Μάνταλος πήρε την θέση του Κονέ που φαινόταν ως το μεγάλο φαβορί για να ξεκινήσει πίσω από τον Μήτρογλου, ενώ ο Σαμαράς αυτή του Χριστοδουλόπουλου στο αριστερό άκρο. Στις υπόλοιπες εννιά, τα… κουκιά ήταν μετρημένα. Ο Καρνέζης ήταν κάτω από τα δοκάρια, οι Τοροσίδης, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος και Χολέμπας αποτελούσαν την αμυντική γραμμή, με τους Σάμαρη και Ταχτσίδη να ξεκινούν στον άξονα και τον Σαλπιγγίδη να αναλαμβάνει την δεξιά πλευρά.

Από την πλευρά του ο Βίτορ Πιτούρκα επέλεξε τον ίδιο σχηματισμό, με τον Ταταρουτσάνου στο τέρμα, τους Ταμάς, Τσιρίτσες, Γκριγκόρε, Ρατ στην άμυνα και τους Πιντίλο, Χόμπαν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Τσιπτσίου μπροστά τους. Στην επίθεση ήταν ο Μαρικά, ο οποίος πλαισιωνόταν από δεξιά με τον Μαξίμ και από αριστερά με τον Στάνκου.

Προβλήματα και ψυχρολουσία

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, φαινόταν πως η Εθνική ομάδα αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα στο χώρο του κέντρου. Ταχτσίδης και Σάμαρης δυσκολεύονταν να πάρουν την μπάλα από την άμυνα και να την περάσουν στρωτά στην επίθεση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσουν από νωρίς οι βαθιές μπαλιές είτε προς τον Μήτρογλου, είτε στους ακραίους Σαλπιγγίδη, Σαμαρά.

Την ίδια ώρα οι Ρουμάνοι, που έδειχναν μεγαλύτερη ομοιογένεια στην ανάπτυξη και συνοχή στην άμυνα, άρχισαν να βγαίνουν στην επίθεση, εκμεταλλευόμενοι κυρίως την αριστερή τους πλευρά όπου ο Ρατ και ο Στάνκου δημιουργούσαν πολλά προβλήματα στον Τοροσίδη.

Από εκεί άλλωστε έγινε και η σέντρα στο 9ο λεπτό με στόχο τον Τσιπτσίου, ο οποίος κατάφερε να πάρει το πέναλτι από τον Χολέμπας που το μετουσίωσε σε γκολ ο Μαρικά, ανοίγοντας το σκορ.

Σέντρες χωρίς αποτέλεσμα

Η προβληματική εικόνα της Εθνικής ομάδας συνεχίστηκε σε όλο το πρώτο μέρος, παρά το γεγονός ότι η μπάλα άρχισε να φτάνει πιο κοντά στην περιοχή του Ταταρουτσάνου. Το μπλοκάρισμα του Μάνταλου όμως από τους Πιντίλι και Χόμπαν ανάγκαζε τους παίκτες του Κλαούντιο Ρανιέρι να αναλώνονται σε σέντρες είτε από τα πλάγια, είτε από τον άξονα με τον Σάμαρη, με στόχο τον Μήτρογλου.

Καμία ωστόσο από αυτές δεν βρήκε στόχο, με αποτέλεσμα η μοναδική αξιόλογη ευκαιρία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος να είναι μία σέντρα-σουτ του Τοροσίδη στο 23’, την οποία εξουδετέρωσε εύκολα ο Ταταρουτσάνου.

Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι έδειχναν πιο ουσιαστικοί στην επίθεση, καθώς εκτός από τις τελικές με τους Χόμπαν στο 26’ και τον Μαξίμ στο 36’, κάλλιστα θα μπορούσαν να είχαν διπλασιάσει τα τέρματά τους στο 45’ με την κεφαλιά του Γκριγκόρε, την οποία μπλόκαρε πάνω στην γραμμή ο Καρνέζης.

Διαμαντάκος και αριθμητικό πλεονέκτημα

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο Κλαούντιο Ρανιέρι αποφάσισε να αντικαταστήσει τον Σαμαρά (ήταν φανερό ότι του έλλειπε αγωνιστικός ρυθμός), με τον Διαμαντάκο. Η αλλαγή αυτή όμως, δεν σηματοδότησε και την αλλαγή του συστήματος, καθώς το 4-2-1-3 διατηρήθηκε, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να παίζει στην αριστερή πλευρά. Πριν καν όμως προλάβει να… ιδρώσει, στο 53’ ο Μαρικά είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, με αποτέλεσμα η Εθνική να αποκτήσει αριθμητικό πλεονέκτημα και οι Ρουμάνοι να περιοριστούν σε αντεπιθέσεις…

Και πάλι όμως… Η οπισθοχώρηση των Ρουμάνων που είχαν τουλάχιστον 7 παίκτες στην περιοχή τους, σε συνδυασμό με την έλλειψη κίνησης στην επίθεση της Εθνικής, είχαν ως αποτέλεσμα οι Έλληνες διεθνείς να καταφεύγουν συνεχώς σε σέντρες. Η είσοδος των Κονέ, Χριστοδουλόπουλου αντί των Μάνταλου και Σάμαρη βελτίωσε την κυκλοφορία της μπάλας, αλλά χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Αντιθέτως, οι Ρουμάνοι που είχαν περιοριστεί σε αντεπιθέσεις, φαίνονταν πιο επικίνδυνοι όποτε έβγαιναν μπροστά, καθώς ο Ενάτσε που πέρασε στο παιχνίδι στο 67ο λεπτό έδωσε πολύ ταχύτητα στην δεξιά πλευρά τους και αρκετές ανάσες, αποβάλλοντας την πίεση της Εθνικής.

Πάντως, η εξέλιξη του αγώνα θα μπορούσε να ήταν διαφορετική αν ο διαιτητής Κλάτενμπουργκ έδινε τον πέναλτι που δικαίως ζητάει ο Σάμαρης στο 61’ σε ανατροπή μέσα στην περιοχή ή αν η κεφαλιά του Τοροσίδη στο 87’ δεν σταμάταγε στο οριζόντιο δοκάρι του Ταταρουτσάνου.

MAN OF THE MATCH: Ο Αλεξάντρου Τσιπτσίου ήταν ο καλύτερος παίκτες της Ρουμανίας, καθώς παίζοντας πίσω από τον Τσιπριάν Μαρικά δεν περιορίστηκε μόνο σε δημιουργικό ρόλο, αλλά και σε εκτελεστικό, αποτελώντας έναν μόνιμο κίνδυνο για την εστία του Ορέστη Καρνέζη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ:  Ο Ανδρέας Σάμαρης σε κανένα σημείο του παιχνιδιού δεν ανταποκρίθηκε στον κομβικό ρόλο που του είχε δώσει ο Κλαούντιο Ρανιέρι, καθώς δεν κατάφερε να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της άμυνας με την επίθεση. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα η Εθνική να είναι κομμένη στα δύο και να αναλώνεται σε σέντρες και βαθιές μπαλιές, χωρίς αποτέλεσμα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος ήταν από τους λίγους παίκτες που διασώθηκαν από το… ναυάγιο της Εθνικής. Σταθερός στις επεμβάσεις και κυρίως ψυχωμένος προσπαθούσε να «ξυπνήσει» τους συμπαίκτες του, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο, προκειμένου να εκμεταλλευτούν το αριθμητικό πλεονέκτημα. Μάταια όμως…

ΓΚΑΦΑ: Το πέναλτι του Χοσέ Χολέμπας. Ο αμυντικός Ρόμα εκτέθηκε, καθώς ειδικά στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού θα έπρεπε να είναι πολύ προσεκτικός.

ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Στο 61ο λεπτό ο Μαρκ Κλάτενμπουργκ κάλλιστα θα μπορούσε να είχε δείξει το σημείο του πέναλτι στην ανατροπή του Σάμαρη από τον Γκριγκόρε, αλλά άφησε την φάση να συνεχιστεί και να γίνει το άστοχο σουτ από τον Διαμαντάκο.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA:  Η Εθνική ομάδα πλήρωσε την έλλειψη συνοχής στον χώρο του κέντρου, με αποτέλεσμα να είναι κομμένη στα δύο και να μην υπάρχει σύνδεση της άμυνας με την επίθεση.

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Χολέμπας, Σάμαρης(65’ Κονέ), Ταχτσίδης, Μάνταλος (65’ Χριστοδουλόπουλος), Σαλπιγγίδης, Σαμαράς (46’ Διαμαντάκος), Μήτρογλου.

ΡΟΥΜΑΝΙΑ: Ταταρουτσάνου, Ρατ, Ταμάς, Χόμπαν, Τσιρίτσες, Τσιπτσίου, Πιντίο, Μαρτικά, Μαξίμ (67' Ενάτσε), Στάνκου, Γκριγκόρε.

 

Πηγή: gazzetta.gr

Ετικέτες Εθνική Ελλάδας    ποδόσφαιρο   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

galliko

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΕλλάδα - Ρουμανία 0-1: Άφαντοι Οι Περισσότεροι Παίκτες, Χωρίς Βοήθεια Και Από Ρανιέρι Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων