Σαββατο 9 Αυγουστου 2014

Δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Μουντιάλ 2014: Δείτε Ποιες Εθνικές Ομάδες Παίζουν Σήμερα

Ιουν 22
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Βέλγιο και Ρωσία κοντράρονται  στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για τη δεύτερη αγωνιστική του όγδοου ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου

με στόχο το «τρίποντο» που θα τις φέρει μια ανάσα από την πρόκριση στους «16» της διοργάνωσης.

Οι Ρώσοι μετά το στραβοπάτημα στην πρώτη αγωνιστική απέναντι στην Νότια Κορέα το παιχνίδι με το Βέλγιο έχει χαρακτήρα «τελικού», αφού θέλουν μόνο τη νίκη για να παραμείνουν σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση του Μουντιάλ. 

Από την άλλη πλευρά, το Βέλγιο μετά τη δύσκολη νίκη με ανατροπή επί της Αλγερίας στην πρεμιέρα τους στη διοργάνωση θέλουν να κάνουν το δεύτερο βήμα απέναντι στη Ρωσία, προκειμένου να εξασφαλίσουν την πρόκριση και σε μεγάλο βαθμό την πρωτιά στον όγδοο όμιλο.

Νότια Κορέα και Αλγερία ζητούν την Κυριακή (22:00, ΝΕΡΙΤ) στο Estadio Beira-Rio του Πόρτο Αλέγκρε, αυτό που στερήθηκαν την πρώτη αγωνιστική, δηλαδή το τρίποντο που θα τις ξαναβάλει σε τροχιά πρόκρισης από τον 8ο Όμιλο του Μουντιάλ.

Οι δύο αντίπαλοι θα μπορούσαν να είχαν καλύτερη συγκομιδή στην πρεμιέρα. Οι Κορεάτες προηγήθηκαν κόντρα στη Ρωσία αλλά έμειναν τελικά στο 1-1, ενώ οι Αλγερινοί επίσης βρέθηκαν κοντά στο τρίποντο απέναντι στο Βέλγιο, αλλά δέχτηκαν δύο γκολ προς το τέλος.

Η μοναδική εκπρόσωπος του αραβικού κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο, εξακολουθεί να αγνοεί τη νίκη σε τελική φάση από το 1982 και τη θρυλική γενιά του Λαχτάρ Μπελουμί. Οι δύο ομάδες έχουν δείξει πως αντιμετωπίζουν πρόβλημα στο γκολ, αν όχι και στη δημιουργία του, αλλά καλούνται να «λυθούν» λόγω της κρισιμότητας του ματς και όποιος αντέξει.

Οι Ασιάτες ουσιαστικά κλώτσησαν την τύχη τους στο πρώτο ματς απέναντι στη Ρωσία. Χωρίς να δε

Στην άλλο αγώνα ΗΠΑ και Πορτογαλία αναμετρώνται στον βραζιλιάνικο βορρά του Μανάους, για τη δεύτερη αγωνιστική του έβδομου Ομίλου, με φόντο μία θέση στη φάση των «16» του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το Μουντιάλ άρχισε με εκ διαμέτρου αντίθετο τρόπο για τις δύο ομάδες: Οι Ηνωμένες Πολιτείες επικράτησαν της Γκάνας, με 2-1, σε παιχνίδι που άνοιξαν το σκορ στο 30ό δευτερόλεπτο. Ο Κλιντ Ντέμπσι πέτυχε το πέμπτο γρηγορότερο τέρμα στην ιστορία της διοργάνωσης, ωστόσο χρειάστηκε γκολ του Μπρουκς στο 86΄ για να πάρει η «αστερόεσσα» το «τρίποντο» και ν΄ αυξήσει τις πιθανότητές της για πρόκριση.

Η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν έχει την τελευταία αγωνιστική του γκρουπ (26/6) τη Γερμανία, ενώ οι Πορτογάλοι θα κληθούν την ίδια ημέρα ν΄ αντιμετωπίσουν τους Γκανέζους, επομένως αυτοσκοπός για τις ΗΠΑ είναι η επικράτηση επί των Ιβήρων και η πρόκριση. Για την Πορτογαλία το 4-0 από τα «πάντσερ» αποτέλεσε τη χείριστη εκκίνηση που θα μπορούσαν να έχουν στο τουρνουά, μια και πέρα από την ήττα βρίσκονται ήδη στο -4 σε διαφορά τερμάτων η οποία μπορεί να τους κοστίσει σε πιθανές ισοβαθμίες ειδικά μετά το 2-2 της Γκάνας απέναντι στη Γερμανία.

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες Μουντιάλ   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

''Για Να Φέξει Καρτερούμεν…'' Του Μάξιμου Χαρακόπουλου
Κάτω Τα Χέρια Από Τα Παιδιά! Του Στυλιανού Παν. Σούρλα, Δικηγόρος - Πτυχιούχος Θεολογικής Σχολής Α.Π.Θ.
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΜουντιάλ 2014: Δείτε Ποιες Εθνικές Ομάδες Παίζουν Σήμερα Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων