Πεμπτη 17 Οκτωβριου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus
Press-A.gr

Στην ...Εκκίνηση Για Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου

Οκτ 08, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Όλα είναι, πλέον, έτοιμα για την διοργάνωση ενός μεγάλου και σπάνιου γεγονότος, που έχει συγκεντρώσει το διεθνές ενδιαφέρον και αναδεικνύει την

περιοχή του Ολύμπου ,από τη Θεσσαλική πλευρά και την πρόσβαση που μπορούν να έχουν όλοι από την πλευρά της Λάρισας και Ελασσόνας στο μυθικό βουνό, γιορτάζοντας ,με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο ,τα 100 χρόνια από την κατάκτηση της κορυφής του .
Σημειώνεται ότι, πλέον, με την στήριξη της τοπικής αυτοδιοίκησης Α' και Β' Βαθμού και τους υπερ-δραστήριους τοπικούς Συλλόγους ,διοργανώνονται μεγάλα διεθνή αθλητικά γεγονότα ( ορεινή χιονοδρομία ,μαραθώνιοι για υπερ-αθλητές, ορειβασία ,αγώνες ποδηλάτου βουνού, moto-cross,,ορεινή ιππασία, αεροπτερισμός κ.ά.) καθιστώντας το Ν. Λάρισας ,ως τον απόλυτο τουριστικό προορισμό για τα αθλήματα βουνού και της Φύσης.

Πρόκειται για το 2ο Ιστορικό  Ράλι  ΟΛΥΜΠΟΥ 2013 (Regularity-2nd Olympus Classic Rally ) που βρίσκεται πλέον, στην τελική ευθεία αφού  ολοκληρώθηκε η καταγραφή της διαδρομής των κλασσικών οχημάτων-αντίκα , που θα λάβουν μέρος στον αγώνα.
Ο μεγάλος αυτός αγώνας ,που κόβει την ανάσα , διοργανώνεται  το Σάββατο και την Κυριακή 12 και 13 Οκτωβρίου  2013 στη Λάρισα ,στην Ελασσόνα και όλη την παρολύμπια περιοχή του Θεσσαλικού Ολύμπου, από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη Λέσχη Κλασσικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (την περίφημη ΛΕΚΑΜ),  υπό την αιγίδα  της Περιφέρειας Θεσσαλίας(ΠΕ Λάρισας) ,του Δήμου Λαρισαίων και  του Δήμου Ελασσόνας, με την ευγενική στήριξη του  δυνατού  Συλλόγου  Κλασσικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Λέσχης Κλασσικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ).

Ο σχεδιασμός της διαδρομής ,αλλά και των σκληρών  ειδικών διαδρομών του μοναδικού αυτού Ράλι ,στον μυθικό Όλυμπο ,έγινε από εμπειρότατα στελέχη ,που έχουν τεράστια εμπειρία διεθνών αγώνων κλασσικών αυτοκινήτων  ,αλλά και του Ράλι "ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ"  και καθιερώνουν ,ήδη,  το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ,ως έναν διεθνή θεσμό και σημείο  συνάντησης ελληνικών και ξένων πληρωμάτων ,αφού δεκάδες είναι  οι ξένες αποστολές που δήλωσαν συμμετοχή στον  μοναδικής ομορφιάς και διεθνών προδιαγραφών αγώνα.


Σημειώνεται ότι όλες οι  Λέσχες  ανήκουν όλες στην ΕΟ-ΦΙΛΠΑ -υπό την έγκριση και εποπτεία της οποίας και μόνον, διοργανώνονται όλοι οι αγώνες Ράλι κλασσικών οχημάτων στην Ελλάδα, αφού είναι η μοναδική νόμιμη εκπρόσωπος της Διεθνούς Ομοσπονδίας FIVA . Ο αγώνας πραγματοποιείται και στο πλαίσιο της 18ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ και η βαθμολογία προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα "ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ" της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.
Ράλι  με μοναδικές διαδρομές και γνωριμία με τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα της Π.Ε. Λάρισας
Οι διαδρομές του 2ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου ,που σχεδιάστηκαν και καταγράφηκαν  ,με τη φροντίδα του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη συνδρομή ειδικών  , θα είναι  ονειρικές και μοναδικές ,μέσα στην άγρια ομορφιά του Ολύμπου ,σε μεγάλα υψόμετρα  και φαράγγια ,με συγκινήσεις που κόβουν  την ανάσα, για σκληρούς οδηγούς κλασσικών οχημάτων .
Οι εκατοντάδες Έλληνες και ξένοι οδηγοί  θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όχι μόνο το "βουνό των θεών" ,1ΟΟ χρόνια μετά την κατάκτησή του ,και την σπουδαία φιλοξενία των κατοίκων  ,αλλά και τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα και τη βαθιά πολιτισμική κληρονομιά  της περιοχής του Δήμου Ελασσόνας και του Ν. Λάρισας ,αφού ήδη προετοιμάζονται εκδηλώσεις γευσιγνωσίας ,οινογνωσία και πολιτιστικά δρώμενα ,όχι μόνο στη Λάρισα που θα είναι  το σημείο εκκίνησης και τη διανυκτέρευσης  των πληρωμάτων  το Σάββατο (12/10) (διαγωνισμός κοινού για το πιο όμορφο όχημα, happenings και μουσική σε ρυθμούς 60ς-70ς με ένα μοναδικό Grease Party )  ,αλλά και στα πανέμορφα χωριά του Δήμου Ελασσόνας .
Συγκεκριμένα ,θα υπάρξουν στάσεις των αυτοκινήτων -αντίκα  στα εξής σημεία ,όπου όλοι μπορούν να τα θαυμάσουν ελεύθερα  (οι χρόνοι φαίνονται στο αναλυτικό πρόγραμμα)  :
1.Λάρισα  (συγκέντρωση ,τεχνικός έλεγχος ,εκκίνηση το Σάββατο(1η μέρα )  και την Κυριακή το πρωΐ (2η μέρα) ,τερματισμός 1ης μέρας (Σάββατο απόγευμα) ,Wellcome Event για τους οδηγούς με τοπικές γεύσεις και λειτουργία  Κέντρου Τύπου για τις ανταποκρίσεις στο Ξενοδοχείο ΜΕΤΡΟΠΟΛ , διοργάνωση στην κεντρική πλατεία ενός Grease Party με χορευτές στους ρυθμούς του '70 και Fire Show στους ίδιους ρυθμούς ,διαγωνισμούς ,κληρώσεις και γενικά μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα ως πρόγευση για τους Λαρισαίους και τα παιδιά τους για το 2ο Φεστιβάλ Θεάτρου Δρόμου ,που θα γίνει στη Λάρισα το επόμενο Σαββατοκύριακο , δηλ. στις 19 και 20 Οκτ 2013 ). Τα Ελληνικά και ξένα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Λάρισας, μέσα από τον πολιτισμό της ,τη μουσική και τις τοπικές γεύσεις στα δεκάδες πανέμορφα στέκια μιας ζωντανής πόλης .
1.  Λιβάδι Ολύμπου  (υψόμετρο 1250 μ.-(γνωριμία  με τα τοπικά προϊόντα ,ιστορία ,επίσκεψη στο Μουσείο "Γ. Ολύμπιου" στο μεγάλο αυτό βλάχικο κεφαλοχώρι ) ,
2. Καλλιθέα Ελασσόνας(γνωριμία με την ιστορία και τις τοπικές γεύσεις των ποντίων της Καλλιθέας ,προσφορά του Πολιτ.Συλλόγου   Καλλιθέας)
3. "Οινοποιΐα Ελασσόνας"  ( ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και στα κελάρια της πασίγνωστης Οινοποιΐας ,οινογνωσία με τα μοναδικά και πολυβραβευμένα  κρασιά βιολογικής καλλιέργειας και τοπικές γεύσεις  )
4. στην Ελασσόνα το Σάββατο το μεσημέρι και κατά τον τερματισμό στην τελετή απονομής των κυπέλλων και αναμνηστικών (γνωριμία με την περιοχή,γευσιγνωσία με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα (αρνάκι -κατσικάκι, φέτα Ελασσόνας ,εκλεκτός οίνος  κ.ά. ,παράδοση ,λαογραφία και παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά της  Λαογραφικής και Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας) και τέλος
5. Σε όλα τα χωριά του Ν. Λάρισας ,απ΄όπου θα διέρχονται τα κλασσικά αυτοκίνητα -αντίκα επί 1,5 ώρα και θα έχουν την ευκαιρία όλοι να τα απολαύσουν  ,κατά την ανάβασή τους προς τον Όλυμπο .


ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΛΑΡΙΣΑ ,ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ
Σημειώνεται ότι η Ελασσόνα ,θα αποτελεί και πάλι το κεντρικό σημείο φιλοξενίας των κλασσικών οχημάτων μιας και αποτελεί το σημείο ανασυγκρότησης (Σάββατο μεσημέρι από ώρα 1 έως 5 μ.μ. ) ,αλλά και   τερματισμού του Ιστορικού Ράλι Ολύμπου την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013 , στη 1 το μεσημέρι..

Σημείο εκκίνησης του αγώνα είναι η κεντρική πλατεία της Λάρισας ,το Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013 ώρα 10.30, σημείο όπου το απόγευμα γύρω στις 17.30 έως 19.00 θα τερματίσουν τα αυτοκίνητα την πρώτη ημέρα των διαδρομών και θα βρίσκονται εκεί ,μέχρι την επόμενη μέρα (την Κυριακή) για να τα θαυμάσουν οι φίλοι του κλασσικού αυτοκινήτου και να συμμετάσχουν στις πανέμορφες εκδηλώσεις ,με πάρτι ,χορευτές ,ακροβάτες και  πολλές εκπλήξεις .
Επίσης την εξέλιξη του Ράλι μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ελεύθερα σε όλη τη διαδρομή που περιγράφεται παρακάτω ,σε όλα τα χωριά ,αλλά και στα σημεία στάσης των αυτοκινήτων για ανασυγκρότηση ,ως εξής : 1. Λάρισα (Σάββατο 12/10 09.00-12.30 μ.μ. και 17.30 μ.μ.  έως 11.30 πρωΐ Κυριακής 13/10),
  2. Λιβάδι (Σάββατο 12/10 από 12.23μ.μ. έως 14.00 μ.μ. ),
3.  Καλλιθέα Ελασσόνας Σάββατο 12/10 από   11.45 π.μ. έως 13.15 μ.μ (Στάση -προσφορά  ποντιακών εδεσμάτων από τον Πολιτ. Σύλλογο Καλλιθέας
  4. Ελασσόνα (Σάββατο 12/10 από 13.15 μ.μ. έως 17.30 μ.μ. και Κυριακή  13/10 από 13.00 έως 17.00 μ.μ),

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΙ -ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013
 (σε παρένθεση ο πιθανός χρόνος διέλευσης των οχημάτων από κάθε μέρος ενώ οι διελεύσεις των αυτοκινήτων θα ολοκληρώνονται σε  1,5 ώρα )
ΕΚΚΙΝΗΣΗ -ΛΑΡΙΣΑ Κεντρική Πλατεία Εκκίνηση 10:30,ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 10:36,ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 10:51,ΤΥΡΝΑΒΟΣ 11:01,Νέος ∆ρόµος από Μελούνα,ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ 11:27(Διέλευση μέσα από το χωριό),ΕΛΑΣΣΟΝΑ 11:34,ΛΙΒΑ∆Ι ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Μέσω ∆ολίχης)  12:23 (Στάση ,ξεναγήσεις και γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα )
Επιστροφή από την Π.Ε.Ο. Κατερίνης -Ελασσόνας ,ΕΛΑΣΣΟΝΑ 13:15(∆ΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ- ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ)
Αναχώρηση από ΕΛΑΣΣΟΝΑ 16:00 μέσω Π.Ε.Ο. Ελασσόνας -Λάρισας  ,∆ΟΜΕΝΙΚΟ 16:27 (Διέλευση μέσα από το χωριό ),ΜΕΣΟΧΩΡΊ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ 17:11,ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 17:30,ΛΑΡΙΣΑ -Κ.Πλατεία Τερµατισµός 1ης Ηµέρας 17:38 έως 19.00 ) .

ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2013

ΛΑΡΙΣΑ Κεντρική Πλατεία Εκκίνηση 10:00,ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 10:06 ,ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 10:21,ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ 10:26
ΡΟ∆ΙΑ 10:37,ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ 11:13,ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ 11:21,ΣΠΑΡΜΟΣ 11:34,ΟΛΥΜΠΙΑ∆Α 11:36,ΚΑΛΛΙΘΕΑ  11.45 (Στάση -προσφορά  ποντιακών εδεσμάτων από τον Πολιτ. Σύλλογο Καλλιθέας) ,ΟΙΝΟΠΟΙΪΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ  (Υποδοχή ,Ξενάγηση στα κελάρια ,οινογνωσία ,προσφορά δώρων )12.25 ,ΕΛΑΣΣΟΝΑ -ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ στις 1 το μεσημέρι .
Θα ακολουθήσει αμέσως μετά ,η επίσημη τελετή απονομής των επάθλων και των κυπέλλων στους μεγάλους νικητές ,σε μια πανηγυρική εκδήλωση μεσπάνιες τοπικές γεύσεις ,παραδοσιακή μουσική και χορευτές .Όλες αυτές τις ώρες τα κλασσικά οχήματα θα βρίσκονται στην κεντρική πλατεία της Ελασσόνας ,όπου και μπορούν να τα θαυμάσουν όλοι ελεύθερα.

Όπως και πέρυσι, προβλέπεται να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός, μια ιδιαίτερη εκδήλωση, που συνδυάζει απαράμιλλη φυσική ομορφιά, ευγενική άμιλλα και συγκινήσεις και συγκεντρώνει το ενδιαφέρον φίλων της κλασσικής αυτοκίνησης διεθνώς μιας και οι εικόνες από τον αγώνα θα ταξιδέψουν σε όλο τον κόσμο , αφού ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον μεγάλα κανάλια και δίκτυα, αναδεικνύοντας την Θεσσαλία και ειδικότερα τον Όλυμπο, ως ένα μοναδικό τουριστικό προορισμό.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Yπό την Αιγίδα:  της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Περιφ. Ενότητα Λάρισας , του Δήμου Λαρισαίων ,του Δήμου Ελασσόνας  και του Δικτύου 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" 
Γενικός Συντονιστής  Θεσμού :Δίκτυο "ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" :Πρόεδρος κ. Κων. Σκριάπας  6974-881944
Κεντρικός Συντονιστής  Αγώνα -Εγγραφές: ΛΕΚΑΜ  :-Πρόεδρος κ. Τσάλιος Γεώργιος  2310-816180 (Λέσχη)- Κιν.6975-909100 , E-Mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΊΕΣ: Σ.Κ.Α.Λ. (Λάρισα) : Πρόεδρος κ. Γκανάκης Νικ. 6944-479588
ΛΕ.Κ.Ο.Β. :κ. Τζανέτος  Παπαγεωργίου 6938-139410,E-Mail:  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ,
Πληροφορίες στα SITES: www.lekam.gr,  www.lekov.gr,     www.diktioelassonas.gr

 

Ετικέτες Ράλι    Όλυμπος    Λάρισα   
Κατηγορία Αθλητισμός

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Εκλογές Λάρισας: Νικητής Η Συμμετοχή Και Η Ενότητα Του Μάριου Ξηρομερίτη - Δημοτική Κίνηση "Νέ@ Λάρισα"
"Όχι Άλλα Δάκρυα Για Το Αεροδρόμιο" Toυ Απόστολου Παπατόλια, ανεξάρτητου περιφερειακού συμβούλου - πρώην νομάρχη
Όλοι Οι Καθαροί... Όλοι Οι Άξιοι... Του Μπάμπη Παπασπύρου*
Μια Νέ@ Ματιά Από Μια Νέ@ Λάρισα Για Το Περιβάλλον ! Toυ Μάριου Ξηρομερίτη, μέλους Νέ@ς Λάρισας
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΑθλητισμοςΣτην ...Εκκίνηση Για Το Ιστορικό Ράλι Ολύμπου Top of Page

Τοπικά Νέα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων