Τριτη 3 Φεβρουαριου 2015

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Στις 600.000 Ευρώ Ο Τζίρος Των Δουλεμπόρων Για Το Ταξίδι Της Ελπίδας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Τον τρόπο με τον οποίο προμηθεύονται τα πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα οι μετανάστες που συλλαμβάνονται στο λιμάνι της Πάτρας,

πριν μπουν σε κάποιο πλοίο με προορισμό λιμάνι της Ιταλίας, αλλά και τα ποσά που καταβάλλουν στα κυκλώματα των πλαστογράφων, αποκαλύπτει η εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης από την Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κάθε αλλοδαπός που ήθελε να προμηθευθεί ένα πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο από τα μέλη της σπείρας των πλαστογράφων που εξαρθρώθηκε, θα έπρεπε να καταβάλλει τουλάχιστον 1.000 ευρώ.

Με δεδομένο ότι μόνο το 2014 συνελήφθησαν στο λιμάνι της Πάτρας περίπου 600 μετανάστες, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά έγγραφα, τα κυκλώματα των πλαστογράφων εκτιμάται πως εισέπραξαν τουλάχιστον 600.000 ευρώ!

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε δύο διαμερίσματα, στην περιοχή της Ομόνοιας, στην Αθήνα, που τα χρησιμοποιούσαν ως χώρους απόκρυψης των κλοπιμαίων και ως εργαστήριο πλαστογράφησης εγγράφων, βρέθηκαν 365 διαβατήρια διαφόρων χωρών, 78 δελτία ταυτοτήτων διαφόρων χωρών και 16 άδειες ικανότητας οδήγησης διαφόρων χωρών. 

Το τελευταίο διάστημα είχαν συλληφθεί από λιμενικούς, στο λιμάνι της Πάτρας, την ώρα που επιχειρούσαν να εισέλθουν σε πλοία, δεκάδες άτομα. Μια από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις ήταν αυτή μιας εγκύου με ανήλικο παιδί που συνελήφθη και λόγω της κατάστασής της αφέθηκε ελεύθερη από τον Εισαγγελέα. 

 

Πηγή: NewsIt.gr

Ετικέτες δουλεμποροι    Πάτρα   
Κατηγορία Κοινωνία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Ορκιστείτε Παρακαλώ Του Στυλιανού Π. Σούρλα
Ο Απερχόμενος Πρωθυπουργός... Της Δέσποινας Σβερώνη Χονδρονάσιου, Υποψήφια με τη Χρυσή Αυγή στο Νομό Λάρισας
Ανοικτή Επιστολή Προς Νέους Και «Νέους»… Της Μαριάνθης Παπαδοπούλου – Υποψήφιας Βουλευτή της Ν.Δ.
Η Ελλάδα Mετά Του Γ. Καραβάνα (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. )
Σχόλια
By SDGSEO

Πρόσφατα Σχόλια

HomeΤελευταία ΝέαΚοινωνίαΣτις 600.000 Ευρώ Ο Τζίρος Των Δουλεμπόρων Για Το Ταξίδι Της Ελπίδας Top of Page

Δημοφιλή

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων