Σαββατο 1 Ιουνιου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Ασφαλείς Οι Καταθέτες, Στον «Αέρα» Οι Μέτοχοι

Απρ 08, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Στο limit down ξεκίνησε η διαπραγμάτευση των μετοχών Εθνικής και Eurobank στο Χρηματιστήριο,

με τις δύο να βρίσκονται στο -30%, μετά την ακύρωση της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Ο Γενικός Δείκτης βρέθηκε να υποχωρεί κατά 2,80% χάνοντας και τις 800 μονάδες. Για τον δείκτη των τραπεζών οι απώλειες φθάνουν το 18,71%.

Η μετοχή της Εθνικής  διαπραγματεύεται στα 0,364 ευρώ και της Eurobank στα 0,105 ευρώ.

Όλες οι μετοχές του FTSE25 κινούνται πτωτικά, με εξαίρεση την Coca-Cola 3E και τον ΟΠΑΠ που ενισχύονται κατά 2,80%  και 0,16% αντίστοιχα.

Απώλειες 15% για την Alpha Bank στα 0,484 ευρώ και κοντά στο 10% για την MIG στα 0,182 ευρώ.

Η εξέλιξη που έχει σημειωθεί οδηγεί τους μετόχους να απωλέσουν κάθε ελπίδα για να διασώσουν ότι τους έχει απομείνει, από την άλλη πλευρά όμως οι καταθέτες είναι ασφαλέστατοι. 

«Είναι διασφαλισμένες απολύτως οι καταθέσεις στην Εθνική και στη Eurobank», διαβεβαίωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, με αφορμή την αναστολή της συγχώνευσης των δύο τραπεζών.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, ο κ. Κεδίκογλου είπε ότι «οι δύο τράπεζες δεν μπορούσαν να αντλήσουν το 10% της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου από ιδιώτες» και πρόσθεσε: «Ήταν θέμα της ελληνικής νομοθεσίας, δεν μπορούσε να δοθεί παράταση».

Αναφερόμενος στο θέμα της απομάκρυνσης των επίορκων από το Δημόσιο, είπε μεταξύ άλλων: «Για κάθε έναν που θα απομακρύνεται θα προσλαμβάνεται ένας νέος με αξιοκρατικά κριτήρια μέσω ΑΣΕΠ». Συμπλήρωσε ακόμη, ότι «Θα χρειαστούν νομοθετικές ρυθμίσεις. Πρέπει να υπάρχει άμεση αντικατάσταση, φαίνεται να γίνεται δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση αξιοκρατικά από νέους μέσω ΑΣΕΠ».

Είπε, εξάλλου, πως δεν υπάρχει ζήτημα με τον κ. Μανιτάκη σημειώνοντας: «Ο κ. Μανιτάκης κάνει μία γενναία προσπάθεια. Είναι ίσως η πιο δύσκολη αποστολή να αλλάξουμε τον Δημόσιο τομέα. Θέλει κάποιες βελτιώσεις. Πρέπει να γίνει πιο πειστικός. Δεν υπάρχει λόγος να δημιουργούμε ζήτημα. Έχει αναλάβει μία πολύ δύσκολη δουλειά. Δεν υπάρχει θέμα Μανιτάκη. Ο κ. Στουρνάρας έχει τον συντονισμό γι' αυτό και έχει τον κύριο ρόλο».

Σημείωσε δε ότι η καταπολέμηση της ανεργίας πρέπει να γίνει μόνο μέσω της ανάπτυξης. «Είμαστε στην κρίσιμη καμπή. Περιμένουμε να ξεκινήσουν τα οδικά έργα. Περιμένουμε πολλά. Αναμένουμε ένα θετικό σοκ ρευστότητας», τόνισε, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα.

Την ίδια ώρα, η  Eurobank προετοιμάζεται να επιχειρήσει αύξηση κεφαλαίου, έστω την ύστατη στιγμή με συμμετοχή ιδιωτών για να καλύψει το 10% των αναγκών, με στόχο να αξιοποιήσει την τελευταία ευκαιρία για να αποφύγει την πλήρη ένταξη στο Ταμείο.

 

Πηγή: protothema.gr

Κατηγορία Οικονομία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Πλαστές Προϋπηρεσίες Για Παράνομες Προσλήψεις Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων…
Μοιράζει Καρέκλες Ο «Μικρός Πρωθυπουργός»; Άργησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός να φτάσει στα εγκαίνια της…
Με Ομπρέλες Στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Μπορεί η ζέστη να κάνει δύσκολη τη ζωή των Λαρισαίων, όμως κάποιοι…
Κύριοι Υπουργοί, Θα Κάνετε Τίποτα Για Την Ανεργία Των Νέων; Προβληματίζεται, λέει, ο Υπουργός Παιδείας από το κύμα εγκατάλειψης της χώρας ,από…
Θετικά Βλέπει Ο Τζανακούλης Το Αίτημα Για Το Παζάρι Συζητήθηκε στην τοπική κοινωνία η ανακοίνωση της «Λαρισαίων Πόλις» και του Γ.…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΟικονομιαΑσφαλείς Οι Καταθέτες, Στον «Αέρα» Οι Μέτοχοι Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων