Σαββατο 1 Ιουνιου 2013

δεν υπάρχει γνωστή γιορτή σήμερα

  • Facebook
  • Twitter
  • Rss
  • Plus

Επί Τάπητος Το Plan B Στον ΣΥΡΙΖΑ

Απρ 08, 2013
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Απρόβλεπτες εξελίξεις και αβέβαιο μέλλον για το ευρώ βλέπουν τώρα στον ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη,

ακόμη και της μετριοπαθούς πτέρυγας, εκτιμούν ότι μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να είναι προετοιμασμένη για όλα.

Στην Κουμουνδούρου είναι διάχυτη πια η εντύπωση ότι η ευρωζώνη έχει πρόβλημα επιβίωσης, εξαιτίας της γερμανικής επικυριαρχίας και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το «ξήλωμα του πουλόβερ».

Υπό αυτό το πρίσμα όλο και περισσότερα στελέχη θεωρούν ότι χρειάζεται ένα εναλλακτικό σχέδιο, ώστε η χώρα να προετοιμαστεί για κάθε ενδεχόμενο. Η άποψη αυτή την είχε μέχρι πρότινος μόνο η αριστερή πτέρυγα του κόμματος – η οποία βέβαια συχνά το πάει και ένα ακόμη βήμα μακριά, δηλαδή ακόμη και προς την οικειοθελή έξοδο από την ευρωζώνη - όμως εσχάτως προσχωρούν σε αυτή και παράγοντες της προεδρικής πλειοψηφίας και μάλιστα επιφανείς  ευρωπαϊστές και χαμηλών τόνων στελέχη. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Γιάννης Δραγασάκης και Δημήτρης Παπαδημούλης, που μίλησαν, σε κυριακάτικες συνεντεύξεις τους, για τους κινδύνους βιωσιμότητας της ευρωζώνης και την ανάγκη να υπάρχει σχέδιο για παν ενδεχόμενο.

Η Κουμουνδούρου έχει υπόψη της συγκεκριμένους οικονομολόγους και άλλους τεχνοκράτες, που μπορούν να συμβάλουν στη διαμόρφωση ενός εναλλακτικού σχεδίου επιστροφής σε εθνικό νόμισμα. Μέχρι τώρα όμως δεν επιθυμούσε, αλλά ακόμη και τώρα δεν ενθουσιάζεται με την ιδέα να συγκροτήσει μία ειδική ομάδα με αυτό το αντικείμενο. Κυρίως γιατί φοβάται ότι θα δώσει την ευκαιρία να αναπαραχθεί η φιλολογία περί «λόμπι της δραχμής». Έτσι, προς το παρόν αρέσκεται να επισημαίνει τους κινδύνους, να τηρεί αποστάσεις από την πολιτική της «πάση θυσία στο ευρώ» που εφαρμόζει η κυβέρνηση και να κλείνει το μάτι στους ευρωσκεπτικιστές και στο ολοένα και αυξανόμενο ρεύμα κατά του ευρώ, που αναπτύσσεται στη χώρα μας.

Στο μεταξύ ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις εβδομαδιαίες επισκέψεις του σε μεγάλους χώρους εργασίας, με έμφαση στις δημόσιες επιχειρήσεις, που δοκιμάζονται από τις διαθέσεις της τρόικας.

Σήμερα το πρωί (στις 11.30) θα βρεθεί στα κεντρικά γραφεία του ΟΣΕ, όπου θα έχει συνάντηση με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρόμων Ελλάδας και στη συνέχεια θα μιλήσει σε συγκέντρωση εργαζομένων στον οργανισμό.

 

Πηγή: protothema.gr

Ετικέτες Plan B    ΣΥΡΙΖΑ    τσίπρας    μνημόνιο   
Κατηγορία Οικονομία

Σχετικά Άρθρα

Προσθήκη σχολίου

Βεβαιωθείτε ότι εισάγετε τις (*) απαιτούμενες πληροφορίες, όπου ενδείκνυται. Ο κώδικας HTML δεν επιτρέπεται.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Τελευταία Νέα

  • Δημοφιλή

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomVision.Com
  • Σχόλια

  • Απόψεις

  • Tweets

Πλαστές Προϋπηρεσίες Για Παράνομες Προσλήψεις Το Υπουργείο ζητά από τις υπηρεσίες να πουν για πλαστά δικαιολογητικά παράνομων…
Μοιράζει Καρέκλες Ο «Μικρός Πρωθυπουργός»; Άργησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός να φτάσει στα εγκαίνια της…
Με Ομπρέλες Στο Αρχαίο Θέατρο Λάρισας Μπορεί η ζέστη να κάνει δύσκολη τη ζωή των Λαρισαίων, όμως κάποιοι…
Κύριοι Υπουργοί, Θα Κάνετε Τίποτα Για Την Ανεργία Των Νέων; Προβληματίζεται, λέει, ο Υπουργός Παιδείας από το κύμα εγκατάλειψης της χώρας ,από…
Θετικά Βλέπει Ο Τζανακούλης Το Αίτημα Για Το Παζάρι Συζητήθηκε στην τοπική κοινωνία η ανακοίνωση της «Λαρισαίων Πόλις» και του Γ.…
Σχόλια
By SDGSEO

Τηλεόραση

HomeΟικονομιαΕπί Τάπητος Το Plan B Στον ΣΥΡΙΖΑ Top of Page

Παράξενα

Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων